Onko kustomeja rakenteilla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Buick 53, 15.1.2003.

  1. Buick 53

    Buick 53 Gearhead

    Omani on päässyt uudelleen työn alle ja pitäisi tulla kesäksi uuden näköisenä ulos tallista.
     
  2. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Nyt projekti maalattu, sisusta vielä kesken. ;
    Tampereen näyttelyyn vois vaikka yrittää sillä ajaa...joitain tavoitteitahan on aina hyvä asetella.
     
  3. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Toki on.....
     
  4. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Oma on rakenteilla yhä vaan, kesäksi liikenteeseen. Seuraavaan Primeriin tulee (jos päätoimittaja suo) yhdestä Porin kustomista juttu. Porissa on muitakin. Raumalla on oman kustomini lisäksi rakenteilla siivutettu 57-Linkki.
     
  5. 46Juippi

    46Juippi 1st gear

    46 Buick Sedanet valmistuu kuin iisakin kirkko, tähtäin on kesällä 2004 baanalle, vaikka primerisssa jos ei muuten
     
  6. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Olipa hieno esittely kotisivuilla ja upea allekirjoittaneelle ennestään tuntematon kustomprojekti! Upeaa!
     
  7. B 49

    B 49 Gearhead

    Tervetuloa Juippi.
     
  8. Sittana

    Sittana 1st gear

    Jumakauta! Todella cool projekti. Toivottovasti nähdään auto mahdollisimman pian tien päällä. Kuinkahan tuollanen suorakasi mahtaa höpöttää... en ole ikinä kuullut moista myllyä käynnissä.
     
  9. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Vastaillaanpa tännekin. Meidän työn alla oleva projekti on puoliks kustomi, puoliks prostreetteri. Eli tekniikka ja alustarakenteet tulee olemaan täysin prostreet-kamaa, mutta ulkonäkö mahdollisimman kustomihenkinen. Kärry on 67 Chevy Pickuppi ja sen jousitusta on madallettu niin paljon kun on uskallettu, koria on muokattu 3" choppauksella, isoscooppisella flippikeulalla, kaikki listat, normaalivilkut ja muut "turhat" kilkkeet on putsattu pois, ovenkahvatkin on ehkä vielä lähdössä, lampunkehykset poistettu ja keula muutenkin moldatunoloinen eli maskit ja puskurit yhtä palaa sen flippikeulan kanssa ja koko komeus maalataan kautaaltaan puolikiiltävällä mustalla, paitsi lavan sisäpuoli joka on väsättu kokonaisuudessaan kiillotetusta alumiinista. Peltityöt, pohjat jne. alkaa olla viimeistelyä ja sitten värinvetoa vaille valmiit.
    Sisustasta on karsittu kaikki alkuperäinen pois, kojelauta hansikaslokeroineen ja oviverhoilut on nyt väsätty alumiinista, mittaristo rakennettaneen täysin Autometerin mittareilla, kaikki katkaisijat ja shifteritkin pitäis vielä keksiä jostain jne.
    Tekniikaksi laitetaan kireä isolohko, prepattu TH400 ja 12 bolt lukkoperä 4.9 välityksin, taka-akselia on kavennettu ja pyöräkoteloita suurennettu niin että sinne mahtuu 15-16" leveät takafillarit, takajousitus on tekeillä nelilinkkisysteemiksi jne. kivaa.
    Koko komeus pitäis saada joskus vielä leimattuakin (perinteinen tavoite on "ensi" keväänä :grin: )
    Kustomi vai prostreetti? Sen saa sitten auton joskus valmistuttua päättää jokainen nähdessään. Omasta mielestä siitä tulee vähän molempia suuntauksia mukaillen tehty kesälelu, joskus tulevaisuudessa kyllä tekis mieli ottaa kohteeksi joku vielä vanhempi yksilö esim. 40-50 lukujen vaihteesta. Mutta katsotaan nyt ensin miten selvitään tosta tän hetkisestä haasteesta, laihalla kukkarolla kun kaikki mahdollinen pitää yrittää väsätä omin voimin ja ulkopuolisilla ammattilaisilla teetetään vain moottorin koneistukset ja värin veto pintaan (senkin on onneksi luvannut tehdä tuttu ammattimies asevelihintaan).
    Mutta kevääseenhän on onneks vielä aikaa, onhan?

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Big Bad Chevy 2003-01-16 17:29 ]</font>
     
  10. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Joo-o. Komea on Juipin puikki ja sivutkin loistavat. Täytyypi pistää kahvit tulemaan kun lueskelee ja katselee. :smile:
     
  11. 46Juippi

    46Juippi 1st gear

    Erään 39 Buickin suoraa kasia voipi kuunnella sivulla http://www.woodgraining.com/jdee

    (omani, kun käynnistettiin myyjän luona, kuulosti lähinnä rikkinäiseltä traktorilta)
     
  12. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Kertokaapa tuttujennekin projekteista, semmosista mitä liikenteessä ei oo vielä näkynyt... :wink: Mitä teidän talleilla tapahtuu
     
  13. HELL2

    HELL2 Gearhead

    Tääl vääntelen 51 buickia.Kustomhan siitä joskus tulee,selvähän se. Armotottoman huonokuntoinen lähtökohta..kohta alkaa olla kuitenkin sen verran nipussa, et mahtuu yhteen valokuvaan! Tielle tarkotus 2004 keväällä. Buick tuntuu olevan muuten suosittu
    kohde näissä piireissä?! Onhan se kyl yksi parhaista!
     
  14. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

     
  15. HELL2

    HELL2 Gearhead

    Ei oo sama, vaan eräs paikallinen,v 73 kilvistä poistettu pellonlaidan asukki.Jotain samaa ehkä kuitenkin.Kilpien poiston syy oli kylkikolari! Tän jälkeen auto oli vielä varaosa-autona saman ikäiselle Roadmasterille.Kuten arvata saattaa
    osia tarvii kaikenlaista ja löysin tos pari talvee sitten Lappeenrannasta tosiaan osakasan,joka kait oli joskus auto ollutkin. Yritin ostaa tarvitsemani(ovi ja takaluukku)
    mut täytyikin ostaa kaikki rontissa(Tätä olen kyl jälkikäteen kiitelly). Käytännössä mulle tuli sieltä melkein puoltoista buickia.Mitään tekniikkaa ei enää ollut,mut niitä elintärkeitä peltiosia tuplastikin. Nyt siis tontilla on esim kattoja 3kpl. Hakureissulla myyjän kans jutellessa vilahti
    kyl hänen visioitaan Jag-tekniikkaisesta Show
    buickista.Taitava rakentajahan hän onkin,mut nyt minun onneks kävi näin. Täytyykin illalla
    pajalla rälläköidessä miettiä hetki, et nuokin osat ois voinu olla ehkä"suomen hienoimassa kustomissa"! Nykytavotteet on asetettu alemmaks,eli niitä ei ole,mut omaan mieleen sopiva sämpylä. Siin se! Ainiin ja kumit palamaan!!
     
  16. herrakani

    herrakani 1st gear

    Virkkalassa tehtiin 51 chevy sedania, mutta se myytiin pois. Lattia on tehty, ja jotain pikkujuttuja jäljellä. Toivotaan, että uusi omistaja saa hyvin aloitetun projektin eteenpäin.
     
  17. late

    late Gearhead

    Joo, nolottaa ihan tunnustaa, mulla on tulossa mietokustom 60-tolppaletukka. Niitä perinteisiä kikkoja siihen on tehty. Jonain päivänä sitten joku 40-50 luvun vaihteen vehje ois tarkotus kustomoida oikein maan perusteellisesti.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: late 2003-02-07 23:12 ]</font>
     
  18. JanneK

    JanneK 3rd gear

    Mulla on ollut jo useamman vuoden rakenteilla `63 PV Volvo. Siitä on vähän kattoa madallettu ja muuta semmosta pientä. Jos hyvin käy niin ens kesänä pääsee koeajolle. Pihalla odottaa vuoroa `47 Ford coupe jota on jo hieman shanneloitu ja chopattu.Tarkotus ois tehdä siitä sellanen 40/50-luvun tyylinen kustom. Kyseisestä autosta puuttuu kojelauta ja alkuperäinen takalasin ympäryspelti eli jos jollain on tietoa moisista niin viestiä kehiin, myös `41 Ford keulan pellit ovat etsinnässä.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: JanneK 2003-02-09 22:45 ]</font>
     
  19. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Löytyykö kuvia 47-Fordprojektista? Ne on hyvän näköisiä chopattuina. Niin, onhan tossa talleilla sitten ollut rakenteilla jo kauan eräs 59-Mercury, joka on chopattu ja 2-oviseksi muutos on kesken.

    Itelläni on toinenkin 53-Chevy, jota aloitellaan sitten joskus ja kustomiahan tietysti siitä sitten...

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Chevy ´53 2003-02-10 18:39 ]</font>
     
  20. JanneK

    JanneK 3rd gear

    Aika hiljasta on tällä hetkellä noitten kuvien kanssa. Katotaan sitten jossain vaiheessa kun saan apuvoimia (ei ole omaa tietokonetta eikä sopivaa kameraa).

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: JanneK 2003-02-11 15:33 ]</font>
     

Kerro tästä muillekin!