nyt taitaa tulla molemmille poskille.......

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja kapa, 22.1.2007.

  1. kapa

    kapa 3rd gear

  2. apukuski

    apukuski Gearhead

    Paino, ikä, mootorin koko ja käytetty polttoaine.. Tulis todellakin molemmille poskille :poff:
     
  3. pölhö

    pölhö 1st gear

    Ai nyt vasta tajutaan kuinka rupeaa turpiin tulemaan :rotfl: , tätähän on valmisteltu jo pitkän aikaa :x Ollan sitten niin Eurooppalaista ja vihreätä kohta :mad: Ja maailma pelastuu :poff: :poff: :poff:
     
  4. RB-440

    RB-440 1st gear

    Tämä vissiin tarkoittaa (taas) sitä, että autoilun kustannuksia aioitaan siirtää oleellisesti entistä enemmän auton omistamisesta auton omistamisen suuntaan?
     
  5. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear

    Ei kyllä hyvältä kuullosta, tätähän ollaan pelätty jo pitempään. Taitaa jäädä se isomoottorisen käyttiksen hankkiminen multa sitten tähän... Mites se edistyy se harrastusajoneuvorekisterin kehittely? Saisko siihen rekisteröitävät harrastepelit turvaan tuollaisilta tolkuttomilta veroilta?
     
  6. Stance

    Stance Gearhead

    "Tällöin autoverosta voitaisiin luopua asteittain ja nostaa samaan aikaan asteittain käyttömaksuja, jotka porrastuisivat vielä auton hiilidioksidipäästöjen mukaan. Veroon voisivat vaikuttaa myös auton paino, ikä, moottorin koko ja käytetty polttoaine, kertoo liikennevaliokunnan jäsen Pertti Salovaara kertoo."

    Tästä nyt on ollut juttua jo kauan. En kyllä ymmärrä sitä, että tuon ym systeemin mielestä kaikkein saastuttavin olisi -60 luvun 7 litran V8 isolohkomuskeli jolla ajetaan 1000km/kesä?? Idiotismi on päässyt vallalle (taas kerran) näillä taivaan rannan maalareilla tuolla eduskunnassa. Eikö se kaikille selkein, hallinnoinniltaan edullisin tapa olisi rangaista kaikkia auton käyttäjiä bensan hinnan kautta, niin kuin täälläkin on ehdotettu. Tallissa seisova auto ei saastuta ja ilman polttoainetta ei tule päästöjä.

    Muistakaa nyt että äänestätte vaaleissa. Kysykää kantaa tähän asiaan vaikka sähköpostilla, yllättävän usein nuo ehdokkaat vastaavat kun ovat niin äänien perään.

    Mutta silti, ei tuo ainakaan minun ajamisia lopeta. Pitää vielä hommata se 60-luvun isolohkomuskelikin.
     
  7. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear

  8. impala67

    impala67 Double Gearhead

    puolueiden linjauksia kun katsoo esim. mtv:n vaalikoneella ei ole montaa puoluetta, jotka eivät olisi maksattamassa wanhojen autoje omistajilla verohelpotuksia uusien hintoihin.

    "Autoverotusta pitää muuttaa hankinnan verotuksesta käytön verotukseen." kaikki kolme pääporukkaa pitävät yllä olevaa ajatusta tärkeänä ja hyvänä.
    törkeää.

    se on joko köyhien asialla, itsenäisyyspuolue tai perussuomalaiset jotka ei pidä tuota lausetta järkevänä...
     
  9. Achti

    Achti Gearhead

    "Todelliseen käyttöön perustuvan verotuksen lisäksi järjestelmässä on muitakin etuja. Siihen voidaan yhdistää euroopanlaajuinen ecal- järjestelmä, joka hälyttää onnettomuustilanteissa itse apua. Hälytyssoitto lähtee, jos auton turvatyyny laukeaa törmäyksessä."
    Tuskimpa harrasteajoneuvoihin tuollaisia asennetaan :poff:
     
  10. V.A

    V.A 1st gear

    Huomatkaa myös tämä tärkeä ja kaiken yli menevä lain laatimisen peruste:"Verouudistus on tavoite toteuttaa niin, ettei se vähennä valtion verotuloja." :mad:
     
  11. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    En mä tota näkis pahana, sehän koskisi vain uusia autoja, tai uustuontia, ja niiden verottamista. On ihan varmaa, että tollaseen suuntaan ollaan menossa, edelleen uusien tai uustuonnin suhteen.
     
  12. impala67

    impala67 Double Gearhead

    MITEN NIIN? koko ajan kaikissa jutuissa ja asenteissa huokuu nimenomaan se että Wanha autokanta on se suurin suomen ilmakehän tuhoava tekijä. Enpä usko että tuosta saisi vapautusta muut kuin mr-rekisteriin kelpaavat vehkeet. pelkään pahinta ja aion tasan tarkkaan oleen äänestämättä puolueita jotka aikovat muuttaa autoharrastuksen mahdottomaksi/laittomaksi... pian on tavoiteltavaa että papereissa on pienitilavuuksinen kone
     
  13. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Sehän se köyhää auttaa että pistetään tonnin käyttömaksu vanhalle ajokille ja tiputettaan kaupassa olevien 30000euron autojen hintaa viidellä tonnilla!! :mad: Helpompi ja halvempi poistaa auto vakuutuksista ja rekisteristä ja ajaa korvat luimussa feikki kilvillä :rotfl:
    No tuohan saattaa olla ihan hyväkin juttu , kunhan muistaavat meidät harrastajat!!! Kaikki ihmiset eivät ole lähiöalueella Espoossa asuvia uudehkon farmariauton käyttäjiä!!!!
    Harraste autoille pitäis saada jokin samantyppinen ratkaisu, kuin museo ajoneuvoille tosin käyttöpäiviä sais olla vaikka kolminkertaisesti.
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jep, hyvä juttu että tämä asia lopultakin etenee.
    Tässä on pihdattu uuden käyttiksen hankintaa jonkin aikaa tätä odotellessa.

    Tosin kyllä uskon "käyttöverotus" tyyppisen vuosimaksu-mallin tulevan mukaan myös käytetyille autoille joista on jo "hankitavero" (eli siis nykymallin autoverotus) maksettu, mutta tuskin ihan täysmääräisenä.
     
  15. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Joo, Unkarissa tehtiin tuollainen ryhtiliike joku aika sitten eli uusille autoille tuli iso veroale + isot käyttömaksut ja vanhat jäivät vanhalle systeemille.
    Ja niin tulee meillekin, muuten nuo autolikkeiden käytettyjen autojen varastot menettää arvoaan sen verran et taitaa mennä suurin osa kaupoista nurin saman tien. Eiköhän tuo autotuojat ry hoida osuutensa tässäkin asiassa.....
     
  16. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear

    Noinhan se tietty olis järkevintä hoitaa tuo uudistus eli uusien autojen veroa pudotetaan mutta samalla näille määrätään tietty käyttövero joka sitten perustuu noihin hienoihin arvoihin joita on esitetty. Ja vanhat autot jatkaa tällä nykyisellä verolla, mitä se 100 ja 130 euron luokkaa on per vuosi.

    Tuntuis aika tylyltä jos kuvittelee vaikka että Aapokaapo ostaa eräänä maanantaina uuden Mondeon ja maksaa siitä 35 tonnia. Sitten tulee uudistus ja seuraavana maanantaina Aapokaapon naapuri Jalmarikalmari ostaa ihan samanlaisen Mondeon ja maksaa siitä 25 tonnia. Ja molemmat maksaa jotain esim 500 euron vuotuista käyttömaksua tuosta jälkimmäisestä maanantaista alkaen. Arvatkaa kumpaa kyrpii enemmän?
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    Autokaupalla on takana 2-3 tosi hyvää ja tuloksekasta vuotta. Varastoja tyhjennetään parhaillaan, kuten lehti-ilmoittelusta voi jokainen lukea.
    Jos mennään toimintamalliin että kaikille, myos vanhoille autoille, tulee käyttöverotus => käytettyjen autojen varastojen arvo sulaa.

    Mutta:Uusien autojen diilereille mahdollinen kaupankäynnin kasvu matalammilla hinnoilla kompensoi varaston arvon menetystä jonkin verran. Kenties jopa jäävät plussan puolelle jos saavat nyt dumpattua varastot minimiin.
    Nesteessä ovat ns. kehä3:sen kauppiaat jotka myyvät vain käytettyä autoa.

    En usko nykyisen reilun satasen käyttömaksuun vanhoille autoille uudessa verotuksessa:
    -Se ei yksinkertaisesti riitä nykyisen verokertymän toteutumiseksi.
    -Uudempaan autokantaan siirtymiseen tarvitaan "keppi ja porkkana". Porkkana on uusien autojen hintatason lasku, keppi on vanhojen autojen tukevampi käyttömaksu.

    Veikkaan etta samalla mennään Ruotsin malliin käytettyjen tuontiverotuksessa, eli se kevenee merkittävästi (jää vain alv osuus) ja meikäläisen autokannan uusiutumista vahvistetaan "kepin ja porkkanan" lisäksi vielä suosimalla uudempien käytettyjen tuontia.

    Mutta katotaan....vaaleihin on muutama viikko.....ja siitä pari kk eteenpäin(jotta eduskunnan rivit ovat järjestäytyneet) niin eiköhän tähän jokin ratkaisu saada :D
     
  18. Jape105

    Jape105 Gearhead

    Eiko aina suomessa ole ollut rikos omistaa vanha jenkki??
     
  19. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Eikös tään ketjun voisi postata tolle Salovaaralle?

    pertti.salovaara@eduskunta.fi
     

Kerro tästä muillekin!