Pelkkää Rautaa - uutuuskirja 50-luvun jenkkiautohelmistä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Ylläpito, 23.3.2016.

 1. Ylläpito

  Ylläpito Gearhead Staff Admin

  [​IMG]

  PELKKÄÄ RAUTAA –uutuuskirja esittelee 50-luvun jenkkiautohelmiä


  Tämän vuoden American Car Shown aattona julkistetaan kotimainen kirjauutuus Pelkkää Rautaa, johon on koottu V8-Magazinen 2000-luvun huimimmat otokset jenkkiautokulttuurin parista.

  Reilut parikymmentä autotarinaa ulottuvat maatuneen raadon pelastamisesta aina alkuperäisiin viiskytluvun helmiin, jotka ovat hienompia kuin uutena liukuhihnalta tullessaan.

  Muistan V8-Magazinen synnyn omakohtaisesti jo lehden syntymävuodelta 1978. Oli häkellyttävää, että amerikkalaisista autoista saattoi silloin lukea Suomeksi. Ammattikoulussa autonasentajalinjalla puhuttiin välitunneilla tietysti jenkkiautoista ja niiden ominaisuuksista. Polte jäi ja rakkaussuhde jatkuu vielä tänään, mikä poiki tämän kirjan”, kiteyttää Pekka Myyry, Pelkkää Rautaa -kirjan kirjoittaja ja pitkän linjan jenkkiautoharrastaja - myös monille OD:n käyttäjille tuttu mies :)

  Myyryn kokoama kirja vilisee veekasimoottorin tehoa, kromia, uskomattomia käsityötaidon näytteitä, rakentamisen riemua ja ajamisen fiilistä. Sivuilla on yhteensä 240 sylinteriä, iskutilavuutta 172 litraa ja 9938 hevosvoimaa.

  Loppuun myös pieni kaupallinen tiedote V8-Magazinen tilaajille:

  V8-Magazinen tilaajille Pelkkää Rautaa –kirja on tarjolla viritettyyn 20 euron tarjoushintaan (ovh. 48 euroa). Veekasin tilaajat voivat tilata kirjan osoitteesta www.v8kirja.fi. Tilausta varten tarvitaan asiakasnumero, joka löytyy V8-lehden takakannesta.
   
 2. oolanti

  oolanti Gearhead

  Ehdoton lisä kirjahyllyyn ;) Ihan kivan kokonaisuuden on Myyry parsinut kokoon. Itseasiassa kirjaa voisi ikään kuin tituleerata samalla 11:sta amerikanautohörhön kimppaprojektiksi, kun kirjan tekstitkin ovat avustajien + vakitoimittajan aikanaan tekemiä ja Myyryn editoimia. Erinomainen lahjaidea jenkkiautofanaatikoille, ei näitä kirjoja liiaksi Suomessa synnytetä...
   
 3. jenkkijuuso

  jenkkijuuso Gearhead

  Mistähän tän saa tilattua ilman V8 asiakasnumeroa
   
 4. tcb62

  tcb62 Gearhead

  Vastoin suuria lupauksia EI koskaan onnistunut ohjeistuksen mukaan toimien tämän kirjan hankkiminen. 2017 Lahdesta se näyttelystä vihdoin onnistui vieläpä huomattavasti edullisemmin 5€. Kiva Kiva.
   

Kerro tästä muillekin!