Photorally, aihe: Kiitos kaikille aikojen saatossa osallistuneille!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Elky70, 1.7.2012.

  1. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Re: Photorally, aihe: four door.

    Joo, huomasin et oli taas tuon yhden kuvaajan kuvaassa jotain ongelmia. Nyt pitäis kuitenkin näkyä normaalisti, ilman että arvostelut on menetetty.
     
  2. Putte

    Putte 1st gear

    Re: Photorally, aihe: four door.

    Kivasti on hienoja kuvia mukana, uusi ennätys on nyt 20 osanottajaa. Hienoa!
     
  3. VSOP

    VSOP Gearhead

    Re: Photorally, aihe: four door.

    Nostellaanpas tätä hieman, tämä päivä aikaa äänestää.
     
  4. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Re: Photorally, aihe: four door.

    Syystä, että... loppui tähdet kesken ja koska hyvä mielipide on kuin hyvä perse, tehty jaettavaksi, niin heitän pieniä sanallisia kommentteja kuvista:
    1. Hieno kuva hienosta automallista diggaan väreistä ja valoista tässä kuvassa. Ja, onks toi Heurekan parkkikselta?
    2. Taas hieno, hyvä aihe ja rajaus. Paljon autoja nähneen ei tarvitse välttämättä aina katsoa koko autoa. Teeman mukainen.
    3. Lättäkatto sopii paremmin chevyyn mitä caddyyn, hienovaraisia muutoksia, pointti enemmän kohteessa kun kuvassa.
    4. Tästä tykkäsin, etenkin rajauksesta, puupöytä ja heijastukset kuuluu hienosti kokonaisuuteen. Itse kuvassa klassinen esitys aiheesta. Omppuvolvosta ja corollanperseestä lisäpisteet.
    5. Piti antaa pisteet ihan näyttävän daamin takia. Ilmentää myös neliovisen kätevyyttä. Suomen lippu ja reisitaskuhousut.
    6. Siisti Buick.
    7. 59 Caddyn siivistä on useampikin kuva otettu. Onhan ne pirun hienot. Tausta on nätti, kuvaan olisi saanut enemmän jujua, jos sen olisi rajannut siten, että kuvaa komeaa kaupunkia, jossa sattuu olemaan upea cadillac.
    8. Taas lempiauto, komea auto, upea tunnelma. Maalipinta ja tarra +
    9. Kakkoschevy ei sytytä, ei kuvan vika. Pointsit, että on nähty vaivaa ja siirretty auto hankeen.
    10. Aspen on kova juttu. Myös törkeen hieno kuva, tykkään kuinka Dodgessa on parkit päällä ja ne on samaa sävyä kun maalauksen pääteema. Myös kyljen sininen heijastus toistuu graffitissa. Upea, cinque points

    To be continued...
     
  5. Holley

    Holley Gearhead

    Re: Photorally, aihe: four door.

    Toivon, että aspen-kuva voittaa. Kerrankin olisi valokuvakisa, eikä "bongasinpa näyttävimmän auton!" -kisa
     
  6. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Re: Photorally, aihe: four door.

    11. En tykännyt tästä kuvasta, tämä on hyvä asia, koska taiteen pitää herättää tunteita. Komia auto jotenkin vieraassa ympäristössä, taustasta tulee mieleen leikkaussali ja kasvihuone. Olisiko tuossa kontrastissa tarpeeksi twistiä?
    12. Erilainen lähestymistapa aiheeseen. Tuo auton parhaat puolet esiin (koko ja tuima ilme), aiheutti autokuumetta. Värimaailma tai sen puute hieno, kuva on melkein mustavalkoinen.
    13. Komia plymari. Tällaiset kuvat ovat valokuva-albumissa vuosien päästä parhaita, koska näkyy vähän ajankuvaa; ihmisiä ja taustalla Prisman hypermarket "tuolta se vaari haki purkin maitoa, parkkikselta oli vielä kahden kilsan matka maitohyllylle, oli ne kovia aikoja"
    14. Kiva rengastus, siisti laite. Samat sanat taustasta kun edellisessä.
    15. Yksi Lincolnin hienoimpia malleja (imo), perinteisesti olen hopeaa väriä pitänyt 2000-lukuisien saksalaisautojen värinä tuomassa vanhentuneeseen korimalliin sitä "forsprüng dürch teknik"iä. Tässä kuvassa kiilto tuo sopivaa aistiharhan tuntua, häiriintynyt tunnelma, eli bueno. Vai onks noi kaikki autot peltipuhtaita?
    16. Waxemberger perinteisesti muistetaan jostain muusta kuin ovien lukumäärästä. Tämä säväyttää aina.
    17. Lähtökohta on hyvä; Kesä, Aspeni ja tyttöjä. Hersyviä yksityiskohtia; roskalava, avainketju, tukka, jota taivastellaan keski-ikäisenä, turkkilevy"helmasarja". Kaipaisi ehkä lisää actionia.
    18. Hieno auto, hyvä vauhdin tunnelma, kuskilla magee stetson. Tästä tykkäsin.
    19. Kaikella tavalla hyvä kuva, auton sommittelu ja tausta hyvässä suhteessa, mielenkiintoinen auto, kaikki kohdillaan.
    20. Onpa se matala. Hyvä karikatyyrimäinen ote, klassikkoauto, retkijakkara. Mikä lienee tuo minkä lokarin kaari pilkottaa takana?

    Tämmösiä, kaikki kuvat oli mielestäni todella hyviä. Kiitos osallistujille!
     
  7. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Re: Photorally, aihe: four door.

    Ja äänestys on päättynyt!

    1. rocknrolliolli

    [​IMG]

    2. RAIVO

    [​IMG]

    3. Putte

    [​IMG]

    Ja koska osallistujia oli huikeet 20 niin tässä vielä sijat 4.-6.

    4. Elky70

    [​IMG]

    Jaettu 5. 1320

    [​IMG]

    Jaettu 5. ata

    [​IMG]

    1320:n ja atan kuvat saivat yhtä paljon tähtiä ja ääniä, joten jaetuksi meni.

    Onnee Ponnee voittajille! Seuraava aihe on...???
     
  8. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Re: Photorally, aihe: four door.

    Kyllä, Heurekan parkkis. Valo oli muutenkin tosi "outona" tuona kertana. Aurinko paistoi mutta oli vissiin just satanut kunnolla ja oli vieläkin tummia pilviä taivahalla.

    [​IMG]

    http://tdp.kuvat.fi/kuvat/Tapahtumat/Va ... sing+July/
     
  9. rocknrolliolli

    rocknrolliolli Gearhead

    Re: Photorally, aihe: four door.

    Kiitoksia äänestäjille. Ilmeisesti niitä onnistuneita kuvia saa joskus aloitteleva kuvauksenharastajakin ottamaan. Tällaset photorallyt antaa hyvin vauhtia kuvausharrastukseen. 8)

    Kuvan tavoitteena oli viime syksynä ottaa ekasta omasta jenkistä katu-uskottavia kuvia. Muistin että Hernesaaressa oli ollu joku Russian art on the street häppeninki loppukesästä ja sinne oli ilmestyny mahtavat graffitit. Joten eräänä syksy iltana auringonlaskun aikaan(oli tosin pilvistä) Hernesaareen kameran kanssa.

    Jotta kuvan värimaailma pääsi kunnolla oikeusiinsa päätin käyttää HDR-kuvausta. Itse en huomannut edes parkkivalojen ja kyljen sinistä heijastusta ja graffitin värimaailman yhteyttä ennen kun leivonharri asiasta mainitsi. :D

    Nyt kun kevät on tuloillaan kovaa niin remppahommat saa vauhtia, joten jos seuraava aihe ois: "Talleissa tapahtuu". Se mitä siellä tapahtuu jääköön kuvaajien tulkittavaksi. :D
     
  10. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Re: Photorally, aihe: four door.

    Onnea voittajille, kaksi ensimmäistä olivat itsellänikin kaksi ensimmäistä.

    Nostaisin kuitenkin vanhan aiheen eli äänstäjien määrän suhteen pisteiden määrään. Oletan että kuvat ovat nyt äänien keskiarvojärjestyksessä. Vieläkin olen sitä mieltä että jotenkin pitäisi pystyä huomioimaan myös montako äänestäjää kuvalla on. Tälläkertaa hyvänä esimerkkinä on tuo viimeisimpänä oleva kuva 1957 Chevroletista, sen äänimäärä oli nimittäin muistaakseni varsin korkea. Ja saipa omakin kuvani varsin runsaasti ääniä.

    Mutta eipä minulla ole suoranaista ehdotusta kuinka se sitten käytännössä olisi oikeudenmukaisempaa kuin nytkään, onhan tätä aiemminkin pohdittu.
     
  11. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    Re: Photorally, aihe: Talleissa tapahtuu.

    Ois menny kyllä pelihousut jos noi kuvat ei olis päässy top 3:een.Varsinkin tuo kakkonen joka oli mun mielestä ykkönen :D ja kuvasi aihetta mielestäni parhaiten.
    Äänestys on hieman pulmallinen tosiaan,kattelin noita kuvia läpi ihan kilpailun alussa niin taispa olla parikin kuvaa jolla oli 4 tähtee yhdellä äänellä :soosoo: Pitäisikö niitä alkaa vaan kaikkia äänestämään??

    Vaikka ei sinänsä niin väliä olekkaan,mutta viititkö Elky70 kertoo vielä että kuka oli kuudes?
     
  12. RAIVO

    RAIVO Gearhead

    Re: Photorally, aihe: Talleissa tapahtuu.

    Kiitosta vaan täältäkin äänestäneille ja onnea voittajalle :) . Turpaan tuli itselle tähdissä, vaan ei äänimäärässä :poff: . Eipä haittaa, hyvä kun näkemys ja kyseisen Lincolnin patina puhutteli :) .
     
  13. Lord of flies

    Lord of flies 3rd gear

    Re: Photorally, aihe: Talleissa tapahtuu.

    Onnea voittajille ja kiitoksia osallistujille.
    Todella komeita kuvia, vaikea valita sitä parasta (kuka sitä nyt omaansa äänestäis :eek: )
    Ja kiitos leivonharri kommenteista.

    Seuraava kuva on jo mielessä aiheen tiimoilta, täytyy kaivaa esille ja lähettää.



    Olisko mahdollista saada tonne sivulle tähdet vielä näkyviin äänestyksen jälkeen?
     
  14. ata

    ata Gearhead

    Re: Photorally, aihe: four door.

    Viimeinen arvaus meni kohdilleen... eli Lincoln, samaten kuin taustalla näkyvät T-Bird ja 36 Ford ja DeLorean omaavat sellaisen yhtäläisyyden, että korissa ei ole maalia ollenkaan. Ja korin materiaalikin on DeLoreania lukuunottamatta normaalista hieman poikkeava, sama matsku kuitenkin, nimittäin ruostumaton teräs... yksi Fordin vähemmän tunnettuja ja harvinaisempia optioita.

    Rosteri-Lincolnin valmistusmäärä on 3 kappaletta, joten ihan jokapäiväinen näky se ei ole. T-Birdejä tehtiin 2 ja 36:sia aikoinaan 6 kappaletta. Täällä Clevelandissa on paikallisessa museossa nuo kaikki mallit esillä! Ja se tunnetuin ja oikeasti sarjavalmistettu rosteriauto Delorean noiden vieressä. Rosteria noissa oli vain koripellit, eli alustan rakenteet olivat tavallista rautaa ja sieltä kyllä näkyi ruostettakin kun vähän kurkisti... ja koreissakin oli vuosien mittaan tullut lommoja joiden oikominen lienee hieman haasteellisempaa ja siksi sitä ei vissiin ole yritetty tehdäkään noihin autoihin.
    http://www.secondchancegarage.com/publi ... -fords.cfm

    Itse kyllä loksautin leuan aika syvälle alas kun nuo siellä näin. Luonnossa vielä epätodellisemman näköisiä.

    Niin joo ja ihan oikeat kuvat siellä kärkisijoilla olivat.
     
  15. Putte

    Putte 1st gear

    Re: Photorally, aihe: Talleissa tapahtuu.

    Tällä kertaahan ei ollut kuudetta sijaa lainkaan, kun oli kaksi kuvaa sijoittunut tasatähdillä ja -äänestäjillä viidenneksi.
     
  16. Putte

    Putte 1st gear

    Re: Photorally, aihe: Talleissa tapahtuu.

    Onnittelut voittajille. Oma suosikkini sijottui kakkoseksi ja kuvat nähtyäni tuumasin kolmannen sijan olevan paras mahdollinen omalle kuvalleni.
     
  17. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Re: Photorally, aihe: Talleissa tapahtuu.

    Onnittelut täältäkin kärkikuusikolle.
    Nythän uusi aihe onkin siinä mielessä mielenkiintoinen, että kuvamateriaalia luulisi saavan kohtalaisen helposti myös arkistoja kaivelematta.
     
  18. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Re: Photorally, aihe: Talleissa tapahtuu.

    Noh, voidaanha me kokeilla esim. seuraavassa äänestyksessä tehdä niin että arvostelujen määrällä päätetään voittaja ja jos on tasamäärä arvosteluita niin sitten tähtien määrällä ratkotaan niistä voittaja. Eihän nämä ole mitään kiveen hakattuja sääntöjä.
     
  19. ata

    ata Gearhead

    Re: Photorally, aihe: Talleissa tapahtuu.

    Pitäisi olla joku hieno algoritmi excelissä joka ottaisi huomioon sekä tähtien määrän, että annettujen äänien määrän ja sitten se kaava pullauttaisi ulos kokonaispistemäärän jonka mukaan sitten voittajat valiintuisivat.

    Pitäisi vain keksiä jonkun, että miten se kaava pitäisi tehdä, olisiko siinä joku painoarvo arvostelujen määrälle joka korottaa tai laskee pistemäärää tähtimäärästä vai päinvastoin tai jotain muuta...
     
  20. Putte

    Putte 1st gear

    Re: Photorally, aihe: Talleissa tapahtuu.

    Johan tossa on arvosteluille painoarvo. Viisi tähteä on arvokkaampi kuin kaksi tai yksi. Keskiarvo ei pienillä äänestysmäärillä anna oikeaa tulosta, eikä arvostelujen määräkään. Toinen saattaa saada 35 yhden tähden arvostelua ja toinen 20 viiden tähden kuusi kahden tähden ja kahdeksan yhden tähden arvostelua ja häviää huomattavasti paremmalla pistesaaliilla yhdellä äänellä tälle eniten arvosteluja saaneella.
     

Kerro tästä muillekin!