Olds 307 käy laihalla!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja toyopet, 24.5.2023.

 1. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Kone alkujaan 1984 buick-farkusta, sille on tehty täysremppa joskus, koneen remppaaja ensin sanoi, että saattaa olla nokka vaihdettu mutta sitten myöhemmin, että ihan vakio se on.
  No oli miten oli, niin kone käy kuitenkin laihalla.
  Istutettu nyt eri koppaan ja ensin yritetty sähkökaasari/-jakaja paketilla saada toimimaan mutta kävi laihalla ja herjasi sytkää ym. vähän vaihdellen. Päädyin sitten mekaniseen rochesteriin ja perinteiseen ap-/keskipakoennakkojakajaan.
  Käy edelleen laihalla, hc1000 rajan pakokaasutestistä meni säätämällä kyllä juuri ja juuri läpi mutta tahtoo nyhtää tasakaasuajossa eikä seosruuvien säätö oikein vaikuta mihinkään. Testerilläkin ruuvattiin ja ihan faktatietoa, mikään seosruuvi ei vaikuttanut käyntiin.
  Sytkällä hakemalla on saanut suurinpiirtein pelaamaan mutta olisihan se mukava saada ihan täysin toimintakuntoon ja reagoimaan ruuveihin, jokuhan siellä mättää.

  Kaasarin on ihan toimiva kokonaisuus, en epäile sen osuutta, koska sama ilmiö on tässä jo kolmella erilaisella todettu.
  No imuvuodot, niitä oli alkuun, on siis vanhempi 5A kantinen 307 ja egr oli auki jumissa, letkuja oli hapertuneita, alkuperäisestä kaasarista oli yksi pultti poikki, veti rungon ja tiivarin välistä ilmaa. Nyt on ne muutama hassu letku uusittu (modulaattori th350, tehostimen alipaine, jakajan alipaine ja front vacuum break), ei brake cleaneria ruiskumalla kaasarin ympäristöön ja imusarjan eri nurkille vaikuta mitään eli ei pitäisi vuotaa niistä mistään. Kaasarin ja jakajan välissä oleva nippa, siitä oli modulaattorille suora alipaine aiemmin ja se kun vaihdettiin eri paikkaan, niin käynti kyllä parani ja sitä nippaa jos aukoo suoraan ilmaan, niin käynti sekoaa täysin. No se on nyt tulpattu, modulaattorin lähtö kaasarin edestä ja uusi letku siinä välissä. Eikä vaikuta, vaikka ottaa sen irti ja tulppaa käydessä kokonaan eli modulaattorin ei pitäisi senkään vuotaa, lootakin tuntuu pelaavan suht oikein.
  ylipäätään kaikki näkyvissä olevat alipainelähdöt kaasarista ja imusarjasta on olleet tukossa, eikä se sen kummempi ole.
  Puristuspaineetkin mitattu, tasaiset 11bar kaikissa pytyissä.

  Tuo seosruuveihin reagoimattomuus viittaa siis edelleen alipainevuotoon mutta mistä se oikein voi enää vuotaa? Imari on A4 ja tosiaan käydessä on suihkuteltu brake cleaneria ympäriinsä eikä vaikuta mihinkään.

  Tietysti jos olisi mukamas oikein rallinokka, niin vakio-rochesteri ei lie pysyisi neulansäätöjousineen matkassa mukana? Mutta ei se oikein siltäkään vaikuta, korkeintaan joku towing/stage1 nokka.

  Mitähän keksisi?
   
 2. Hukka86

  Hukka86 2nd gear

  Nostaneeko tarpeeksi bensaa tankista. Pysyykö suodatin täynnä
   
 3. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Pysyy suodatin täynnä ja bensapumpunkin vaihdoin eikä vaikutusta.

  EDIT: sen rochesterin oman suotimen myös vaihdoin, on siis kaksi suodatinta letkussa ja se kaasarin oma.
   
  Muokattu: 24.5.2023
 4. FeV-8

  FeV-8 Gearhead

  Onko koitettu tulpata jarrutehostimen letku? Kalvossa pienen pieni reikä/hapertuma... Tai virranjakajan ap kellosta vuotaa..
   
 5. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Kaikki reiät on ollut tukossa. Alipainekello on ehjä, tehostinta vähän epäilin mutta ei senkään tulppaus vaikuttanut, tai joo alkuun vuoti se siitä(kin) kaasariin tulevasta liitoksesta, kun siinä oli metalliputki ja vääränlainen nippa.

  Edit: monen monta alipainevuotoa on siis löytynyt ja aina jokaisen tiivistämisen/tulppauksen on toiveikkaina lyöty käyntiin, että nyt mutta ei. :D
  Ei kai tässä voi kun nauraa.

  Kohta ei kai voi olla kuin imusarjan pohjassa reikä, mistä vetää ohi. Tai siinä lämpökanavassa. Se on ehken vähän yliampuvaa o_O

  Vielä tosin olisi yksi edelbrockki kokeilematta, pitäisi vaan hommata se välilevy, että mahtuu läpät levälleen, 1407 eli 750cfm...
   
  Muokattu: 25.5.2023
 6. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  "Kohta ei kai voi olla kuin imusarjan pohjassa reikä, mistä vetää ohi. Tai siinä lämpökanavassa."
  Ei ollenkaan yliampuvaa, mulla vuoti kaasarin alatiiviste siten että imi ilmaa (pakokaasua) juurikin siitä kaasarin ali menevästä lämpökanavasta 2GC Rokkiorkesterin alta. Sitäkin sai hetken etsiä....
   
  toyopet tykkää tästä.
 7. wiwwe

  wiwwe 3rd gear

  Tulppaa ne imusarjan reiät sieltä kaasarin alta.
   
 8. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Mitkä reiät? En niin tarkasti kurkannut, kun kaasari oli irti, että oliko siellä jotkut reiät.

  Edit: ensiökurkkujen alla taisi olla jotkut tötsät mutta mihin ne menee? Ei kai siellä muuta ole?
   
  Muokattu: 25.5.2023
 9. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  No v...u, kysyin livenä eräältä itseäni viisaammalta ja käski kokeilla imarin kiinnityksen...

  No kolme pulttia puolellaan, niitä keskimmäisiä, löysällä. Veti siis ilmeisesti alakautta ohi virtauksia. Kiristin pultit ja kävin käryttämässä takarenkaita (no oikeasti vaan toista, kun ei ole lukkoa).
  Kärsii nyt lyödä lapun lattiaan, ei mieti vaan menee.

  Kiitokset osanottajille, ei vaan tullut tuommoinen yksinkertainen asia mieleen.
   
  -Skeletor- tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!