Peräkärryn valmistus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Melukone, 22.11.2008.

 1. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Jos ne "mittamiehet" nostaakin peräkärryn niin ylös ettei renkaat ota maahan ja punnittevat sitten :odroll: kärryn kulmista eikä renkaista jos se akselisto ei kuulu kokonaispainoon niin eihän siitä voi mitata :rotfl:
   
 2. cenote

  cenote 1st gear


  Ruotsissa ei tunneta jarruttomia peräkärryjä. Kaikki ovat jarrullisia, ja saadakseen tällaisen peräkärryn Suomessa rekisteriin, tarvitaan vetopään ja jarrujen yhteensopivuustodistus, näitä voi kysellä maahantuojilta.
   
 3. Galaxie500

  Galaxie500 Gearhead

  Ruotsissa ei tunneta jarruttomia peräkärryjä. Kaikki ovat jarrullisia, ja saadakseen tällaisen peräkärryn Suomessa rekisteriin, tarvitaan vetopään ja jarrujen yhteensopivuustodistus, näitä voi kysellä maahantuojilta.[/quote]


  Ainakin ennen löytyi valmistajien kotisivuiltakin vapaast iladattavana noita yhteensopivuustodistuksia. Eli sitänyt en ihan hirveenä ongelmana pitäis...
   
 4. transport01

  transport01 3rd gear

  Tuossa yllä puhuttiin minun ymmärryksen mukaan kantavuudesta. Kokonaispainossa on tietysti akselit mukana. Tienpäällä poliiseja ei varmaan kiinnosta mikään muu kuin kärryn senhetkinen paino, joka siis punnitaan renkaiden alta. Tuota punnittua painoa sitten verrataan kärryn ja auton papereihin papereihin ja katsotaan onko laillinen.
   
 5. jyrsis

  jyrsis 3rd gear

  Herätellään tätäkin aihetta vähän.
  Onko kansalla tietoa onnistuuko millään rakentaa jarrulista koneen kuljetustraileria nykypäivänä. Tuntuu vaan maksavan maltaita valmiina kun katselee.
   
 6. mke77

  mke77 Gearhead

  ? koneen kuljetus..noin niinku kaivinkoneen vai?

  jos kaivinkoneen niin hinaa sitä traktorilla tai moottori työ koneella niin ei tarvii rekisteröidä sitä kärryä ollenkaan, vaan moottori työkoneela tahi traktorilla(pois lukien tieliikenne traktori) saa hinata "hinattavaa laiteetta" ns.ritilää!!

  autolla tai kuormaautolla tai linjaautolla hinattaessa yli 750kg painoinen täytyy olla aina rekiterissä, tai sit hyväksytty hinattavaks laitteeks(max.nopeus 60km/h) ..eli tahtoo sanoo et kallista tulloo noinki!!
   
 7. v 100

  v 100 1st gear

  Juu näin on kyllä saa vetää työkoneella kuhan ei kovin lujaa vetele,
  kaverinkans käytiin joskus alastaros linkkarin peräs lentokentän kokoonen
  traileri pelkkä pöllöön kolomio peräs ja ees taas tuli varmaan 600+ kilometriä eikä kukaa kiinnitäny minkään moista huomiota.
   
 8. pantera

  pantera Double Gearhead

  Uudet hinattavat laitteet on rekisteröitävä 1.1.2011 alkaen. Käytetyt eli 31.12.2010 tai sitä ennen käyttöönotetut hinattavat laitteet on rekisteröitävä viimeistään 31.12.2014.
   
 9. v 100

  v 100 1st gear

  Jos näin on niin sitte loppu pelleily kolmioittenkans, ei oo kyllä ollu
  tuuria oikein minkäänmoisten kolmioitten kans.
   
 10. jyrsis

  jyrsis 3rd gear

  Ajatuksena ja tarkoituksena olisi repiä tuollaista minikaivuria. Ihan kilvitettävällä ns.peräkärryllä. Joo tiedän et niitä saa uutena, mutta kun hinnat liikkuu n.5t€ :x
  Enkä millään viitsi alkaa kiskomaan sitä tuollaista n.320km/sivu, matkaa tuolla dextalla mikä on tontilla kun vehje pitäisi saada välillä mökki tontillekkin.
  Pitää käydä katsarilla utelemas kun kotiutuu että mitä ne on siellä mieltä nykyään.
   
 11. cenote

  cenote 1st gear

  Ostat jarrullisenvetopään, aisan ja jarrullisen teliakseliston samasta kaupasta ja pyydät näiden vehkeiden yhteensopivustodistuksen samaan kauppaan.
  Sitten vain rakentamaan.
   
 12. mke77

  mke77 Gearhead

  mites noi erottelee traktorin peräkärryn, ja hinattavan laitteen?
  :eek:
   
 13. signet

  signet Gearhead

  Raktorilla hinattavaa hinattavaa laitetta ei tarvii rekisteröidä,eikä myöskään raktorin peräkärryä,eli kai lähinnä siten että millä hinataan...
   
 14. eilhik

  eilhik Double Gearhead

  Niinpä "taukokoppi" Santra milläpäs sen rekistöröit kun vuosikymmenet ollut koppina ja joskus siirtotarvetta valot toimivat ja löytyy koukku ja lenkkivetopää (kyllä se viranomainen on luotu kansaa palvelemaan :wc: )
   
 15. pantera

  pantera Double Gearhead

  täyttää kupongin ja rekisteröi
  http://www.ake.fi/NR/rdonlyres/2DABE7BD ... ksynta.pdf
   
 16. Ali Koo

  Ali Koo 1st gear

  Jossain myytiin ainakin vielä puoli vuotta sitten tällaisten tukevampien (>750kg)peräkärryjen tee-se-itse -sarjoja, joissa akselit ja hyväksytyt vetoaisat ym.
  En vaan millään saa nettiosoitetta mieleen...
  Sellaselle olis itelläkin käyttöä.
   
 17. transport01

  transport01 3rd gear

  Ei ne nyt ihan 5 tonnia uutenakaan maksa:
  esim tällaisella jos väsää itsae rampit voisi pärjätä

  http://www.trailerman.fi/fi/karry/12060902629842

  Tai sitten kalliimmalla sisarmallilla, jossa integroidut rampit. Molemmat alle 4000€ alveineen. Muitakin löytyy.

  Jos jaksaa hakea itse euroopasta, niin pääsee halvemmalla.

  Jos rakentaa itse, niin täältä saa valmiita osia tai jopa valmiita alustapaketteja, joihin saa myös yhteensopivuustodistukset. kokemusta ei ole, mutta pitäis mennä helposti kilpiin.

  http://www.teohydrauli.fi/PublishedServ ... roups=1012
   
 18. Ali Koo

  Ali Koo 1st gear

  Just tota tehohydraulia tarkoitin. Kiitos!
   
 19. SamiL

  SamiL Gearhead

  Eikös kaikille itsetehdyille pidä vielä ennen rekisteröintiä teettää se Hyväksytyn Asiantuntijan tarkastus, joka maksaa €€€€€?
   
 20. kuutio

  kuutio Gearhead

  Toi ^ on totta, ite aikanaan tein 2-aks. trailerin kok.massa 2.7t tolle teo hydraulin rakennussarjalle, eikä leimalla mtn onkelmia kun on e-hyv. aisat ja akselit ja kaikki jarrulaskelmat ja paprut
   

Kerro tästä muillekin!