Pakoputkien ulostulot?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja -ari p-, 15.6.2006.

  1. -ari p-

    -ari p- 1st gear

    Kuulin jostain "puskahuhua" että suomessa auto ei mene katsastuksesta läpi jos pakoputkien ulostulot tulevat molemmilta puolilta kylkiä ulos. Eli ei siis yli korin vaan lähinnä niiden ulostulojen pitäisi olla joko toisella puolella molemmat tai takana?

    Miten kun omassa suburbanissani on molemmilla puolilla ja olen nähnyt muitakin? Onko taas näitä katsastuspaikka kohtaisia asioita vai mitä?

    Samaan syssyyn voisin kysyä onko mitään muuta "Yleistä" johon katsastus mies puuttu? Oma autoni on 1980 luvun kiisseli GMC Suburban jossa 1989 tekniikka.
     
  2. herrakani

    herrakani 1st gear

    Ei kannata uskoa kaikkea mitä kahvion puolella sanotaan.

    AKE:n sivuilta ja finlexistä löytyy voimassaoleva tieliikennelaki ja katsastuskonttorilta voi käydä kysymässä epäselvissä tilanteissa.
     
  3. -ari p-

    -ari p- 1st gear

    Tottapa se herrakani puhuu ja toki tuolta sivuilta nuo varmasti löytyy.
    Näin laiskana sitä ei aina vaan jaksa tuonne lähteä surffailemaan joten jos jollain on tylsää niin saa kertoa. Kukaan ei pakota :oops:
     
  4. cam68

    cam68 1st gear

    muutamia viikkoja sitten tiedustelin noita pakoputki juttuja konttorilta ja nykyään se tai ne saa loppua ja alkaa ihan mistä vaan ja minne vaan ei ole rajoituksia :D
     
  5. rokkaaja

    rokkaaja 1st gear

    Paitsi että..."pakettiautoksi" rekisteröidyssä pikkarissa EI saa olla pystyputkia...tollee sano AKElta kun soitin...ja jos pikkari on rek. på lastmobil(kuokki)ni sit saa olla :eek:
     
  6. Eyetech

    Eyetech Gearhead

  7. CCC65

    CCC65 1st gear

    Jes :D nyt vaan kuka kerkiää ensin, edellyttää tietysti et on kuorma-autoksi rekisteröity pitkäkeula jenkki niin putket vaan häskisti konepellin läpi suoraan ylöspäin wow 8)
    Harmi kun ei oo tota kuorma-auto korttia eikä sitä kuorma-autoakaan :-?
     
  8. Stone

    Stone 3rd gear

    Elikä tämmöset NÄIN!
     
  9. weard_racing

    weard_racing 1st gear

    Ite kysyin katsurilta alle 2kk sitte putkista nii sano et kuhan ei db ylity ja ei puhalla ihan suoraan jalankulkioiden jaloille...
     
  10. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Perskutarallaa kun ei ole Pocahontas kuorma-Auto...No jos kääntää kulkemaan konepellin päällä vielä puolimetriä sivuille, niin ei kai ole silloin pystyputket?
    Vanessaan voisi tietysti sitten pistää ihan pystyynkin, vaikkei olekkaan pitkää nokkaa... Ai mutta tuollaisina olisi jo torvet ohjaamon puolella ja sitten ei olisi enää kellään kivaa... :oops:
     
  11. LilRedTruck

    LilRedTruck 1st gear

    16.6 katsastuksen yhteydessä kyselin putkista, lähinnä pysty sellaisista pick up:iin ja inssi kertoi että säännöt on muuttuneet. Saa olla pystyt ja saa olla sivuputket molemmin puolin eikä ole enää vuosimalli rajoituksia kuten joskus aiemmin( piti olla vm. -80 tai vanhempi).
     
  12. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Tässähän olisikin talvella oiva pirkka-niksi, tuplaputket puhaltamaan tuulilasiin. Ei tartte krapata! :poff:
     
  13. -ari p-

    -ari p- 1st gear

    Ok. Kiitoksia jälleen, taisi olla asentajalla tiedot päivittämättä kun mainitsi että seuraavan kerran kun menet katsastukseen tule laitattamaan putket kuntoon :p
     
  14. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    N1 luokan autossa pystyputket voi olla, mutta niiden päät täytyy olla taaksepäin. Ei suoraan ylös.
     
  15. TS

    TS 1st gear

    http://www.katsastajat.com tuolta löytyy haku/vastaus moneen
    kysymykseen.Kattele sieltä jo kysyistä kysymyksistä hakukoneen kanssa. Myöskin se että sivuputket saa tulla molemmila puolilta ulos
     
  16. jussi4x4

    jussi4x4 1st gear

    Nyt olis sitte mahdollista tehdä laillisesti "retro" hotrod-tyyliin 70-80-lukuinen kylkiputkiauto. Olis ainakin 60-luvulla syntyneelle melkoisen nostalgisia härveleitä. Mistähän vielä löytäis ISOJA kromattuja kylkiputkia...
     
  17. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Toi voi olla aika vaikeaa mut aika hienot sais varmaan tehtyä rosteristakin ja sit kunnolla kiillottamalla :wink:
     
  18. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Mitäs jos tekis tummapintaiseen bling bling- tyyliin maan suurimmat sivuputket. Iskis alle 22-tuumaiset kärrynpyörät, niin saisi maavaraa niille putkille.. Tuliskos hieno?
     
  19. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Kaikenmoiset bling blingit ja 22 tuumaset kärrynpyöräthän on jotain tän vuosikymmenen ihme juttuja, ei ne oo hienoja :poff: Mut noilla nykysin sallituilla sivuputkillahan voi tehdä nostalgisen hottentotin oikeaoppisesti ja maavarakin nousee tarpeeks jo oikeaoppisella 70's perännostolla 8)
     
  20. pena

    pena 1st gear

Kerro tästä muillekin!