Onko Hemissä järkeä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Fastback, 12.8.2002.

  1. Fastback

    Fastback Gearhead

    Täydellinen päivä Forssan pick-nick:ssä, auttoi unohtamaan edellisen päivän lastenkaitsijana olemisen kauhut, ja heitti bensaa liekkeihin - vanha himoni '70-'71 E-bodya ja '70 Chargeria kohtaan heräsi henkiin.

    Erehdyksessä lueskelin vielä Mopar performancen vauhtikatalogia ja 426/528 hemi koneet iskivät silmään. Kumma kyllä ei tullut näppyjä, vaikka Ford mies olenkin... <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    Tästä päästään varsinaiseen aiheeseen... Onko Hemi ostamisen/rakentamisen väärti? No tunne puolella varmasti jokainen haluaa hemin, mutta mitenkä on käytännössä. Kuinka paljon vakio isolohkon voimalinjaa tulisi vahvistaa, jotta se kestäisi esim. 528:n 650 ft-lbs. (~+850 Nm) väännön. Voimalinjana olen ajatellut 727:aa ja 8 3/4:sta tai voortin 9 tuumaista.

    Tiedän, että Hemi on kallis, mutta kun rahaa palaa kuitenkin, niin miksei tee autosta kerralla mieleistä. Eikä konetta ole lyötö lukkoon, koska en ole autoakaan vielä ostanut. Tavoite olisi mahdollisimman iso kone ja sellatten matalalla viritysasteella. Vääntöä soisi olevan rutkasti. Ideoita?

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Fastback 2002-08-12 15:20 ]</font>
     
  2. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Jos pitää Hemi saada, niin eihän sille mitään voi. Kai. Kehottaisin siinä tapauksessa tilaamaan ihan kustom motin joltain sopivalta pajalta. Saat paremmin tehdyn, paremmin tarpeitasi vastaavan kombinaation. Rahaa palaa, se on varma. Saman verran ja enemmänkin tehoa saat wedgestä vähemmällä rahalla, miu mielestäin.
     
  3. triniemi

    triniemi Gearhead

  4. triniemi

    triniemi Gearhead

    Toisaalta letukan kanssa pääsee samalla rahalla pidemmälle, näissä kun on hinnoissa mukana kaasari ja sytkä. Esim. http://www.theengineshop.com/engine3.shtml

    Hemit on näköjään hintaluokassa 10000-15000$ http://www.mopartsracing.com/parts/blocks.html

    Tais olla aika uus Hot Rod tai PHR missä äijät rakensi bolt-on osilla 6-71 ahdetun 426 Hemi-crate moottorin. Potkua löyty about saman verran ku 528 vaparista.

    Ja eikös tilaushinnaksi tuu aikalailla 1,80 euroa / taala?
     
  5. -TAPSA-

    -TAPSA- 1st gear

    Niimpä niin...onhan se legendaarinen voimamoottori..(ja mainostamisen arvoinen pellin alla) mutta jos järki miehiksi ruvetaan niin tietty kannattaa laittaa se joka maksaa vähemmän ja saa hepoja enemmän irti.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    niin vaikka kent blackin hemi kyllä paukuu
     
  7. Capri26i

    Capri26i 1st gear

    niin no jos järkimiehiksi ruvetaan niin koko autojen rakenteluhan kannattaisi lopettaa.. onneksi me olemmekin hulluja emmekä takuulla lopeta :lol: mutta jos rahaa olisi niin sitten Hemi pellin alle vaan. noin niinku off topiccina: minkäs heitän darttini keulille, kun ei siel nyt ole mitään..
     
  8. Vallu

    Vallu Gearhead

  9. Lettu

    Lettu Gearhead

    hehhheheha Capri :grin:
     
  10. HenkkaTurust

    HenkkaTurust 1st gear

    Jollei Dartin keulalla todellakaan ole mitään, ja siine välttämättä on jotain pistettävä, laita 225+904! Niitä saa rahtilaivallisen yhden hemmon hinnalla.
    Mutta jos meinaa jokatapauksessa ahtaa remmillä, onko siihen edes muuta Bolt-On vaihtoehtoa, kun Hemi?
     
  11. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Barton on sieluttoman kallis, enkä tiedä saako rahoilleen sitten vastaavaa katetta. Niitä on muitakin hyviä hemirakentajia jotka tekevät homman halvemmalla käyttäen muitakin kuin "omia" osiaan. Mopar Performancen koneet unohtaisin suosiolla, niiden maine on aika alamaissa ja laatu osoittautunut vähemmän kelvolliseksi. Pumppusatseja saa kyllä myös wedge koneisiin, mutta kuten yllä todettiin on hemin Wow! kerroin kyllä reilusti muiden moottorien yläpuolella.
     
  12. Kimmo

    Kimmo Gearhead

    Fastback,
    Mopeman on oikeassa;
    Crate Hemien maine maailmalla ei oo kovin hyvä !

    Esim.seuraaviin paikkoihin e-mailia vaan:
    http://www.raybarton.com
    http://www.indyheads.com
    http://www.musclemotorsracing.com
    http://www.indyheads.com

    $10.000 ei riitä 600+hp 600+tq Hemiin näissä pajoissa, mutta kone myöskin tehdään laatuosista oikeilla toleransseilla jne.

    toki samalla rahalla saa wedgestä enemmän hepoja, mutta rajummalla viritysasteella !

    727 kestää vallan hyvin.
    Samoin vielä noissa tehoissa 8 3/4 perä.
    Jos haluaa varmistella ton perän kanssa laita dana60, ei voorttin perää Mopariin, please !

    Onko Hemi ostamisen/rakentamisen/omistamisen väärtti ?
    NO TOTTAKAI !

    Kimmo
     
  13. triniemi

    triniemi Gearhead

    Olikohan muuten Enzolla vielä se chevy-hemi myynnissä, kokoalumiinia ja eikä hintakin tais olla alle 10000e.
     
  14. mg

    mg Gearhead

    jepsis. oiva peli pelimiehelle. hinta tais olla jotain 8000e, ei oo paljoo. ja kestää muutaman heposen.
     
  15. Lettu

    Lettu Gearhead

    mikässe olikaan se taannoin V8:ssa ollu kotimainen juttu siitä 70-luvun farrkuasconasta jonka 2.2litrasesta oli kutiteltu 600konia? ja kaverit oli muistaakseni vielä ite tehny osat.

    musta se oli ihan vakuuttava, vaikkei siinä sitä HEMI-tarraa sitte ollukkaan :grin:
     
  16. KajS

    KajS Gearhead

    Mies maalta ja vähän aiheen sivusta:

    Tässä jutussa on siis kyse niistä "oikeista" moottoreista, mutta...

    Eikös HEMI tarkoita puolipallonmuotoisia palotiloja, jollaiset oli kuuskytluvulla mm. Simca 1000:ssa. Muistan joskus 80-luvulla lukeneeni veekasista artikkelin HEMIstä ja siinä mainittiin kuriositeettina miltei kaikki mahdolliset hemispherekoneet.
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    >Eikös HEMI tarkoita puolipallonmuotoisia

    Joo, mutta Hemi on DaimlerChryslerin rekisteröity tavaramerkki.
     
  18. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Joo, palotilan muoto ja venttiilien sijoitus tekevät Hemi moottorin. Aika paljon käytetty konstruktio joskus aikanaan ja perustuu lähinnä ko. järjestelyn hyviin virtausominaisuuksiin. Silloin tota tehoa rajoitti pitkälti se, ettei kannet virranneet ja hemi järjestelyllä saatiin virtausta parannettua. Vielä tänä päivänä työntötankojenkkikansista Hemi kannet on yksiä parhaita virtausarvoiltaan, mutta muut tekijät on tulleet tärkeämmiksi kun pelkkä virtauspenkin kuninkuus, joten Hemin käyttö on käynyt vapaastihengittävissä moteissa vähäiseksi.
     
  19. triniemi

    triniemi Gearhead

    Lettu: "mikässe olikaan se taannoin V8:ssa ollu kotimainen juttu siitä 70-luvun farrkuasconasta jonka 2.2litrasesta oli kutiteltu 600konia? ja kaverit oli muistaakseni vielä ite tehny osat. "

    Jos tarkotat Erhomäen Timpan Street B-ryhmän kilpuria niin täällähän se Jyväskylän seudulla makailee. Ja on tosiaan tehty sitten osia paljon ja itse lähes koko auto alusta loppuun. Ja on sitten viimestelty. Paras aika jotain matalia ysejä.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: triniemi 2002-08-13 12:45 ]</font>
     
  20. Fastback

    Fastback Gearhead

    HotRod 7/02, pojat pulttas 426 Hemiin Weiandin 8/71:n ja voimaa tuli 750hv/669lbs.ft (~900Nm). Juu juttu on luettu ja tarkasti...

    Vai on tehtaan crate-hemeillä huono maine. No mistä kenkä puristaa? Välykset heittelevät, huono laatu, ei yhteensopivat osakombinaatiot vai mikä? Kertokaa, mitä on maailmalta kuulunut, sillä harmittaisihan se maksaa itsensä kipeäksi esim. 528 hemistä, jonka joutuisi heti ensimmäiseksi viemään koneistamolle...

    -------------------------------
    Lisäystä edelliseen; tuossa alla oli vanha jutut 426 hemistä ja siellähän sitä juttua oli crate-hemien kehnoudesta. Luulisi tehtaan välittävän tuotteistaan sen verran, että ne kasattaisiin oikeilla välyksillä.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Fastback 2002-08-13 15:53 ]</font>
     

Kerro tästä muillekin!