Omatekoinen prässi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Partajeesus, 19.3.2008.

 1. Gutless

  Gutless Gearhead

  Noniin, tuli purettua 20t motonetin tunkki.

  Öljyn imuputkeksi laitoin pätkän jarruputkea. Hieman kairasin imureikää suuremmaksi ja liimalla putki siihen kiinni. Ainiin, yritin huolellisesti magneetin + tinaimurin kanssa poistaa metallilastut. Varmistin imuputken vielä työsylinteriin nipparilla kylkeen, kun liimakaan ei ollut mitään parasta tököttiä.

  Alkuperäinen öljyn täyttöreikä hitsattiin umpeen ja uusi tehtiin luonnnollisesti aivan pullon alasyrjään (nykyinen yläreuna). Kumitutti saa jatkaa tehtävässään.

  Sitten kasaus ja hieman loctiten tiivisteliimaa pullon ylä- alatiivisteisiin.

  Tänään sitten vanhat öljyt sisään. Ei liikettä, hieman lisää täytöstä kun osa meni varmaan lattialle, ATF:ää laitoin. Noniin, nyt alkoi rokkaamaan 8)

  Seuraava mietintä; miten tuon tunkin laittaisi pohjastaan prässirunkoon kiinni? Prässin ylärunko on kaksi 50mm leveetä U-palkkia, välissä 120mm tyhjää. Laittaisko paksun plootun palkkien kylkiin kiinni, mutta millä siihen sitten tunkki kiinni, hmm?
   
 2. VesQ

  VesQ 1st gear

  Itse hitsasin "kattoon" toiselle puolelle pari sellasta koukun tapasta latan palasta ja toisesta reunasta porasin tunkin pohjaosaan 8mm pultille reijän. Eli ensin pujottaen koukkuihin toinen reuna ja sitten pultilla toinen puoli

  Pääasia että pysyy paikallaan
   
 3. ursus2

  ursus2 3rd gear

  Minä vedin migillä isolla virralla tunkin pohjasta palkkiin,vähän öljyt lämpeni mutta hyvin toimii.Karu meininki...
   
 4. julpero

  julpero 1st gear

 5. iigle

  iigle 1st gear

  Tunkki

  Auttakaas mua vähän. Mul on prässi tos valmisteilla ja laitoin siihen tunkin väärinpäin. Pistin siihe kyljess olevaan öljyntäyttö nippaan letkun joka menee yläpuoliseen säiliöön. Mut nyt se ei ilmaannu. Tai siis sen tsydeemin millä pumpataan ni sen sisällä on kait ilmaa. Oikein päin toimii normaalisti ku on täpötäynnä öljyä. Mutta kun kääntää väärinpäin ni ei liikahdakkaan. Pitäiskö se ilmata kyljellään vai mitä?? Apua :odroll: :-? :(
   
 6. WSE

  WSE 1st gear

  Re: Tunkki

  laita se imuputki sieltä reiästä tunkin entiseen alaosaan, nykyiseen yläosaan niin ilmaantuu helpommin vaikka olisi säiliökin, toisaalta tuon säiliömallin pitäisi periaatteessa toimia ilmankin jos säiliössä on aika nestepinta tunkin pumppua ylempänä. Ilmaus lienee voisi onnistua vetelemällä käsin mäntää ulos ja pumppaamalla tms.
   
 7. ursus2

  ursus2 3rd gear

  Re: Tunkki

  Jeps,kyljellään ilmaat nippakohta ylimmäisenä,mäntää vetelet edestakaisin :D ja vaikka pumppailletkin.Ilmaa ei parane jäädä yhtään koska se imuputken suu on niin ylhäällä.Itellä on just samanmoinen prässisysteemi ja hyvin pelaa.
   
 8. VesQ

  VesQ 1st gear

  Tossakin voi olla ongelma siinä jos on sellaset kuulat siellä pumppuosan ja sylinterin pohjalla "yksisuuntaventtiileinä" niin että kun kääntää ylösalaisin niin kuulat putoaa liian kauas reijästä ja ei tuki reikää

  Kyljellään vielä toimii, ainakin itsellä ja oikeen paksulla öljyllä satunnaisesti ylösalaisin kun paksu öljy virratessaan ottaa kuulan mukaansa

  Jouset piti itsellä laittaa painamaan noita kuulia kohti reikää
   
 9. Gutless

  Gutless Gearhead

  laitoin imuputken, tehty jarruputkesta. Hitsasin myös vanhan täyttöreiän kiinni, uuden tein uuteen yläreunaan. Välillä haukkoo ilmaa mutta taaki ottaa kiinni kun on vähän aikaa lutkuttanut. Ei oo kiire, harrastekampe. Sain jopa kehuja, että on tyylikkäämpi kuin kaupan laitteet :lol:
   
 10. Multislayer

  Multislayer 3rd gear

 11. jzl

  jzl 1st gear

  Itse muutin 20 tn pullotunkin toimimaan väärinpäin siten, että tunkin pohjaan porattiin reikä joka yhdistettiin yläpuoliseen uuteen öljysäiliöön. Tämä reikä siis on tunkin yläreunassa silloin kuin tunkki on väärinpäin. hyvin toimii, öljynä bmw femi ohjaustehostinöljyä. Mitään muutoksia ei tehty tunkin venttiileihin. Tunkki pitää toki ilmata hyvin kun sitä käytetään ylösalaisin. Ilmaus kannattaa tehdä löysäämällä tunkin kyljessä olevaa pumpun juuressa olevaa ruuvia ja lorottaa öljyä kunnes on ilmaantunut.
   
 12. spychobilly

  spychobilly Gearhead

 13. ursus2

  ursus2 3rd gear

 14. -TH-

  -TH- Gearhead

  rakentelijoille olisi nyt tarjolla topakka 2 toiminen sylinteri prässin rakenteluun.

  varsi 63mm
  mäntä 100mm
  iskunpituus 360mm
  silmukat päissä, eli toisen leikkaa pois ja toisesta päästä ripustaa prässin runkoon.
  sylinteri käyttämätön.
  ei ole kiinalainen.
  h.195e

  0503270450
   
 15. silakka

  silakka 1st gear

  Aloin tuossa virittämään tunkkia toimimaan väärinpäin. Kävin ostamassa 12t tunkin jonka jälkeen räjäytin sen osiin ja aloin tutkimaan miten saisin viriteltyä "snorkkelin" sille. Aikani pähkäilytä hyllystä löytyi bilteman jarruputkea johon tein m5 kierteet ja tunkkiin samanlaiset. Vanhan Öljy aukon hitsasin umpeen ja tein uuden reijän tunkin tulevaan yläosaan, johon sitten M8 kierteet ja pultti vaihto ropuksi. Alla muutama kuva jos niistä on apua jollekkin omassa rojektissaan... en ole viellä ehtinyt kasaamaan tuota joten toimivuudesta ei viellä takeita.
  [​IMG] [​IMG]
  [​IMG] [​IMG]
   
 16. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Miksi sen tunkin pitää toimia ylösalaisin?
   
 17. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  se mennee australiaan
   
 18. Pölyttäjä

  Pölyttäjä Gearhead

  mikähelvetinkat luo kyllä korvaamatonta sisältöä Overdrivelle. Rauhoitu hyvä mies. Olin jo tyytyväinen kun se Overdrivew nimimerkki lähti vittuun täältä troolaamasta, mutta nyt tuli tämä helvetinkatti.
   
 19. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  ^loiko viestisi sisältöä?
   
 20. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  helpompi käyttää jaloilla seisten kuin käsillä seisten. :D
   

Kerro tästä muillekin!