Ostin kompuran tarjoushelvetestä...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja BRC1, 2.11.2005.

  1. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Tarjoustalosta umpi kiinalainen 3 hooveen "stark".Tuotto vastapaineella( siis ilmoitettu) 340 litraa. Kaksi sylinterinenveelohko. 50 l säiliö. Mielestäni yllättävän siistiä työtä. Kaikki ruuvit suunnilleen kiinni,sähköt yms ok näköiset.
    Hinta 190e. Kahden vuoden takuu. Kiristin tietoja myyjä pojalta joka tunnusti että ainostaan yksi kone tullut takaisin . Eli voisi jopa toimiakkin.
     
  2. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Kyllä varmaan toimii? kun sitä säilyttää lämpimässä ja kuivassa paikassa?

    Tuollaista kyllä usein kaipaisi. varsinkin puhallusilmaa pölyn ja roskienpoistoon eri kohteista.

    (Siihen toki riittäisi pienempikin)
     
  3. Hervast

    Hervast 1st gear

    Kyllähän nuo kompuran osat taitavat melkein samasta tehtaasta tulla kaikki, ne vaan yhdistellään eri paikoissa ja tuodaan maahan eri firmojen toimesta. Itte ainakin ostaisin tuollaisen halpiskompuran ihan kyselemättä jos olisin uutta ostamassa, "laatumerkit" kun eivät eroa rakenteeltaan niin merkittävästi. Tuollaisen edullisemman merkin ilmoitettuihin suoritusarvoihin kannattaa toki suhtautua hieman varauksella, mutta en usko että loppupeleissä suuria eroja samanmallisista koneista löytyy.

    Kannattaa sitten vaihdella öljyjä lohkoon sillointällöin, varsinkin jos säilyttää konetta viileässä tallissa, lisäksi säiliön vedenpoistosta kannattaa huolehtia. Muistan kun erään tutun luona ehdotin huvikseni kokeilla vedenpoistoa, niin säiliöstä taisi lorotella liki puoli litraa vettä. Maalaile siinä sitten kuivalla ilmalla...
     
  4. amis

    amis 1st gear

    Nii ja kun jokusen vuoden se vesi seisoo siellä, niin korroosio ei ainakaan lisää säiliön kestävyyttä :eek:
     
  5. Qjet

    Qjet 1st gear

    Ostin muutama vuosi sitten myöskin tuollaisen halpiskompuran, suuren epäluulon saattelemana tietty. ( Halvalla ei saa hyvää jne..). Laite on yllättänyt positiivisesti, tosin käyttösuuntauskin on ollut sitä lajia, jotka tuli aiemmin hoidettua joko puhkumalla ja puhaltamalla tai manuaalisella ilmapumpulla. Kompuran myyjä kehoitti säilyttämään/käyttämään laitetta +asteisessa tilassa ja myös huolehtimaan tuon kondensioveden poistosta.
    Kuulemma suurimmat ongelmat johtuvat/ovat seurauksia noista kahdesta seikasta.
     
  6. T.S

    T.S 1st gear

    Kai sen säiliön voi tyhjentää vähän useammin, kuin usean vuoden välein?
    Eikä se korroosio hirveemmin alumiini säiliöön vaikuta
     
  7. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Riittääkös tollasen 50L säiliöllä varustetun kompuran tuotto (300-350l ilmoitetulla tuotolla) maaliruiskun ja hiontatyökalujen pyörittämiseen?

    Käyttötarve ei olisi niinkään minkään korin maalaustyöhön, vaan pikemminkin alustan osien maalaamiseen ja ehkä pohjavärille. Tarvittavat hiontahommat taas käsittäisivät auton joka sopukan.

    Entäpäs pulttipyssyt sun muut? Hiekkapuhallusvehkeet ainkin tarvinnevat vähän enemmän ytyä kompuralta, jos poissuljetaan ne Bilteman halvimmat pistoolit.
     
  8. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    kuitti talteen nimim kokemusta on
     
  9. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Ei riitä.
     
  10. BRC1

    BRC1 Gearhead

    jep on kopiotu koska on luonnollisesti"itsetuohoutuvaa" mallia..
     
  11. amis

    amis 1st gear

    Totta kai, mahdollisimman usein se kannattaa tyhjentää... :wink: Mutta mahtaneeko olla kyse alumiinisäiliöstä?
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Maaliruiskuun riittää varmasti, hiontatyökalusta riippuen pitäis riittää, laadukkaaseen epäkeskohiomakoneeseen riittää ainakin, ehjälle pulttipyssylle riittää varmasti, hiekkapuhalluksen voi unohtaa.

    Tosta hiomisesta, mulla kompura on ihan hiljaa silloin kun hiotaan. Ostin sähkökoneen koska kompura pitää hirvittävää meteliä. Muutenkin se vie paljon sähköä, kompurassa kun on 7,5kw ja sähköhiomakoneessa on 350w... Ainakin silloin kun ostin ton hiomakoneen, niin festo oli ainoa merkki jonka kone oli kompaktin oloinen. Hiukan painavempi kuin ammattilais ilmakoneet mut harrastelijakoneiden kanssa aika samanpainoinen. Olen joskus kuullut että muualla maailmassa automaalaamoissa sähköhiomakoneet on paljon yleisempiä kuin meillä.
     
  13. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead


    En halua olla pessimisti, mutta IMO tuotto ei riitä yhteenkään pyörivään vehkeeseen. Vastapaine on todella alhainen, millä toi tuotto ilmoitetaan, muuten rikotaan fysiikan lakeja. 350 litraa/min 6 bar paineella vaatii tehoa 3.5kW (eikä tässä ole huomioitu kompuran hyötysuhdetta). Eli hevosvoimissa 4.7 hp, sitten jos huomioidaan hyötysuhteet jne. tarvitaan tehoa varmaan joku 6hp.
     
  14. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Mä olen taas vieraan kanssa samaa mieltä, pienemmälläkin kompuralla on noita kaikkia tehty ja hyvin pelaa, tosin joku pulttipyssy ei saa laulaa kaiken aikaa mut eipä kait sitä kukaan käytäkkään kuin muutamia sekuntteja kerrallaan. Snurran kanssa kompura huutaa kyllä melko jatkuvasti.
     
  15. Phaeton

    Phaeton 3rd gear

    Hankin n.vuosi sitten tollasen halpiskompressorin joka on toiminut tähän asti yllättävän hyvin. Nyt se oli kuitenkin kuukauden poissa käytöstä ja mäntä jymähti kiinni. No crc:tä ilmanputsarin kautta ni jo taas toimii. Että kannattaa varmaan laittaa sylinteriin vähän crc:tä ennen pitempiä seisokkeja.

    Ja ohjekirjassa lukevia öljynvaihtovälejä (vaikka tuntuvat aika lyhyiltä) kannattaa noudattaa.
     
  16. GM-Cruiser

    GM-Cruiser 1st gear

    Mullakin on ollut Tarjousladon kompura parisen vuotta ja on hoitanut hommansa ihan OK!

    Tehosta sen verran, että ihmettelin miksi pulttipyssy ei oikein potkaise, vaikka pytyssä oli 7 bar ja paineensäätimessä 1 bar alempi asetus. Syynä oli kompuran oma paineenalenninpaketti, jossa on niin ahtaat kanavat, että tilavuusvirta ei riittänyt pulttipyssylle.
     
  17. Buddy

    Buddy 1st gear

    Varotuksen sanoja! Ostin edellispäivänä motonetista kompuran, jonka tuotto oli ilmoitettu 350l/min ja maksimipaine piti olla 10 bar. Kuinka ollakkaan 50 litranen säiliö kesti täyttyä 2min 30sek, eikä tullu 10 baria, vaan sammutti ittensä jo alle 8 barin kohalla. Siitä voi laskee, että onko tuotto 350l/min. paineensäätöventtiili oli myös rikki. Rahoja ei meinannu saada millään takasin, vaikka palautin sen seuraavana päivänä. Kertoivat lähettävänsä sen huoltoon ja saisin sen takaisin sitten joskus. Eivät ymmärtäneet ollenkaan, kun kerroin tarvitsevani paineilmaa vielä samana päivänä. Sain kuitenkin rahat takaisin vaikea asiakas vihjailujen kera. Kaveri oli kuin olisi omistaan joutunu antamaan. Senjälkeen marssin maatalousvehkeitä myyvään kauppan ja pistin 165 ekuu lisää jolla sain huomattavasti järeemmän olosen kompuran 100 litran säiliöllä. Sen tuotoksi oli ilmotettu 360l/min ja maks.paine 9bar. Kotiinpäästyäni taas kompura käyntiin ja sekunttikello käteen. satalitranen säiliö kesti täyttyä yheksään baariin 2min 20sek. Elikkä näin paljon voi olla eroja ilmoitetuissa tuotoissa. Kyl mä ainakin aion tulla tällä toimeen ja uskon pystyväni suorittamaan jopa pienimuotoista hiekkapuhallusta.
     
  18. amis

    amis 1st gear

    Noissa halpiksissa on yleensä ilmotettu se imutuotto, joka on eri kuin todellinen tuotto (siis vastapaineella) :wink:
     
  19. Buddy

    Buddy 1st gear

    Joo huomasin. Tas maatalouskonees oli ilmotettu todellinen tuotto.
     
  20. hansa

    hansa 1st gear

    Halppis kompurat tuntuu toimivan mutta älä osta halppis työkaluja, varsinkaan epäkesko hiomakonetta. Ilman kulutus on on moninkertainen kunnolliseen verrattuna
     

Kerro tästä muillekin!