Onko katsastus tarkentunut?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja virta, 29.6.2018.

 1. valpas

  valpas Gearhead

  Lupa menee, jos jää kiinni pihassa tarkastuksesta.
   
 2. miguelo

  miguelo Gearhead

  Jaahas, kyllä tuo on ollut hyvin yleistä, useilla konttoreilla ympäri maata. (esimerkiksi mainittaneen vaikkapa turvavyön puutteellinen toiminta tai rispaantuneisuus, mikä on merkitty viaksi joka vaatii korjauksen sekä uusintanäytön)

  Varsinkin ruuhka-aikoina näin menetellään mieluusti, tokihan katsastustodistus/tekninen osa tulostetaan sisätiloissa.:odcool:

  Terveen järjen käyttö ei tietääkseni ole vielä rangaistavaa.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 3. Kippo6

  Kippo6 2nd gear

  En tiedä syynätäänkö tarkemmin ,mutta helpommin saa hylyn tai ajokiellon, kuin aiemmin.
  Katselin tuossa juuri vikalistaa missä oli autolle tullut ajokielto, kun käsijarrun teho oli alle 16% kokonaismassasta.
  Mikähän peruste tuossakin on? :wc:
   
 4. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Että auto pysyy paikallaan mäessä? Tai on jonkinlainen "emergency brake" olemassa kuten käsijarrua jossain päin maailmaa nimitetään. Tuo 16 %:n vaatimus on kyllä aika kova, taitaa pyörät kunnossa olevalla käsijarrulla yleensä olla lukossa jo ennen tuota. Hylkäysperusteen sanamuoto on tuo 16%, vaikka mitattu voima olisi vielä paljon pienempi. 16% on ollut käytössä jo pitkään.
   
  Muokattu: 30.6.2018
 5. Muurahainen

  Muurahainen Gearhead

  Eikös tuo uusintanäyttö juttu ole ollut voimassa jo pari vuotta?
   
 6. signet

  signet Gearhead

  Vivaron pyöränlaakereita on hajonnut sen verran tien päällä,että voisin sen kuvitella olevan ko.mallin heikko kohta.
   
  xarper tykkää tästä.
 7. Rotten

  Rotten Gearhead

  Tuossa taannoin, Monacoon hylsy, kahden kymmenen minuutin kuluttua uusinta tarkastus ja läpi!
  Vika listassa jarrupoljin painui pohjaan ja syylärin alla joku poikittainen palkki (huonekaluputki) oli ruostunut!
  Sekä että noita vikoja ollut 2kk sitten! :confused:
   
 8. miguelo

  miguelo Gearhead

  Muokattu: 1.7.2018
 9. palontie

  palontie Double Gearhead

  Mä en saanut ees kehotusta.
   
 10. Kippo6

  Kippo6 2nd gear

  Kyllä mullekin on tullut hylky kerran kun pakussa oli heikko käsijarru, mutta että nyt se on ajokielto.
  Vielä typerämmän tuosta ajokiellosta tekee se, että tuossa autossa käsijarru toimii polkimella, Ei kahvalla. Tosi huono hätäjarru, vaikka toimisikin kunnolla.
   
 11. Turbiini

  Turbiini Gearhead

  Mikä siitä polkimesta huonomman hätäjarrun tekee?
   
 12. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Chevyn etujarru jumi letkun takia. Konttorin pihassa kysyin insiltä kannattaako tuoda. Sano, että älä tuo. Joutuu laittamaan ajokieltoon jos ero on liian iso.
   
 13. virta

  virta Gearhead

  Millainen käytäntö tuo #ajokielto# tarra ikkunassa on?paha ajella kun tuollainen komeilee etulasissa eikä poistaa saa!Harvemmin noita näkee mutta kyllä muistelisin että yhden tarkemman konttorin pihassa on autonraatoja ollut makaamassa jossa ajokielto tarra lasissa,,no onneksi korjaamo on samassa pihassa.
   
 14. virta

  virta Gearhead

  Mulla juuri katsottiin jälkitarkastus pihalla!
  Päästöt korjaamon lapulla ja pari polttimoa todettiin vaihdetun ulkosalla.Mitä vikaa menetyelyssä?
   
 15. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  trafihan se siitä kitisee

  Luuletko et sen insinöörin järki riittää siihen ajatukseen et katsurilla on mahdollisuus kattoa takavilkkujen toiminta ihan siinä pihalla katsomalla autoa ulkopuolta?

  Tai liiankuluneen renkaan voi tarkistaa kääntämällä renkaat sivulle ihan siinä pihalla, ettei sitä varten tartte nosturilla käyttää
   
 16. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Eikös katsastaja = insinööri? Jos ei itellä järki riitä niin ajaapi sitten sisälle.
   
  Ana67 tykkää tästä.
 17. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Komia punainen tarra tuulilasiin ja itse sain tarrran kanssa luvan "varovasti" ajaa kotiin 62km päähän... Viat oli poikki leimalla mennyt takajarruputki ja jumittava etujarru. Ja se tarrakin irtosi itsekseen tuulilasista talven aikana vehkeen seistessä Pohjolanliikenteen tallissa.
   
 18. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Tässähän on vissiin hommattava muutama vara-auto lisää kun alkaa katsastusajat lähenemään. Tai sitten ajoitettava katsastus niin ettei ole välttämätöntä auton tarvetta pariin viikkoon.
   
 19. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  Ite pistin varman päälle niin, että tosiaan leimasin kesälomalla 4 autoa samana päivänä, jolloin todennäköisyyksien mukaan ainakin yksi menee läpi.
  Samalla oli sellainen pienimmän vahingon periaate, kun noi leimareissut vie aina väh. sen puoli työpäivää täältä skutsista, niin uhrataan koko päivä ja yritetään olla tehokkaita. 7,5 tuntia meni neljään autoon, vaikka kuinka tehokas yritti olla ja lennossa vaihto kotona toiseen autoon eikä konttorilla ollut helteisenä tiistaina edes ruuhkaa.

  Onneksi ei räpsiny ajokieltoja, muuten olisi joutunut hoitamaan viikon arkiajot kuorma-autolla joka hyytyy ylämäessä viiteenkymppiin.
   
  palontie ja Pertti K tykkäävät tästä.
 20. virta

  virta Gearhead

  Tällaista löytyi minilexistä


  Ajoneuvo on määrättävä määräaikaiskatsastuksessa kokonaan ajokieltoon, jos katsastuksessa havaitaan vika tai puutteellisuus, joka aiheuttaa välitöntä vaaraa liikenneturvallisuudelle. Ajokielto voidaan määrätä myös, jos ajoneuvo aiheuttaa merkittävää haittaa ympäristölle. Merkittäväksi haitaksi ympäristölle katsotaan ajoneuvon CO-päästöjen yli 6,0 prosentin tai absorptiokertoimen yli 4 m-1taso.

  Mikäli määräaikaiskatsastuksessa ajoneuvo määrätään ajokieltoon, ajoneuvon ajokielto osoitetaan tarralla. Ajoneuvon katsastajan tulee kiinnittää tarra ajoneuvon tuulilasiin tai muuhun helposti havaittavaan paikkaan.


  Ajokieltoon määrättyä ajoneuvoa ei näin ollen saa käyttää liikenteessä eikä ajokiellosta kertovaa tarraa poistaa ennen kuin katsastuksessa havaitut viat ja epäkohdat tai ympäristöhaitat on korjattu ja ajoneuvo on jälkitarkastuksessa hyväksytty tai ympäristöhaitan osalta ajokielto poistettu. Merkittävän ympäristöhaitan vuoksi ajokieltoon määrättyä ajoneuvoa saa siis käyttää liikenteessä, vaikka ajoneuvoa ei olisi vielä hyväksytty katsastuksessa, sen jälkeen kun ajokiellon aiheuttanut vika tai puutteellisuus on korjattu ja ajoneuvon ajokielto on poistettu katsastuksessa.

  Katsastustoimipaikka voi antaa määräaikaiskatsastuksessa ajokieltoon määrätylle ajoneuvolle todistuksen, joka oikeuttaa ajoneuvon kuljettamiseen lähimpään paikkaan, jossa korjaus voidaan tarkoituksenmukaisesti suorittaa, ja korjauksen jälkeen uudelleen katsastettavaksi. Todistuksessa on mainittava, minne ja miten ajoneuvon saa kuljettaa sekä kuinka kauan todistus
   
  Ana67 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!