outo ongelma. SBM

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Smokend, 21.6.2009.

  1. Smokend

    Smokend 3rd gear

    Saavuin toissapäivänä duunista ja ajoin auton ilman ongelmia parkkiin.. ja juhannus aattona oltiin lähdössä kaverin luokse mutta auto ei jostain syystä startannut ollenkaan... pyöritti mutta ei herännyt.. noo mentiin toisella autolla ja juhlat juhlittiin jne.. laitoin akun lataukseen ennen kuin lähdettiin reissuun ja edelleen se kivasti sitä konetta pyörittää kun tuossa äsken kokeilin.

    autossa on juuri 3viikkoa sitten asennettu kärjetön sytkä, mds6al, accel 8.8 piuhat. ja cartterin bensapumppu... mutta auto tosiaan kävi aivan moitteetta kaikkien noiden vaihdon jälkeen

    ja auto on dodge dart 66 ..

    onko vika tuossa boxissa? vai mistä sitä vikaa alkaa etsimään...

    kiitos. :cry:
     
  2. twelve

    twelve 3rd gear

    Aloita tarkistamalla bensapumpun toimivuus?
     
  3. Smokend

    Smokend 3rd gear

    pumppu on uusi ja toimii... (tarkistettu)
     
  4. Smokend

    Smokend 3rd gear

    pystyykö tuota msd boxia jotenkin testaamaan että se toimii??
     
  5. Räsä

    Räsä 3rd gear

    ton poksin voi testata ihan niinku siinä sen manuskassa lukee. Eli jos käyttää sitä valkosta johtoa, se irti, virranjakajasta puolan johto irti, lähelle maata. Sit virrat päälle (ei starttausta) ja sitä valkosta johtoa napauttaa maihin. Tulee kunnon kipuna puolan johdosta joka kerta ku irrottaa valkosen johdon maasta. Ja sama jos käyttää sitä toista johtoo (oliko vihree ja violetti) sama homma, mut oikosulkee johdon pätkällä sitä vihreetä ja violettia. Ja pitäis tulla kipunaa. Toi on suoraan sieltä msd boksin ohjekirjasta. Sit jos ei tu kipunoita, niin kai sitä kantsii kattoo et tulee kaikki 12v johtoihin, maat on hyvät ja puola on ehjä. Tolla ite kokeilisin. Ja sit tosissaan varoo sen puolan johdon kanssa, se lyö oikeesti ihan _kunnon_ kipinän sieltä, ilkee saada käsille :odroll:
     
  6. Smokend

    Smokend 3rd gear

    joo ton voisin kokeilla... onhan mulla noi ohjeet mutta ei jostain syystä tullut mieleen että siellä voisi olla noi ohjeet.... ja mulla on käytössä just toi vihree ja violetti.
     
  7. Smokend

    Smokend 3rd gear

    uutta infoa. msd toimii kokeilin sen ohjeen kanssa ja skulaa vallan mainiosi. Uudet tulpat vaihdoin että ei siitäkään kiinni olisi. mutta mieleen tuli sellainen eikö tulpan voi testata että tuleeko tuonne palotilaan asti kanssa kipinä.. mutta miten tuo tulppa olisi paras testata siis johdon kanssa... runkoa vasten? pitäisi tulla kipinä?
     
  8. Räsä

    Räsä 3rd gear

    toki sen voi kokeilla, ihan vaan katot et tulppa saa maita (koneen päällä tms) ja starttaa, kyllä siihen pitäis kipuna tulla. Tosin eri asia et tuleeko paineen alaisena, mut eiköhän uudet tulpat (yleensä) pitäis antaa.

    edittiä sen verran et jos tulpat on märät starttauksen jälkeen, ei siellä silloin myöskään kipinää tule. Tai jos ei o, ni sit ei tu soppaa...
     
  9. Jora78

    Jora78 Gearhead

    Ajoituslampulla näkee tietysti hyvin,kulkeeko kipinä joka johdossa, lupaako jos antaa suoraan huikkaa kaasariin?
     
  10. Smokend

    Smokend 3rd gear

    ei lupaa ja ne toiset tulpat oli osittain märät.. eli siks meinasin et ei tuu kipinää...

    mut se koestus onnistu aivan hyvin siis msd tarvii huomenna kattoa sitä tulppaa
     
  11. RAAKA

    RAAKA 1st gear

    Jakajankopasta hiili palanut(sulanut)??
     
  12. Smokend

    Smokend 3rd gear

    hmm emt tarvii tarkistaa sekin olis ihan kiva saada näitä mahdollisesti "rikkinäsiä" paikkoja jostta voi huomenna sitten käydä kaikki läpi
     
  13. Smokend

    Smokend 3rd gear

    dodii homma edistyy ja nyt on sitten varmuus siitä että ei tule kipinää koneeseen joten tuskin se käydäkkään voi... mutta ihmetyttää missä välissä se vika voi olla... jakajalla on ajettu n1500km ja eilen testasin tosiaan tuon msd boxin kun mulla on käytössä tuo vihreä ja violetti eli hyppis väliin sen verran kokeilin että laitoin puolan hojdon takaisin ja otin sen ahtun pois mikä on syttymis kohdassa ja kokeilin toiseen tulppaan samaa hommaa ( edellisenkerran toimivat) niin sitten tuli kipinä eli olisiko sittenkin msd boxissa vika? kun testillä toimii mutta ei käytössä? vai joku muu piuhavika?

    voiko muuten konetta koittaa käyttää sen hyppiksen kanssa?


    ja kuvia voin ottaa jos joku haluaa
     
  14. Räsä

    Räsä 3rd gear

    ei voi käyttää, kun sillä "hyppiksellä" se antaa sitä kipinää, eli pitää siis sulkeutua ja avautua jolloin se lyö kipinän. Ja jakajan tuo pitäis suorittaa. Eli ite alkaisin kattoo jakajalta sitä vikaa. Kun ei toi poksi voi olla sökö kun se testaamalla pelaa (eli joka kerta ku pistät päät oikosee ja kun aukaset sen lenkin ni silloin räppää). Eli nyt jostain kumman syystä se jakaja ei suorita sitä "hyppiksen" osaa. Kai jakaja pyörii ku starttaat?
     
  15. Smokend

    Smokend 3rd gear

    pyörii se et aika kummalta vaikuttaa....
     
  16. Smokend

    Smokend 3rd gear

    noh katoin nyt varmuuden vuoksi että sitä soppaa tulee sinne ja tuleehan sitä ... et mulla on pää ihan tyhjä mitä tekis uus jakaja?
     
  17. Räsä

    Räsä 3rd gear

    Tuleekos sinne poksille +12v myös starttauksen aikana? Eli siihen pieneen punasee johtoo? Jos vaikka virtalukon pohjassa olis jotain. Jos sekin on ok, niin eihän toho jää muuta vaihtoehtoo ku jakaja ei pelaa. Mikä jakaja?
     
  18. Smokend

    Smokend 3rd gear

  19. tniitty

    tniitty Gearhead

    sbm outo ongelma

    ota puolan johto irti jakajasta ja laita se lähelle maita ja starttaa, jos tulee kipinä, niin jakajassa on matoja,kun kerran ei tuu tulpille asti.
     
  20. Smokend

    Smokend 3rd gear

    heh matoja?
     

Kerro tästä muillekin!