Pakosarjan tekoa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Jake, 29.12.2003.

  1. Jake

    Jake Gearhead

    Nyt olisi aika suunnitella turboprojektiini pakosarjoja, jotka olisi tarkoitus tehdä itse. Pakosarjan laipat jo on, mutta seuraavaksi pitäisi löytää paikka josta voisi ostaa pakosarjaa varten putkimutkia. En tarkoita näitä tavallisia mutkia, joita saa vaikka mopo-sportista vaan näitä hydrauliikka-asennuksissa käytettäviä, parsummasta aineksesta tehtyjä eli seuraavan kuvan laisia http://www.2quicknovas.com/weldelpic.jpg .
    Jos joku osaisi kertoa, mistä tälläisiä voisi hankkia näin yksityinen kuluttaja pääkaupunkiseudulta, niin tiedosta oltaisiin kiitollisia.
     
  2. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Mitens olis joku ihan putkiliike? Niillä on mustaa putkea ja käyriä eri kokoisina.
     
  3. Forvolet

    Forvolet 1st gear

    Juuri tuon näköisiä ostin aikanaan Arielin imusarjan tekoa varten LVI-liikkeestä takavuosina.
     
  4. Tapi

    Tapi Gearhead

    Kuvassa näytti olevan rautakauppalaadun musta putkimutka, jota saa Onnisen lisäksi kaikista normaalivalikoiman rautakaupoista.

    Hydrauliikassa tuota ei juuri suositella käytettävän (puhtaus, paineenkesto ja pakollinen hitsaus).

    Tein tuosta mopooni joskus turbopakosarjan. Helppoa työstöä.
     
  5. Jake

    Jake Gearhead

    Starkin kauttahan noita löytyi. Onkohan tuollaiset, sisähalkaisijaltaan 36mm olevat, putket riittävät tuollaiselle moparin 400cid kasille? Vai olisiko pitänyt ostaa seuraavaa kokoa...?

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Jake 2003-12-29 18:42 ]</font>
     
  6. dodge

    dodge Gearhead

    Mulla löytyy putken osia ,putkea ja lisäksi jos tarviit löytyy taivutit jolla voit taivutta putkea 2" asti. Mustasta putkesta tulee kyllä minun mielestä liian painavat sarjat.Huonekalu putkesta tulis varmaan yhtä kestävät tai hapokkaasta.Äläkä mene sinne starkkiin enää putkiosia ostamaan.Putkimieheltä saat vielä neuvot kaupantekijäksi.
     
  7. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Mustga putki on ihan jees katuturbovehkeeseen, huonekaluputkesta en niitä rupeis tekemään. Haponkestävä on toinen juttu, mutta vaatii sitten hitsaria. 36mm on pienen puoleista mutta kuinkahan isoks se tosta sitten loikkaa?
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tota pojjaat. Eikös se oo aika hyvä sääntö että sen kokonen pakosarja / per pytty mitä on pakoventtiilin halasija. Eli 36mm pakovenalla 36mm putkee pakosarjalle.

    Turboautossa siis.
     
  9. Jake

    Jake Gearhead

    Seuraava koon sisähalkaisija olisi 43mm. Olisiko se sopivampi?
     
  10. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Se vastais n. 1 3/4" primääriä ja sopis kohtuu hyvin.
     

Kerro tästä muillekin!