Paineilmavasara

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Hola, 29.3.2020.

  1. Hola

    Hola 1st gear

    Onkos porukalla kokemusta missä tämän päivän paineilmavasaroissa olis sen verran potkua että sais alustan puslat irroiteltua..

    ikhlla yksi malli mitä kattonut ~270€
    Autodocilla kstools 300€ nurkilla
    On vaikka kuinka montaa muutakin kunhan vain olisi jollain kokemusta niin ei turhaan tulisi osteltua.
     
  2. f34

    f34 Double Gearhead

    Hitto kun en ole tuota tajunnut. On tullut ahtaassa tilassa vasaran kanssa ährättyä.
    Kun tulee hyvä vinkki toimivasta, niin pitää hommata tuollainen.
     
    Muokattu: 29.3.2020
  3. -tl-

    -tl- Gearhead

    Muokattu: 29.3.2020
    jknR tykkää tästä.
  4. hzemax

    hzemax Double Gearhead

  5. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Atlas Copcon vehje on sairaan hyvä, mutta hinta ei....
    Noissa niittipyssyissä teho menee suoraan koon mukaan, eli pieni on pienempitehoinen kuin iso.
    Eli osta mahdollisimman iso kokoinen jos tehokkaan haluat.
     
  6. Hola

    Hola 1st gear

  7. Eyetech

    Eyetech Gearhead

  8. 0132

    0132 Gearhead

    Lainataas tätä ketjua kun kysymys koskee samaa työkalua. Tänään tuli ostettua AmPron paineilmavasara Puuilosta. Vaikutti ihan mukavalta harrastetason työkalulta. Pellin muotoilua tuolla kiinnostaisi kokeilla, joten kysymys kuuluukin: Saako Suomesta jostain ostettua noita erilaisia lyöntikärkiä? Kaikkialla mistä etsinyt tuntuu olevan ainoastaan samat viis eri talttaa myynnissä. Tuolta jenkkilän kaupasta löytyi paljon erilaista, mm. noita isoja "smoothing hammer bit" sekä muitakin tasapäisiä vasaroita. Meinasinkin jo tilata kunnes ostoskorin viimeisessä vaiheessa näytti kahdelle kärjelle toimituskuluiksi 260 dollaria..

    https://www.toolsid.com/air-hammer-bits-chisels.html
     
  9. Minulla on ainakin vasarassa suora työkalu ja alaleukaan vaihdan erilaisella R:llä olevan vasteen sekä säädän etäisyyden niin ettei lyö liikaa. vasaraa käytän jalkapedaalilla, koska tarvii molemmat kädet käyttöön ja varovainen saa olla koska tahtoo venyttää liikaa. No, tuolla etäisyyden säädöllä sen saa sopivaksi.

    Ingersoll Rand - vasara ja pelaa. Paineilmaletku jalkapedaaliin ja siitä menee letku vasaralle, välissä vielä painesäätö.

    Toki, tärkeämpää on hyvä kutistuslaitteisto, aika vähän tulee vasaraa käytettyä.

    ah
     
  10. 0132

    0132 Gearhead

    Kiitos vinkeistä. Tähän asti on tullut tehtyä pieniä peltihommia oikeastaan pelkästää käsivasaroilla. Nyt kun tuon pi-vasaran ostin, niin ajattelin että jos sitä hitsailis siihen rungon ja tekis tuollaisen pellintyöstövehkeen.

    Mutta olisikohan tosiaan kellään tietoa mistä tuohon pi-vasaraan saisi sellaisia suoria työkaluja, muualta kuin jenkeistä?
     
  11. Stang 72

    Stang 72 3rd gear

  12. 0132

    0132 Gearhead

    Juu kiinalaisethan myyvät vaikka äitinsä. Kai sitä on ebay/amazon -tilaus tehtävä, jollei kukaan osaa vinkata mistä noita kotimaasta löytyisi?
     
  13. Nyt ei ymmärrä. Minkälainen tulee vastakappale?

    Vasarapäähän suora, senhän voi tehdä itse. Katkaiset jonkun piikkausvarren poikki, hitsaat päähän lautasen ja sorvilla suoraksi ja pyöristät reunat.

    Toinen puoli pitää olla R:llä jos meinaat muokata peltiä.
    Nämäkin pitää tehdä itse sorvaamalla, vai miten ajattelin tehdä erilaisia vasatakappaleita?

    ah
     
  14. 0132

    0132 Gearhead

    Joo siis juuri tuota suoraa vasaran päätä meinasin. Ajatus vaan oli ettei noita kannattaisi itse alkaa väsäämään, jotta kestävät. Itseltä ei sorvia löydy, mutta pitääpä ulkoistaa isälle tuo sorvaus, tai/ja tilata kiinasta valmiita.
     
  15. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Juuei löydy suomesta. Työkalunarikoitten henkilökunnat oli ku peurat pitkissä valoissa asiaa heiltä kysyttäessä ja joku taisi kertoa vehkeen olevan paineilmataltta ei siis vasara.

    Noh ebäystä tilasin vasara"terät" ja kiinasta ne tuli. Hoitaa hommansa moitteetta.
     
  16. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

  17. 0132

    0132 Gearhead

    Joo tätä minäkin ihmettelin kun verkkoa selasin. Ei tunnu kukaan kauppias edes tuntevan tuollaisia vasaran päitä. Taidan tilata ebaysta nyt alkuun ainakin.
     
  18. sleepercooler

    sleepercooler Gearhead

  19. JouniK

    JouniK Gearhead

    Toimii. Päitä kun sorvailee vielä lisää. MP-hommissa ja korjauspaloissa ihan riittänyt.
     
    sleepercooler tykkää tästä.
  20. Tämmönen on itsellä. Ingersoll Rand vasara jalkapedaalilla. Panin tuohon jonoon vasteet + yksi on paikollaan. Nyt on säädetty aika rauhalliselle (alhaalta etäisyys) jotta pystyy hallitsemaan ja tekemään rauhassa. Ensin oli irrallinen 100 x 40 x 5mm pukki, jossa oli kiinni. meni 6metrin RHS palkki kun teki, mutta tahtoi vaan liikkua pitkin lattiaa kun ajoi.
    Nyt on Pullmax kyljessä (1500kg) ja kumityynyt pulmax sokkelin ja koneen välissä, joten ei tärise, eikä hyppele. Tuosta kun irroittaa nuo 8kpl 5/16" pulttia ja vaihtaa tilalle louvers terät, voi painella louversrivejä pelteihin...
    ah



    [​IMG]
     
    kuula, 0132 ja sleepercooler tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!