öljyn vaihdosta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja jaketin, 20.7.2006.

 1. jaketin

  jaketin Gearhead

  volaressani on ollut synteettiset öljyt jo reilun vuoden, mutta kilometrejä on tullut n. 3000.. öljyä on lisätty silloin tällöin..

  tuli mieleen, että kannattais varmaan vaihtaa öljyt. olin täältä lukevinani, että öljyt kannattaa vaihtaa ainakin kerran vuodessa, vaikka ei ajokilometrejä olisikaan kertynyt vaihtovälin verran.. en vaan löydä tuota juttua..

  mielipiteitä asiasta??
   
 2. coupe 74

  coupe 74 1st gear

  Vaiha vaan.
   
 3. JavelinAMX-71

  JavelinAMX-71 1st gear

  Liian usein ei voi vaihtaa.
   
 4. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Voi vaihtaa.. Kuluu proppu loppuun (teoriassa) :poff:
   
 5. jonesv8

  jonesv8 Gearhead

  5000 km:riä tai vuosi kumpi ensin saavutetaan :wink:

  Pienellä ajolla ja seisotuksella kerääntyy kondessivettä öljyyn joka alkaa ruostuttaan konetta sisältä.Kun öljy kuumiaa niin vesi höyrystyy venttiili koppaan ja syntyy semmosta kerman väristä litkua huohotin putkiin joka voi jäätyä ja tukkia huohottimen kovalla pakkasella.
   
 6. Degenerated

  Degenerated Gearhead

  Synteettiset öljyt 5000km välein vaihtoon?
   
 7. jonesv8

  jonesv8 Gearhead

  No voi synteettisen öljyn vaihtoo tehdä 10 000 km väleinkin jos kone on hyvässä kunnossa.Itsellä on paljon ajettu motti joka alkaa 5000 km jälkeen hörppiä öljyä ja pölläytteleen kun bensaa kertyy öljyyn ja ohenee litkuksi.
   
 8. veekasi

  veekasi Gearhead

  Eipä 3tonnii oo paljo synt.öljyille. Eikä sullakaan vettä kondensoidu(lähinnä talviautojen ongelma) kun auto tallisäilytyksessä(=aina pukeilla :poff: ).
  Mut sullahan kone melkeen viel sisäänajossa??? Eli kannattaa varmaan vaihtaa, ja öljy on kuiteski aika halpaa, eikä liian tiheestä öljynvaihdosta o haittaa!
  Moparperffiltä saa uusia proppuja!
   
 9. Buick225

  Buick225 Double Gearhead

  Eikun käytännössä,Punton kartioproppu menee kierteistä läpi n. 8 vaihtokerran jälkeen :rotfl:
   
 10. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Käyttäkää imupumppua :rotfl: .


  Kun litra bensaa palaa niin silloin pakoputken päästä tulee litra vettä tai ei siis tule kaikki vaan osa vedestä menee väkisin öljyn joukkoon!! Varsinkin jos olet ajanut lyhyitä pätkiä niin sitä vettäkin on sitten siellä öölissä enemmän.
   
 11. jaketin

  jaketin Gearhead

  onhan tuo talviautona ollut... :odroll:
   

Kerro tästä muillekin!