Off road Super tehokkaat led valot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa '4x4', aloittaja BRC1, 14.1.2015.

  1. qaw

    qaw 2nd gear

    Yhden Eyourlife merkkiset 50W pyöreät on tilattu ja asennettu. Hyvät oli, meni vaan auton mukana. E-hyväksytty ja referenssi 12,5 eli oli jopa lailliset. Noita löytyy 80W asti pyöreitä tai neliskanttisia.

    linkki

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Katos vaan! E leimakin löytyy ja hinta alle puolet mitä täällä.


    Ei sulla varmaan valotehosta kuvaa ole?
     
  3. qaw

    qaw 2nd gear

    Tarkotus oli ottaa kuvia mutta se kuitenkin jäi. Tossa autossa oli aivan tuliterät eurooppa-mallin lasiumpiot, Osram Night Breakerit ja Bilteman sarjalla releistetty valot (tästä releistyksestä ei muuten ollut mitään etua, taitaa olla ZJ:ssä riittävän paksut piuhat jo valmiiksi).

    Silti noilla ledeillä oli todella huomattava lisäys pitkiin, eli ei ne tosiaan ihan lelut olleet. Muihin lisäpitkiin ei tullut suoraan verrattua, mutta mitä muistelen aikanaan XJ:ssä olleita Hellan soikeita lisäpitkiä (vissiin Comet FF200) niin paremmat nuo ledit oli selvästi. Ehdottomasti vastinetta rahalle mietti asiaa miten päin vaan.
     
  4. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Noissa kiinan ja muissakin ledeissä on sit usein ilmoitettu teoreettinen lumen arvo, eli testattaessa on sit paljon pienempi. Joissain näkyy ilmotettavan erikseen testattu ja teoreettinen. Ja teoreettinen on ymmärtääkseni noissa useampi ledisissä, niin että jokaisen ledin yksittäiset arvot on vaan ynnätty yhteen ja laskettu vielä max virralla mitä ne kestää. Eli autossa missä ei välttämättä tule edes sitä max virrankestoa jää valotehokin pienemmäksi. Ja ei ne ihan yks yhteen kertaannu lisätessäkään. Hirveästi hyötyä tästäkään tiedosta, paitsi jos vertailee 2 ja toisessa vaikka lukiskin testattu teho..
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Niin nykyään jos vertailee raakasti hintalaatu-suhdetta niin hyvä verrokki on bilteman 7/9" lisäpitkät vähän alle 30€ pala. Xenoneille löytyy hyväksyntä joten kiinansetillä saa 80€ yhteishintaan ihan kelvolliset valot.

    Nuo vastaavat luminaligthsin 35w ihan ok, vähän eteen polttaa valo. Puuilon 25w spotti taas aika kapealla keilamla, kaks ei oikeen keulalle riitä. Neljällä ihan hyvä eli 120€.

    Kiinnostas tilata tuo eyourlife kun löytys kuvia. Siellä kommenteissa oli kuva mutta ei oikeen otollinen valojen pituussuunnassa.


    Yleisestikin vähän noitten halpojen ledien kuvio omasta mielestä ollut turhan leveä läheltä ja kirkas. Samoin oma valotanko.


    Ei muuten mutta silmä tottuu siihen ja tulee kytättyä tahtomattaankin liian lähelle auton keulaa :D
     
  6. qaw

    qaw 2nd gear

    Noissa Eyourlifeissä oli ihan oikea lisävalon kuvio, eli kuumin spotti näyttää kauas mutta hajavaloa tulee kuitenkin hirvien valaisuun. Ei tullut sumuvaloefektiä, eli liikaa valoa lähelle.

    Itsellä on ollut mönkijän nokalla montaa erilaista sekä spot että flood kuviolla olevaa työvaloa, joten on tullut valokuvioita vertailtua melko paljon. Tällä hetkellä mönkijän nokalla 80W combo palkki.

    Ja se mitä on tullut noissa itse huomattua, on että kannattaa panostaa yksittäisten ledien tehoon ennemmin kuin valaisimen kokonaistehoon. Esim. tuo nykyinen 80w (=8x10W) valaisee huimasti enemmän kuin aiemmat 4x27W (=4x 9x3W), vaikka kokonaiswatit sanoisi päinvastoin.
     
  7. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mullakin se oma tanko 3w ledeillä jotka ihan niitä perussurkeita joita saattaa olla ihan missä vaan kiinan led-valossa.


    Onko toi 10wx8 combo kiinasta?
     
  8. qaw

    qaw 2nd gear

    Kaikki oon tilannu kiinasta :)
     
  9. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tuliko muuten eyourlifet perinteisesti pikkusummalla merkittynä tullin ohi?
     
  10. qaw

    qaw 2nd gear

    Ei mitään muistikuvaa. Sen verran tullut tilattua kaikenlaista kiinasta ja muualta, että ihan tuuripeliä tuntuu olevan. Usasta jääkin sitten tulliin about kaikki mitä kuuluukin jäädä.
     
  11. fudge85

    fudge85 Gearhead

    jep niin se on että jos oikiasti haluaa valoa ja kauas niin alle 10w ledejä ei kannata ostaa! ne on vain työvaloja eli lähelle/laajasti kirkas. itekki laitoin ledi barin katolle jossa 7w ledejä 96 kpl,,, ja paskat.. piti laittaa bosch rallyet 4 kpl takasin kaveriksi että näkee tarpeeksi kauas ja nuissa on kaikissa xenon sarjat. eli vinkkinä yli 10w ledejä! kaikki pienempi tehoset on tuikkuja työ valoja.!!
     
  12. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Oliko sulla toi maskin ritilä aina kiinni? Näytti kuitenkin hyvin sieltä takaa?

    Näytti olevan samalla myyjällä led ajovalo polttimoitakin. Pitäis varmaan tilata tollaset lisäpitkät ja led polttimot niin saisi vähän enemmän valotehoa silveradoon.
     
  13. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    En oo vielä hyvistä ledipolttimoista kuullut, en tiedä sitten ne satasien hintaset. Muuten sijoittasin mieluummin xenoniin. Meinaan auton omat umpiot.
     
  14. guru

    guru Gearhead

     
    Karpov tykkää tästä.
  15. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Noille kun sais järkevästi jäähdytyksen autokäyttöön. Ei hirveen hintasia noi jytkyleditkään ebayssa irtonaisena.
     
  16. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    No näin mä vähän arvelinkin että xenonit olisi vielä ainakin toistaiseksi paremmat auton omiin umpioihin. Oletteko kiinasta tilannut niitä xenoneja? Kenellä tai minkä merkkiset olisi hyvät. 9005 ja 9006 polttimot tarvii eli oliko ne HB4 ja HB3.
     
  17. qaw

    qaw 2nd gear

    Juu ehdottomasti oli maski paikallaan, kuvat vaan otin siitä miten pienellä muovien silpomisella sai just tehtyä tilan lisävaloille. Sen mitä noita suuntailin ilman maskia ja sitten sovitin maskia päälle, niin en kyllä huomannut mitään mainittavaa eroa valotehossa tai kuviossa.
     
  18. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Noita löytyy. Ebaysta vaan hakusanaaksi polttimon malli ja perään xenon kit. 20€ tienoilla setti 35 tai 55w. Ei hintaeroa oikeastaan.


    Kaks vuotta suunnilleen toimivat sitten rupee valo ruskistumaan. Nyky halogeeneja saa vaihtaa useat jo sillä välillä joten hintalaatu-suhdetta on.
     
  19. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Kattotelineeseen kiinni, niin saa samalla jäähdytyksen

    Niijjoo nyky autoissahan on puskurissa alumiinipalkki sisällä
    Päällimuoviin reikiä ja ledit kiinni siihen palkkiin
    Ne sais suojaankin samalla, kun pistää "pleksi" levyt päälle ja silikoonilla tiiviiksi

    Uskoisin, et ledi ja virtalähde kuolee ennenkuin se puskurin muovi syttyy lämpösäteilystä tuleen
     
  20. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Riittääkö sekään? Tai hmm ei tuollainen 100w tanko ihmeellinen ole jäähdytykseltä mutta paljonko se kertaantuu jäähdytyksen tarve jos yksi ledi ois 100w luokkaa?
     

Kerro tästä muillekin!