Ovipahveja tekemään

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Vehje, 17.11.2012.

  1. zuhari

    zuhari 1st gear

    Tuo olikin yllätys allekirjoittaneelle että vaneristakin homma voi onnistua... -58:ssahan ainakin nuo etuoven pahvit on vähän kuperat sisäänpäin (niinkuin varmaan monessa muussakin kulkineessa), minkä voisin kuvitella tuottavan vähän ongelmia. Mutta kai se vanerikin taipuu. Itte tein kuitenkin kovalevystä. Mulla SAATTAA olla josskain nurkissa 58:n ovipahvin shapluuna (miten se sitten kirjoitetaankaan :lol: ) ,jos siitä on apua. Omaani oli ainkin veemäiset tehdä ilman malleja, joten otin tekemistäni ovipahveista kopion ja jemmasin ne jonnekin...
     
  2. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    vanerihan taipuu kun sen kastelee.
     
  3. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Vaneria saa yhtä ohkaisena, kuin kovalevyäkin. Eli taivutus onnistuu kyllä.

    Jos haluaa paksua vaneria taivuttaa niin kosteassa prässäys.

    Eli jonkunlainen muotti ja painoa päälle
     
  4. Ilari

    Ilari Gearhead

    Akryyli on aikas kovaa ja helposti työstettäessä rikki menevää tavaraa ja polystyreeni ei kestä esim. bensaa yhtään. Mietin tässä mistä tekisin levyt ja ABS-muovi alkaa tuntumaan järkevältä. Se on sitkeää, sitä saa hyvin muovattua lämmöllä ja sitä on eri paksuuksia.

    Verhoilupahvista haluaisin tehdä, mutta tuntuu ettei mistään löydy kuin alle 2mm pahvia ja sellanen piirun vajaa 4mm olis varmaan sopivaa. Onko tamperelaisilla vinkkejä löytyykö kaupungista 3+mm verhoilupahvia?
     
  5. Ilari

    Ilari Gearhead

    ABS-muovi maksaa kuulemma 50 euroa neliö 3mm. Sitä on 5mm asti. Muuten kuin hinnaltaan se kuulosti tosi hyvältä. Liimat pysyvät hyvin, helposti työstettävä materiaali, kestää esim. bensaa ja syttymislämpötila on suht korkea(?) 130 astetta.

    Polystyreenistä tehdään esim. kertakäyttömukit. Joskus nuorempana tuli sellaiseen laitettua bensaa kun käynnistelin autoa. Vähän ajan päästä piti ottaa muki maasta, mutta ihmetys oli suuri kun muki oli kadonnut ja bensa oli lattialla. :D
     
  6. ratrodreoster

    ratrodreoster 1st gear

    Laitoin kokeeksi vallun oviin kapalevyt, kun paksuus 3mm oli heti paikallaan. Tuo maksoi vain muutaman euron, löytyi ulkomainostauluja tekevästä firmasta. Ollut 4 vuotta, en pettynyt, mutta testausvaihe on kesken. Oli helppo vetää ohut solumuovipehmuste Bostikilla kiinni ja sitten vinyyli. Nippelist nippelit ja matsku oli riittävän ryhdikäs ja jämäkkä. Puhumattakaan miten kevyttä.
     
  7. HT

    HT Gearhead

    Jos lakkaan 4 mm koivuvanerin, tuleekohan siitä kestävä ratkaisu?
     
  8. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Tulee, mutta jäykkä ja useimpiin autoihin liian paksu.
     
  9. HT

    HT Gearhead

    Jäykkyydestä ja paksuudesta viis, lähinnä se että lakattu vaneri kestää ovissa homehtumatta ja eltaantumatta.
     
  10. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    No lakkahan on tietty hyvä sellaisiin paikkoihin jotka näkyvät. Mutta puunsuoja aineella kun käsittelee niin ei siihen mikään vesi ja home pesi.

    Tietysi verhoilu materiaalin liimausta ajatellen ei kaikki aineet ole hyviä. Mutta se osa joka jää paljaaksi oven sisälle päin, niin ulkokäyttöön tarkoitettua puunsuojaa sinne vaan. Sillä se puu kestää.

    Yllättävän kestävää vaneri on muutenkin.
     

Kerro tästä muillekin!