Ovaali pakoränni, mistä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja KiRu, 24.10.2006.

  1. buick8791

    buick8791 1st gear

    Ovaaliputken paremmasta virtausominaisuudesta en tiedä, mutta 80- luvun alkupuolella oli taas suorakaiteen muotoinen "putki" viimeinen sana pakoputkiston virtausominaisuuksia parannettaessa.

    Kolmikulmaiset eivät liene olleet vielä tässä asiassa tapetilla. Ne ovat olleet enemmänkin tuolla rengaspuolella...
     
  2. vipottaja

    vipottaja 1st gear

  3. buick8791

    buick8791 1st gear

    Kysyntä ja tarjonta eivät ole vielä kohdanneet..
     
  4. Make.S

    Make.S Gearhead

    Putkea tulee ilmaiseksi vaikka ensiyona kulmiinsahattuna kotiportille jos kauniisti pyytaa. :wink:
     
  5. cuda69

    cuda69 Gearhead

    entä jos panee pyöreän putken sopivan u-palkin sisään ja päälle esim rhs palkki ja painaa prässillä,u-palkin ansiosta kaikista tulee samanlaisia? :oops:
     
  6. gremlin

    gremlin Gearhead

    Ja jos siita haluaa edes hiukan pyoreen nakoista niin laittaa sen pyorean SISAAN myos rhs palkin :rotfl:
     
  7. gremlin

    gremlin Gearhead

    Itse itselleni vastaten: eihan siita pyoreesta nyt pyoreeta pitanyt saada, vaan soikhiata :oops:
     
  8. laakkius

    laakkius Gearhead

    Pyydä samalla mullekin parisataa metriä... ;)
     
  9. cuda69

    cuda69 Gearhead

    remlin taitaa olla hiukka sekasin???? :rotfl:
     
  10. gremlin

    gremlin Gearhead

    Nojuu :oops: Onneks se on kuitenkin aika tasasta sekaisuutta, valilla kuitenkin pikku ponppuja. :rotfl:
     
  11. cam68

    cam68 1st gear

  12. Lassard

    Lassard Gearhead

    Näytti kyllä sellaiselta putkimallilta, joka tulee yleistymään vielä joskus. Tuossa Boysen paketissa ovaali on aika leveä. Jos autossa on 2,5" tuplaputket, niin tuolla mallilla 2,5" ovaalilla on isompi pinta-ala, kuin näillä tuplaputkilla. Yks ovaali virtaa paremmin, kuin samankorkuiset tuplaputket. Näin äkkiseltään päätellen.

    Varmaan joku näitä vääntää euroopassakin, ja Saksastakin luulis löytyvän tarjontaa. Voisko olla hyvä suunnata tuonne Bemari- ja Volkkarifoorumeille, ja aloittaa tiedustelut sieltä?
     
  13. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Joskus tuli harjoteltuu tää(kin) homma.

    Otetaan 1.0mm kylmävalssattua peltiä, lockeri saumat pitkiin sivuihin, mankelilla pyöreäksi ja sauma kiinni. Sitten vaan migillä lukkosaumat a' 2cm 25-30cm välein. Tulee senverran jämäkkää et ei päällä hyppimällä (85Kg) mene ruttuun. Särmässä painaa ovaaliksi niin hyvä tulee. Jos ovaallia haluaa. Pelti toimii vähän vaimentajanakin koska tasoittaa paineaaltoja, siisti "peltinen" kaiku, vähän kuin motocross pyörässä...

    Itsellä ja kaverilla olleet jo jonkin aikaa eikä mitään ongelmia.

    Voin tehdä halk. 100/ 115mm;stä metrin pätkissä ( nykyisen koneen hyötymitta) sanotaan vaik 10 €/m ja jos enemmän ottaa niin voidaan pyöristellä. Myös rosterinen onnistuu...
     
  14. AnttiK

    AnttiK 2nd gear

    Onkos tässä vuosien saatossa tuon putken saatavuus parantunut? Varastokokoina ohtuseinä litteän ovaalia on saatavilla aika monestakin metallifirmasta mutta koot jää hieman pieniksi. Tuossa Spintechin talukosta saa aika hyvät referenssit vs. pyöreä putki: http://spintechmufflers.com/oval-tubing-chart/

    Onko kukaan näitä viime aikoina askarrellut?
     
  15. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    teetätin 2tuhattajotainvuonna entisessä itäblokissa vielä enemmänkin "lytättyjä" titaaniseosputkia mm. alavääntöidealla jaetun pakokanavan kahdesta venttiilistä purkautuvan kaasun liikemäärään modaamiseksi + montaa muuta asiaa jne. jne...
    en muista enää firman nimeä. painevedellä ne kuulemma niitä putkia pullisteli. ehkä google löytää pajan, mikäli on vielä pystyssä?
     
  16. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Mopopojatkin pullisti pakoputkia paineella, sillon vedettiin painepesuriin kiinni pullistettava putki. Kovimmat jätkät teki paineilmalla.

    Saisko ovaalin pullostettua jos saisi jotenkin estettyä pullistumisen ylä ala suunnassa?
     

Kerro tästä muillekin!