Pian mahdotonta saada lyhyitä kilpiä tuontiautoon?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja chevystw, 13.7.2008.

 1. chevystw

  chevystw 1st gear

  Näin ainakin täällä turussa. Esimerkkinä oma vuonna -90 jenkeistä tuotu volvo. Kuusmerkkiset kilvet otettu tuodessa ja etukilpi ripustettu puskurin alle kun ei siihen koloon sopinu. Omasta mielestä helevetin ruma, siispä viritykset pois ja kilpi taivuttelemalla oikeaan paikkaansa. Pari viikkoa sitä siinä jaksoin katella, sitten konttorille kysymään sopivampia... Löytyikin sitten pitkä+korkea yhdistelmää mutta kuusmerkkisenä :wc:

  Kolme konttoria kiersin ennenkuin löytyi viismerkkisiä, ja viimeisellä konttorillakin vaan muutama pari jäljellä... No, sitten katsuri kattomaan että miksi pitäis vaihtaa, armottoman väännön jälkeen sain tahtoni läpi ja nyt sitten on komiat eu-kilvet autossa, tosin vaan pari viikkoa kun tulee vanhanmalliset lyhyet.

  Sanoivat vaan että ongelmia tulee jos ei autossa ole ennestään ollut 5-merkk. tunnusta, kun kaikki tulee tästä eteenpäin 6-merkkisenä. Joillain konttoreilla siis varastossa vielä, mutta koska näitä moottoripyörämallisia kilpiä menee harvemmin niin ei kovin montaa paria pidetä per asema...

  Että näin. Hirvittää vaan ajatus, rivi vanhoja jenkkirautoja liikennemerkin kokoisine kilpineen. Otettaisiin edes ruotsista mallia, niillähän on kaikki kilvet kuusmerkkisiä mutta silti onnistuu jenkkikoossa... esimerkkinä vaikkapa astro, johon oli vaikea sovittaa jopa vanhaa lyhyttä suomikilpeä, tältäkö tulevaisuus näyttää :eek:

  http://i42.photobucket.com/albums/e306/ ... bfe71a.jpg

  Näin ruotsissa...

  http://i42.photobucket.com/albums/e306/ ... 177854.jpg
   
 2. kipa76

  kipa76 3rd gear

  tuo tuli mullaki vastaan alkuviikosta ko hain camaroon kilvet,kävin monessa konttorissa ja hermot oli mennä ko tyrkytettiin pitkiä 6-merkkisiä kilpiä eu merkinnällä :mad: ,no ei ne tuohon camaroon sopineet läheskään ja näytti helvetin rumalta,varsinki se neliö mallinen!!onneksi yhestä konttorista löytyi vielä vanhan mallin 5-merkkisiä kilpiä :D
   
 3. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Mikä ongelma on kilpien tilaamisessa etukäteen? Saman 8 € ne maksavat. Eli konttorille, pyyntö tilata lyhyet kilvet, jos yskivät, maksa vaikka etukäteen, jotta tilaavat. Ajelua pitkillä pariviikkoa - eli tilausajan. Sitten konttorille ja saapuneet lyhyet kiinni. Tai ei kai ihan salamana taivaalta se ensirekisteröinti Suomeenkaan tapahdu? Aikansa se auto Amerikastakin purjehtii ja kotoisenkin projektin valmistumisen voi ennakoida. Eli miksi ei tilata ennakoiden etukäteen? Säästyy rahat ja aika ajelemisesta/soittelemisesta konttorilta konttorille.

  Jos auton kilvenpaikka on selkeästi lyhyelle kilvelle, niin ei konttorilla ole mitään laillista syytä kieltäytyä kilpien vaihtamisesta, koska asiakashan sen maksaa itse. Ei siihen vaikuta edes se, että joku on saanut tungettua hehtaarikilvet lyhyeen paikkaan. Eri asia lie se, että selkeästi pitkäkilpiseen hakisi lyhyitä kilpiä tiedä mistä syystä, silloin voisi yskimisen ymmärtää. Mutta miksi ihmeessä Ake ja konttori kieltäytyisivät ilmaisesta rahasta? Siis kyllä niistä kilvistä korvaus jää molemmille.
   
 4. ama

  ama 3rd gear

  Mulle sanovat konttorilla ,että 5-merkkisiä ei enää saa tilattua. Onnex toisella konttorilla oli vielä muutama sarja lyhyitä hyllyssä.
   
 5. kipa76

  kipa76 3rd gear

  ei tullu mieleen että ois pitäny tilata etukäteen ja sain semmosen kuvan että niistä lyhyistä kilvistä luovuttais kokonaan,ettei sais ees tilaamalla tulevaisuudessa??
   
 6. paja1

  paja1 Double Gearhead

  joo näin se menee että kohta niitä vanhoja hyviä lyhyitä kilpiä ei saa enää. ihan perseestä,näin niinku suoraan sanottuna :argue:
   
 7. jaketin

  jaketin Gearhead

  jos asia näin on, niin täytyypä lähteä varaamaan nyt jo lyhyet kilvet...

  taas tehdään yksi asia vaikeeksi ihan turhaan :mad:

  jos tää byrokratia olisikin helppoa, niin autoilija voi vaikka nauttia :poff: eihän se käy.. :soosoo:
   
 8. cam68

  cam68 1st gear

  höpö höpö et ei sais lyhyitä kilpiä.. onhan noita vuoden pari vanhoja autojakin liikenteessä näkynyt missä jopa 4 merkkisiä kilpiä.. itsekin rekisteröin camaron toukokuussa ja sanoin heti et 5merkkiä ja ei kukaan kakistellu.. ensin piti kyllä ne pitkä ja neliön mallinen pitää pari viikkoa ja sit sain mustat samoilla tunnuksilla, maksoin muuten yhtäaikaa molemmat ja odottelin hieman niitä mustia.. tekeehän ne erikoiskilpiäkin 3 4 ja 5 tai jopa :rotfl: 6 merkillä tosin ne sit maksaakin sen tonnin..
   
 9. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  ei tullu mieleen että ois pitäny tilata etukäteen ja sain semmosen kuvan että niistä lyhyistä kilvistä luovuttais kokonaan,ettei sais ees tilaamalla tulevaisuudessa??[/quote]

  Miksi helvetissä luovuttaisiin? Samoilla koneilla ne tehdään samasta matskusta kuin EU-kilvetkin. Ne ovat määritelty kilpiasetuksessa ja esim. museoautot ja muuttoautot jenkeistä sellaiset vaativat tulevaisuudessakin. Samoin lyhytkilpiset suomi-autot, jotka rekisteröidään uudestaan.

  Samoin numeroavaruuttaa luulisi piisaavaan yhä, kun kilvistä poistetut otetaan pois sitä syömästä.
   
 10. GMies

  GMies Gearhead

  Höpö, höpö.
  Kyllä niitä saa jatkossakin. Hinta nykyisin 8 €/kpl, eikä mitään vääntämistä, siis ei mitään 1000 € tai 28 €.
   
 11. cam68

  cam68 1st gear

  niin 16 e pari mut jos haluat yhdenkin kirjaimen oman mielen mukaan niin se on sit se 1000e :D
  nykyään ei saa edes sellaisia vanhoja kilpiä mitkä joskus vuonna 5 ja 6 poistettu ja olis vapaana vaikka niiden välissä ollutta autoa ei olis enää olemassakaan ellet maksa 1000e..
  tosin saattaahan ne tulla joskus myöhemmin jonkun virkamiehen määräämän ajanjakson jälkeen uudelleen riviin odottmaan uutta omistajaa. vaikka itselle kyllä aika sama mitkä kirjaimet ja num. siinä läpyskässä on :D
   
 12. paja1

  paja1 Double Gearhead

  en ala väittelee sen enempää mutta näin mulle konttorilta kerrottiin että niitä ei kohta enää saa. mut ihan miten vain.
   
 13. juhapih

  juhapih Double Gearhead

  Kysyin aikoinaan tuosta kilven taivuttamisesta/leikkaamisesta... Ei saa muotoilla, koska kilpi rinnastetaan viralliseen asiakirjaan. Sen turmeleminen on "asiakirjan väärennös"... :eek: Siitä on sitten omat seuraamuksensa, jos oikein intomielinen virkapuku sattuu kohdalle.

  Siksi on konttoreilla oltava saamaksissa näitä lyhyitä kilpiä. Ja täällä korvessa, missä ei ajella konttorilta toiselle ihan tosta vaan, yleensä asioiden helpottamiseksi koetetaan soittaa etukäteen. :D '

  Ja jos haluaa pitkät laput ilman EU-liitettä, nekin pitää tilata erikseen.
   
 14. xp

  xp Gearhead

  Minullakin on se käsitys että uusia 5-merkkisiä kilpiä ei enää tehdä ( niitä saa kyllä tilattua vanhan vastaavan tilalle). Herrojen metkuja.
   
 15. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  Konttoreillakin voi olla vähän niin, että kun ei oo = ei saa, Olen tällä vaan töissä enkä tilailemassa mitään kilpiä hoh hoijjaa.

  Tässä kuitenkin se virallinen selitys:
  http://www.ake.fi/AKE/Rekisterointi/Suo ... erikilvet/
   
 16. raggar

  raggar Gearhead

  Muutamassa kuorma-autossa oon täälläpäin nähny 4- tai 5-merkkisiä kilpiä, vaikka pitempikin mahtus. Miksei ne anna pitkiä kilpiä jos kerran mahtuu ja säästä lyhkäsiä niille jotka niitä oikeesti tarvii?
   
 17. Qjet

  Qjet 1st gear

  Aina ei ymmärrä, yskisi tai sitten ei : Useamman kerran on täytynyt vääntää lyhyistä kilvistä konttorilla vaikka selkeästi AKEn tiedostoista löytyisi jo rekisteröidyistä saman mallisarjan ajoneuvoista, että lyhyt kilvet vain sopivat koloonsa. Sitä en kyllä ymmärrä, miksi useassa uudehkossa Mazdassa näkyy olevan lyhyet kilvet vaikka koko ajoneuvon 1,5 metrin leveydeltä olisi kilville tilaa. Oisko kantavuus loppunut kesken pitkien kilpien painoilla....??
   
 18. 4dFunClub

  4dFunClub 1st gear

  Jaahas, pitääkin nostaa Corvairin hintaa. Se kun on mahdollista rekisteröidä peräti kahdella vaihtoehtoisella lyhyellä tunnuksella. Toinen oli alkuaan musta ja toinen valkoinen, mutta molemmat on mahdollista saada mustana. Näitä ei kaikille riitä. Hmmm... laitanko ykkösen eteen vai nollan perään?
   
 19. puavo the baboon

  puavo the baboon Gearhead

  mää sain viime talvena vaniin 4-merkkiset kilvet rekisteröinti katastuxes ihan tiskiltä eivätkä maxaneet paljoo,oisko ollu ton 8€ :D mutta se toinen kilpi on se prätkä malli ja toinen varmaa puol metriä pitkä vaikkei ollu ku 4 merkkiä! :mad: ja tietysti vanissa on vetokoukku niin se neliskulmanen ei mahtunu sinne koloon eikä huvittanu rueta vaihtamaan kilven paikkaa oveen tms.mie pistin sen prätkän kilven etupuskuriin ja silppusin eeuu-logon ja toisen pään pitkästä kilvestä et mahtuu nätisti paikalleen :poff: eio ainakaan vielä tullu sanomista,ehkä seuraavas katastuxes.. :odroll: ja nuo tonnin kilvet eikö oo jotai erikoiskilpiä joihin saa ite valita merkit? esim iisalmes on jonku putki firman autos ves-i ja paikallisen limu tehtailijan mersus olv-i :odroll: ja jari sillanpää vois tilata vaik hom-o kilvet :poff:
   
 20. Hai

  Hai Double Gearhead

  Ainoana numerona tai ensimmäisenä numerona 0 ei käy.

  Muutenhan se olis jo ottanut noi kilvet. :rotfl:
   

Kerro tästä muillekin!