Olipa kerran.... johtokunta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja DS 325, 21.5.2011.

  1. gremlin

    gremlin Gearhead

    Siina tapauksessa varmaan paras vaihtoehto on ettei katto tallaista julkista kirjoittelua?
     
  2. VSOP

    VSOP Gearhead

    Komppaan ! Yhtä jaaritusta ja jankkausta ylös alas ja isot miehet itkee kuin pikkupissikset... Pitäis olla joku tilannetaju siitä, milloin on tarpeeksi jankattu ja milloin pitää lopettaa.
     
  3. C-barge

    C-barge Gearhead

    Ja lisää itkua... Ite en pidä ajoittain keskustelun sävystä täällä. Mut se keskustelu olis hyvin helppoa lopettaa; lyömällä provosoimatta faktat pöytään. Tääl on kirjoitellut Raiski, jonka kirjoitukset yksityishenkilönä ehkä menis, mut muuten esitystyyli on ku heittäis bensaa liekkeihin. Sit täällä on kirjoitellut Suokas joka on keskittynyt pilkun viilaamiseen ja jättänyt asiat taka-alalle. Edelleen puuttuu kuus johtokunnan jäsentä ja puheenjohtaja joilla saattais olla toisenlainen tyyli esittää asioita niin, et tebarin jengikin sen ymmärtäis. Noissa kokouksissa on yleensä ollut ainakin mua tyydyttäviä esityksiä näistä omaa elämäänsä elävistä kiistoista. Jos oikeesti haluttais hillitä tota julkista keskustelua ja loanheittoa, niin sitä ehkä kannattais koettaa käydä siellä missä se tapahtuu? Tosta asiasta myös keskusteltiin kokouksessa, ainaisen tiedottamisen ohessa. Mun mielestä eväitä ihan asialliseenkin tilanteiden selvittämiseen täälläkin olisi ilman, että asiaa tarvis ottaa henkilökohtaisena hyökkäyksenä johon annetaan vastahyökkäys. Ei tolla tyylillä mitän asioita hoideta. Jos todella haluttais tällasta "oman pesän likaamista" (todennäköisesti suuri osa jyrkän kannan omaavista ei edes ole fyyran jäseniä?) välttää, niin kannattaisko edes tollasta strategiaa kokeilla?
     
  4. Jza

    Jza Double Gearhead

    No tämän saman koskisi suovan myös tätä ex. johtislaista. Pelkkien vihjailuiden ja *lällättelyiden sijaan voisi joskus puhua asioista niiden oikeilla nimilläkin.

    *Välillä tulee olo, että olis tossa lähipuistossa katselemassa kun viisivuotiaat leikkii ja tappelee keskenään.
     
  5. C-barge

    C-barge Gearhead

    Nimenomaan. Tietty vaikee välttää henkilöitymistä jos joku tietty persoona jotain asiaa hoitaa, mut siks pitäiskin olla "virallinen taho" joka olis ton kaiken yläpuolella. Eihän sitä osaa etukäteen sanoo et toimisko sekään, mut mun mielestä kannattais kokeilla. Mä olettaisin et nää tässäkin esille tulleet asioita koskevat väitteet ja erimielisyydet olis voinut pitkälti selvittää täälläkin ilman et siitä olis mikään tia kukaan kärsinyt, ja homma olis pysynyt paremmin aisoissa. Toinen vaihtoehto sit on, et sama kuvio näiden spekuleerauksien kanssa jatkuu niinku ennenkin, se tuntuu olevan aikalailla automaattinen sääntö et ku kausi loppuu ni turhautuminen purkautuu.
     
  6. studio57

    studio57 Gearhead

    FHRA etsii täyspäivästä tiedottajaa kokoajan, joka pystyy ainakin valaisemaan niitä tulevia asioita missä on ollut mukana.
     
  7. 5.7 olssi

    5.7 olssi 1st gear

    Kyssärinä vain,että onkos nykyisillä henkilöillä niin paljon hommia että pitää palkata koko päivänen tiedottaja.Tämä ei sitte ollu mitään piruilua vaan ihan vilpitön kysymys, onhan se täyspäivänen eikä täyspäinen sillä viime mainittua taitas olla vaikee löytää :) taitaa mennä kuiteski vapaaehtois pohjalta.
     
  8. nysse1

    nysse1 1st gear

    Mun mielestä palkattu olis ainoo järkevä vaihtoehto.Tätä samaa jauhettu aina ettei tieto kulje.Rahaa heitetään muutenki kankkulan kaivoon niin palkattu tiedottaja vois olla niin jäsenistöön mediaan ja yhteistyökumppaneihin yhteydessä säännöllisesti joka herättäis niin vanhoja kuin uusia yhteistyökumppaneita uudella tavalla.Toi ei vaan toimi et joku hoitaa sivussa noita asioita,se on jo nähty.Monta hyvää ehdokasta olis ollu jo esim Höyden tai Nykänen.En ko henkilöiden kiinnostuksesta asiaan tiedä mut laji ym toiminta molemmilla ainakin hallussa.
     
  9. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Tässä kun itse on tullut seurattua Fyyran toimintaa jäsenkerhoaktiivin näkövinkkelistä aina 1980-luvun lopusta alkaen niin tiedotus on ollut likimain ikuisuusongelma. Tiedotuksen puutteista ja ehkäpä väärästä tiedotustyylistä seuraa sitten koko joukko ongelmia.

    Se, että palkataan erillinen uusi tiedottaja ei välttämättä korjaa ongelmaa, kyse ei varmastikaan ole vain siitä etteikö ehdittäisi tiedottamaan. Toki oma vain ja ainoastaan tiedotuksesta vastaava ammattihenkilö on hyväksi.

    Pikemminkin kaivattaisiin järjestönlaajuista tiedotuskulttuurin muutosta. Ei tiedottajastakaan ole iloa, jos ei ole mitä tiedottaa. Henkilöitä jonkin verran tuntevana on vaikea ketään osoitella sormella tai sanoa että ongelma johtuisi tietyistä henkilöistä, ei se oikeastaan henkilöidy vaan kyse on periytyneestä ilmapiriistä ja kulttuurista joka on rakentunut vuosien saatossa eikä sitä ole näemmä helppo muuttaa.

    Tiedonvälitys on mullistunut 1990-luvulta alkaen internetin ja kännyköiden myötä, sosiaalinen media on lisännyt murrosta entisestään ja luonut nk. kansalaisjournalismin.

    Fyyran tiedotuspolitiikka ja -kulttuuri on kuitenkin vielä vanhojen aikojen perintöä. Enää tiedonkulkua ei voi kontrolloida samaan malliin kuin ennen tai rakentaa kaikkea vain virallisten tiedotuskanavien varaan, avoimuus on tärkeää 2010-luvun tiedotuksessa.

    Ihmiset kaipaavat tietoa nopeasti ja monipuolisesti ja jos oikeaa faktatietoa ei ole tarjolla, saa kaikenlainen toisen käden tieto ja huhut enemmän valtaa. Organisaation pitäisikin huolehtia siitä, että oikeaa tietoa on tarjolla riittävästi ettei arvailut ja epätieto saa liikaa valtaa.

    Netissä leviäviä huhuja on mahdoton kontrolloida. Niiden lakaiseminen maton alle ei onnistu, se vaan vahvistaa huhuja vaikka ne perättömiä olisivatkin. Paras ase väärää tietoa vastaan on avoimuus - viestijän tulee tarjota oikeaa tietoa ja pyrkiä oikaisemaan virheet ennen kuin on liian myöhäistä.

    Se, että tietyt tahot mielellään syyllistävät Overdrivea "koko sotkusta" on jokseenkin virhearvio. Ellei asiasta keskusteltaisi täällä, käytäisiin samaa keskustelua jollain toisella foorumilla tai useammalla eri foorumilla ja silloin asioiden oikaisu olisi kenties vieläkin vaikeampaa.
     
  10. studio57

    studio57 Gearhead

    Tästä olen samaamieltä.

    FHRA:n yleinen mielipide näyttää olevan se että kokopäiväistä palkallista tiedottajaa haetaan.Toimesta kiinnostuneiden kannattaa ottaakkin yhteyttä FHRA:n toimistoon.
     
  11. C-barge

    C-barge Gearhead

    Olettaisin, et toi tiedottajan homma ei ole pelkästään tiedotettavan ja lausuntojen odottaminen sekä jakaminen, vaan myös jonkinlainen markkinointi, vaikkapa lajin, harrastuksen ja järjestön esilletuomista mediassa tarjoamalla niiille "valmiita paketteja" julkaistavaksi, cruisingeista, tapahtumista, kisatulosten ja ehkä kevyen artikkelin toimittamista lehtiin jne. Eli sellasta yleismarkkinointia, joka palvelis sekä harrastajia, että järjestöä lisäämällä tietoutta ja sitä kautta kiinnostusta harrastusta kohtaan.
     
  12. studio57

    studio57 Gearhead

    Juuri tälläinen käsittääkseni ois se toimenkuva.
     
  13. 5.7 olssi

    5.7 olssi 1st gear

    no joo ,tuohan olis hyvä idea,kun vain jostain löytyis toimen kaveri.Supliikki mies/nainen jolla vähän yrittäjähenkisyyttä ja pikkasen pohjalaista hulluutta ni kyllä lähtee fhra uuteen nousuun.

    Hyvän hengen ja yhteistyön turvin Nousee ku Fenix lintu tuhkasta.

    Pitäis muistaa ,että hyviä ideoita kannattaa kokeilla,jos semmosia esiintyy,ettei kangistuta vanhoihin kaavoihin eikä tapeta mahdollista luovuutta.

    En ny väitä .että huonosti ois menny nytkään,mutta ainahan vois pikkasen parantaa.

    Kiitos ja näkemiin.
     
  14. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Tiedonkulun ongelmat ovat varmaan jokaiselle työelämässä olevalle tuttuja.

    Aihetta on tutkittu paljon ja tuossa äskettäin lukaisin aiheesta pari kirjaakin. Avasi silmät, on pakko tunnustaa. Mutta menemättä sen tarkemmin yksityiskohtiin, niin pari asiaa tuli heti mieleen.

    1. Kokoukset voi nykyään helposti videoida

    En keksi yht'äkkiä syitä, miksi kokoukset eivät voisi olla nähtävissä Youtubessa. Toki varsinaiset päätökset kirjataan aina omiin dokumentteihin, mutta videot ei ainakaan heikentäisi avoimuutta. Eikä maksa juuri mitään.

    2. Tiedonkulun seuranta

    Tiedonkulun puutteista seuraa yleensä ongelmia. Tiedonkulkua parantamalla pyritään ehkäisemään aiemmin ilmenneitä ongelmia. Jos kuitenkin samoja ongelmia ilmenee edelleen, ei toiminnan muutos ole vastannut tarvetta.

    3. Tavoitettavuus

    Kaikkia alan harrastajia varmasti kiinnostaa FHRA:n päätökset. Kannattaa miettiä, mikä on paras tapa tavoittaa asiasta kiinnostuneet. Tätäkin on syytä seurata: jos viesti ei mene perille, onko vika tavassa vai kuulijoissa.
     
  15. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Kiitos taas kaikille lukutaidottomille ääliöille ratkiriemukkaasta palautteesta. Se mitä tänne kirjoitan on tarkalleen sitä, mitä olen FHRAn johtokunnan kokouksissa käsitellyt ja johtokunnan sählöposteista jälkeenpäin lukenut. Muutamia numerovirheitä kenties on tullut kun tämän palstan ikuisesti FHRAn johtokunnan ja johtajiston hyvyyteen uskovien monet ääliömäiset kommentit ovat vieneet sen mielenkiinnon. Nimittäin kun täällä esittää jonkun asian, niin 90% lukijoista ei sitä ymmärrä tai sitä asiaa löydä siitä tekstistä. Vastauksena nää ääliöt sitten heittelee kaikenmaailman kommentteja asian vierestä ja henkilökohtaistavat näkemyksensä suunnaten vihansa ja epäilyksensä allekirjoittaneeseen. Ei tosin vain tässä topicissa vaan palstalla yleensäkin. Kannattaisko olla ihan hiljaa, jos ei edes ymmärrä mistä asiasta tai asioista täällä puhutaan. Tommonen tulee vaan mieleen kun täällä älykköjen mielipiteitä nauraen lukee :rotfl:

    Toinen asia liittyy siihen mitä C-bargekin tossa kirjoitti. Miksi niitä asioita ei oikaistu johtokunnan taholta, jos ne kerran olivat täysin tuulesta temmattuja. Mä tiedän vastauksen ja muutama muukin, joka edelleen pitää muhun yhteyttä puhelimen ja sähköpostin, sekä YViden muodossa. Miksi tällä palstalla yhteisten asioiden parantamiseen pyrkivää sanansaattajaa ammutaan ja herjataan täysillä, vaikka hän pyrkii ainoastaan saamaan yhteistä hyvää jäsenistölle aikaan. Muistakaa ystävät hyvät, että mulla ei oo penniäkään kiinni FHRAssa, vaan olen pelkästään yksi jäsen, joka haluaa jatkossakin olla FHRAn tulevaisuutta rakentamassa. Miettikääpä niitä tahoja, joita täällä on arvosteltu. Miettikää kytköksiä, rahankäytön hallintaa ja kuka ja ketä sitä rahaa käyttää mihinkin. Muistakaa, että kenen rahaa se oikeasti on..... eli FHRAn jäsenistön, joka siis omistaa koko puljun. Meikäläisen arvostelijat voi heitellä omia rahojaan jatkossakin sinne, minne aurinko ei paista, mutta yhteisiin rahoituskohteisiin pitäisi saada joku tolkku. Niin kuin on huomattu, niin täällä kirjoittelu asiaan ouikeasti vaikuttaa. Jatketaan sitä samaa linjaa muutaman tuulihatun kitinöistä huolimatta. Omista rahoistammehan ja FHRAn tulevaisuudestahan me vaan ollaan huolissamme :rotfl:

    Sitten päivän kevennys, mitä tämän topicin seuraamisesta on tullut mieleen: Johtaja on suuri :rotfl: Johtaja on kaunis :rotfl: Johtaja on ylivertainen :rotfl: Johtaja on aina oikeassa :rotfl: Johtaja on erehtymätön :rotfl: Johtajan ympärillä johtokunta on kaikkivaltias ja erehtymätön :rotfl: Johtajaa ja johtokuntaa ei tule arvosrteleman heidän erehtymättömyytensä ja osaamisensa takia :rotfl: Toverit, seisää kaikki yhdessä rintamassa johtajamme ja johtokuntamme takana :rotfl: Toverit, huutakaa ylistystä johtajallemme ja johtokunnallemme :rotfl: Toverit, ylistäkää ylivertaista johtajaamme ja johtokuntaamme :rotfl: Toverit, älkää antako vastavallankumouksellisten ja toisinajattelijoiden tulla esiin, sillä se voi vaikuttaa tulevaisuuteemme. :rotfl: Toverit, tehkää kaikki yksin mielin tiettäväksi epäilijöille ja väärinajattelijoille, että johtajamme on suuri ja johtokuntamme erehtymätön :rotfl: Toverit, seiskää yhdessä rintamassa suuren ja erehtymättömän johtajamme takana ylistäen hänen suuruuttaan ja hurratkaa hänen eryhtymättömyyttään :rotfl: Toverit, muistakaa ilmiantaa ja loata suuren johtajamme ja ylivertaisen johtokuntamme epäilijöitä :rotfl: Toverit tämä kuitenkin on yhteisen taistomme huipentuma joka tulee valloittamaan maailman joko pakolla tai sitten väsyttämällä :rotfl: Toverit, aateveljet ja työn orjat.... sorron yöstä nouskaa... ylistäen johtajaamme sekä johtokuntaame. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

    Sitten vakavasti puhuen, mutta edelliseen viitaten. Kommunismikin oli silloin muinoin joillekin tien väärällä puolella kulkevalle se ainoa oikea vaihtoehto jota tuli pitää yllä keinolla millä hyvänsä. Ette kai te luule, että mä huvikseen olen nimittänyt FHRAn johtokuntaa jo vuosia menneisyyden ajan vanhoilliseksi politbyrooksi. Toi ei kenties johdu pelkästään johtokunnasta, vaan myös heidän hännystelijöidensä käytöksestä. Mutta jos yleinen kommunismi on se mitä halutaan, niin sitten mennään niin. Mutta haluutaanko me sitä vai vapautta valita sekä keskustella asioista päättäen niistä yhteiseksi hyväksi. Vai onko parempi, että sanansaattaja tuomitaan yleisesti väärintekijäksi niinkuin silloin ennekin siellä tietyssä järjestelmässä. Pallo on jäsenistöllä, muistakaa se. :rotfl:

    Ps. Mikkis, oliko tarpeeksi hymiöitä :rotfl:
     
  16. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Tässä on kyllä paljon järkeä 8)
     
  17. Jza

    Jza Double Gearhead

    ^^ Lääkkeet.

    Olet varmaan kirjoittanut paljon asiaa ja toisinaan myös vierestä. Toi sun ulosanti vaan on toisinaan kuin viisivuotiaalla. Osoitellaan sormella, naureskellaan, nimitellään ja pidetään kaikkia muita ääliöinä ja idiootteina. Noinhan niitä asioita pitääkin hoitaa. Aikuismaisesti.

    Enkä tiedä, että auttaako fyyraa eteenpäin toi ikuinen junnaaminen samoista asioista? Eiks pitäis funtsia, että miten mennään jatkossa eikä hyppiä ikuisuutta vanhojen juttujen haudalla ja nostaa koipea päälle?
     
  18. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Kiitos kommenteistasi. :rotfl:

    Näissä asioissa mun mielestä ensi putsataan pesä turhakkeista ja sitten vasta aletaan rakentamaan uutta uljasta tulevaisuutta. Pa*an päälle kun on turha mitään rakentaa. Pikkuhiljaa pa*ka nimittäin upottaa rakennetun käyttökelvottomaksi.
     
  19. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Miksi Luigi sun mielestä kaikki jotka eivät ole sun kanssas samaa mieltä ovat kommareita?

    Toi sun aattees vaikuttaa mun mielestä kommunismilta, kaikki eri mieltä olevat ovat mielestäsi tyhmiä, lukutaidottomia, ääliöitä tai miksi muuksi heitä haukuitkaan...

    Kannattais varmaan joskus lukea se omakin teksti kertaalleen läpi ja hengittää muutama kerta paperipussiin, voi olla ettei kaikkea tekstiä silloin tarvitsisi suoltaa tänne ihmisten ilmoille.
     
  20. Jza

    Jza Double Gearhead

    Se on mikkis vaikeaa, kun ei ole tämmöisten alustojen kanssa tottunut toimimaan. Tässä hyvä artikkeli aiheesta: http://www.tietokone.fi/lehti/tietokone ... media_8188

    Jokainen voi miettiä, että osuuko ja uppoaako joku kohta tarinasta joihinkin, joilta homma lähti vähän lapasesta. :lol:
     

Kerro tästä muillekin!