Perä pomppii kuin superpallo. HOMMA OK...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Markuk, 23.7.2010.

  1. Markuk

    Markuk 2nd gear

    Elikkäs nyt kun on kone nipussa ja sisäänajo tehty, niin lakua piirrettäessä alkaa perä hetken päästä pomppia kuin superpallo.

    Meinasin laitaa Konit ja uudet omat jouset, mutta kun tuossa mun Malibun perässä ei ole jousille paikkaa perän "vetoakseleiden päällä" ??? Ei saa alkuperäisiä jousia paikoilleen.

    Täytyy laittaa vastaavat kuin kuvassa näkyvät, mutta saisi olla LAADUKKAAT...

    En meinaa nyt muuta ( vahvistusta ) laitella, ne jää ens talven hommix, nyt vaan nuo säädettävät, koska iskarit on paskana :mad:

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. 383

    383 Gearhead

  3. Markuk

    Markuk 2nd gear

    Niinhän siinä PITI olla... ( Fordin 9" nen ), mutta kun konekin oli mitä oli, niin saattoi odottaa GM:n 10 bolt perää, on nyt sentään onnex lukko.

    No myyjä palautti osan kauppahinnasta :eek: Joten sillä rahalla nyt on ollut käyttöä...

    Miksiköhän ei viitsitä lukea viestiä KUNNOLLA...

    Mainitsin lopussa... En meinaa nyt muuta ( vahvistusta ) laitella, ne jää ens talven hommix, nyt vaan nuo säädettävät, koska iskarit on paskana

    TARVITSEN VASTAAVAT KUIN KUVASSA NÄKYVÄT SÄÄDETTÄVÄT ISKARIT

    Yläpäässä on muuten aivan samanlainen kiinnitys kuin kuvassa näkyvä alapään kiinnitys.
     
  4. idiot

    idiot Gearhead

    monroella on vastaavia, ite katellu ommaan kippoon.
    löytyy mm. rockautosta ym ja varmaan suomestakin saa.
     
  5. Karppaj

    Karppaj 3rd gear

    Rally Race:sta löytyy ainakin noihin eurokinnereihin Spaxin säädettävää iskaria. Ja mittojen mukaan saattaa löytyä muihin merkkeihin.

    http://www.rallyracefin.fi/spax.php
     
  6. Markuk

    Markuk 2nd gear

    Kiitoksia :)


    Rally Race Fin Oy
    Jäspilänkatu 5, 04250 Kerava

    Näkyis sieltä löytyvän...
     
  7. PauliP

    PauliP 1st gear

    Mitenhän jos tuossa olisi originaali takajousitus, niin käyttyäytyisiköhän normaalisti? Meilläkin tuli peränpomppimisongelmaa yhdessä vastaavakoririsessa hauskanpitopautossa (maarata Oldsi) kun oli runko katkennut. Oli sentään orkkisjouset ja kunnon iskarit.
     
  8. PauliP

    PauliP 1st gear

    Ai niin, luin vielä uudestaan, tuostahan ne orkkisysteemit oli poistettu kaiketi huonoina.
     
  9. 383

    383 Gearhead

    eikä täällä kannata neuvoja antaa :argue: :argue: :argue: :argue: :mad:
     
  10. Markuk

    Markuk 2nd gear

    SORRY 383 kun työnsin herneen nenääsi :(

    Ei ollut tarkoitus hermostua sun viestistäsi, KAIKKI NEUVOT ON TARPEEN, mutta lauantai ilta ja tultiin just ajelemasta ja muutenkin hatutti ton Malibun tekniikka ja alusta, kun ei ollut sitä mitä piti.

    Mut, niin kuin jo mainitsin myyjä palautti osan kauppahinnasta ( moottorin korjaukseen tarvittavan ja hyvitti tietty myös perästä ), koska myi Malibun eteenpäin niillä specteillä jotka sillä oli edelliseltä omistajalta Jenkeissä ?

    Korille ja sen kunnolle sekä sisustalle annan 10 pist. Nyt oisi enään toi pomppimis ongelma eliminoitava, sit pääsee viimeistelemään sisustaa.
     
  11. Markuk

    Markuk 2nd gear

    Tuossa perässä ei ole jousien alapäille "lautasia" mihin ne laittas, vain pyöreä akseli.

    Tuosta kuvasta pitäisi nähdä, että mitä tarkoitan, on vaan perässä tuo kynäsydeemi...

    [​IMG]

    TULI PIENEEN MIELEENI, ETTÄ JOS JOLLAIN ON ROMU PERÄ MISSÄ ON NUO JOUSILLE TARKOITETUT LAUTASET JA OISI HALUKAS RÄLLÄKÖIMÄÄN IRTI, NIIN VOISIN NE OSTAA JA HITSATA TUOHON PERÄÄN. Voisihan nuo lautaset perään väsätä, mutta helpompi oisi valmiit hitsata siihen kiinne.

    Alkuperäiset uudet jouset ja Konit, kun oli tarkoitus nyt loppu ajokaudeksi laittaa...
     
  12. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Mistä vaan piilofarmista saa käypäset??
     
  13. Markuk

    Markuk 2nd gear

    Täytyy tässä vielä KIITTÄÄ JUSUA JA RAMIA todella MAHTAVASTI hoidetusta Malibun toimituksesta ja tuo myyjän palauttama rahnu tuli vaivatta perille, myyjä laittoi Jenkeissä Ramin tilille ja kun se siellä näkyi, niin heti Jusu hoiti sen minun tilille täällä :D :D

    Löysin onnex vielä tuon rakentamani Pontiac Firebirdin -68 projektikuvat.
    Tuohon laitoin GM:n 10bolt lukkoperän ja siinä oli tuo jousisydeemi, lehdet tuli alle joten en noita jousien paikkoja silloin irroittanut. Silloin hitsasin lehtien tuet alapuolelle. Oisihan nuo rinkulat "helppo" itse tehdä... :odroll:

    http://i212.photobucket.com/albums/cc16 ... mmt015.jpg

    http://i212.photobucket.com/albums/cc16 ... mmt014.jpg

    http://i212.photobucket.com/albums/cc16 ... t012-1.jpg
     
  14. janiluo

    janiluo Gearhead

    Kai se on avauduttava kun keskusteluun kurkistin...

    Jäi Cutlassin perästä alakiinnikkeet yli kun pussinkiinnikeet vaihtui tilalle. (kts. kuva!)

    [​IMG]

    :odroll:
    - Jani -
     
  15. Markuk

    Markuk 2nd gear

    No jopas sattu, heitän YV:tä... :)
     
  16. B 49

    B 49 Gearhead

  17. Markuk

    Markuk 2nd gear

    Juu noita just 383 ehdotti ensimmäisenä.
    Noi on suunnitelmissa laittaa talvella, mutta nyt pitäisi saada vaimennus puoli ensin kondikseen. Nuo alla olevat iskarit kun ovat aivan kypsää kamaa...
     
  18. janiluo

    janiluo Gearhead

  19. smuige

    smuige Gearhead

    Noi anti-hop barsit ovat mun mielestä poisheitettyä rahaa, ne ei ratkaise ongelmaa lievittää vain oireita. Oikea ratkaisu on toiset tukivarret taakse. Löysät orkkisvarret ja paskat puslat ovat todennäköisesti syylliset. Ei G-body pompota perää jos ripustus on kunnossa. Tota ripustusta kun hetken auton alla ihmettelee ja tunkin kanssa ees taas ilman jousia liikuttaa niin huomaa hyvin kuinka paljon noi tukivarret sitoo perää ja vastustaa liikettä. Orkkis löysät puslat ja veltot tukivarret mahdollista sen että ne tukivarret vääntyilee koko ajan kun jousitus toimii. Tuohon kun homma putkitukivarret ja yläpäähän vielä säädettävät uniball tyyppisillä päillä niin sitten on hyvä ripustus. Itsellä Spohnin setti ja hyvin tyytyväinen. Maksaa n. 400e kuluineen.

    Markuk: toi sun peräs ei näytä oikein siltä että olisi g-bodystä peräisin. Tuossa on pohjaamiskumit väärällä puolella ja iskarinkiinnikkeiden tulisi olla alatukivarsien kohdalla. Sulla on ilmeisesti joku ylimääräinen poikittaispalkki tehty tuonne runkoon? Kannattais kattoa koodit oikeanpuoleisen akseliputken etupuolelta ja kattoa minkä perä toi on. Jos toi sattuu olemaan ihan väärä perä niin siinä voi olla ylätukivarsien kulma väärä, murikan korvat väärässä kulmassa.
     
  20. Markuk

    Markuk 2nd gear

    Itsekin tota perää katselin "ihmetellen", mut kun katsot tarkemmin, niin huomaat, että se mitä minäkin aluksi luulin pohjaanlyönti ( siinä kuvassa ) kumiksi onkin se pitkä eteen kulmassa menevä palkki !!!
    Pohjaanlyöntikumi on yläpuolella oikeassa paikassa. Näkyy jälki siinä kaarevassa palkissa mihin on osunut pohjaan lyödessä. Murikan kumit aikas huonossa hapessa... Mutta raudat ja kiinnitys Autoon näyttäs OK.

    Tuo on jotenkin "hassu" perä, että siinä on vain noille kynäjousille paikat, ei ole omille jousille ollenkaan. Tuossa kynäjousia nostamalla / laskemalla voi säätää perän korkeutta, siinä kun on useampi pultinreikä rivissä. Rodit käyttää juuri tällaisia periä missä on vain kynäjousille paikat, ei oikein leikkivehkeeseen sopivat.

    Tilasin Viinikaisen Eikalta jo kaikki takapään puslat mustat kovat ( ei punasia ) ja Konin iskarit noiden kynien paikalle sekä uudet jouset.
    Janiluo lähettää mulle nuo lautaset ( muhivat juuri sitruunahapossa :) ) ja ne hitsaan kiinne ja pistän uudet orggis jouset...

    Eikalla oli samanlainen alusta siinä Mattamustassa Lava-Autossa ( "Rodi"
    jolla se veteli reilun 11 sekan aikoja ) kuin nyt mulle tuleva / oleva, eli kaikki puslat uusiks, Konit alle ja orggis jouset...

    KYLLÄ TOI SYDEEMI TOIMII, KUN SAAN PUSLAT JA ISKARIT KUNTOON. VEIN ÄSKEN POJAN JA 2 KAVERIA UIMAAN JA ISTUIVAT TAKAPENKILLÄ, HELPOSTI ALKOI SUTIA JA EI POMPPINU, JÄRKEVÄSTI VAIN YKKÖSTÄ KOKEILLEN, KOSKA OLI POJAT KYYDISSÄ.
     

Kerro tästä muillekin!