Pieni sorvi ja jyrsin?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja peltsi, 7.10.2016.

Tags:
 1. peltsi

  peltsi Gearhead

  Onhan tätä aihetta täällä aikaisemminki käsitelty mutta kun laitteet muuttuu niin pitää taas kysyä mielipiteitä ja kokemuksia.

  Eli kun on tallissa melkosen ahdasta niin ei viitsi isoa sorvia ja jyrsintä ostaa, on ruvennu kiinnostamaan noi pienemmät laitteet. Yhdistelmälaitehan varmaan veis vähiten tilaa.

  IKH:n sorvi/jyrsin yhdistelmä ei vakuuttanut (sitä myy kyllä monet muutki).

  Työstän aika paljon pehmeitä materiaaleja kuten muovia, teflonia yms. Mutta laitteiden pitää pystyä alumiiniin, kupariin ja teräkseen. Ja tarkkuuttakin kappaleissa vaaditaan joka taitaa asettaa omat vaatimuksensa koneen rungolle.

  Onko hyviä tai huonoja kokemuksia noista pienemmistä laitteista?
  Max hinta yhdistelmälaitteelle tällä hetkellä about 5k€ alvilla.
  Paino oltava alle 600kg.
   
 2. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Vilkaseppa tuolta http://www.koneita.com/ jos olis sopivia koneita. Tuttu firma meidän kylältä. Asiallisia vehkeitä ja soppeli porukka töissä.
   
  Muokattu: 7.10.2016
 3. BBC

  BBC Guest

  Kallista on Lapuan Koneita.com -firmassa. Sama vehjes joka heillä kaikkineen varusteineen ja jalan kanssa 4700e tulee maksamaan veroineen tulleineen rahteineen n. 2500e kun ostin suoraan kiinasta. Aika kova on poikien kate, kun vielä ajattelee että he ostavat paljon halvemmalla kiinalaisilta kuin meikäläinen.

  Koneen paino n. 300kg. Karareikä 38mm, 330mm kappale mahtuu pyörimään, kärkiväli jotain 700-800mm jne.

  Otin samalla muutaman kutistaja/venyttäjän jalan kanssa (syvä malli).
  Täällä pyytävät niistä yli tonnin, todella paljon halvemmaksi suoraan vaikka dollarin kurssi ei ole häävi ja laskee päälle cif hinnasta tullit, alvit,....

  Suosittelen että otat suoraan kiinasta.
  AULIS
   
 4. Buick55

  Buick55 Gearhead

  Ostin keväällä tuollaisen Koneita.comista.Tää ei nyt ole ihan sitä 5tonnin hintaa mutta n.3tonttua.
  Malli on 290VF ja tiedoissa lukee vain 12mm terille mutta kuvassa näkyy pikavaihtopää jonka siihen sovitin,siihen käy kyllä 20mm:n terätkin.

  Nolottaa kertoa että en ole edes lastua vieläkään kerennyt ottamaan kun on mukamas muita kiireitä,paikoilleen se on vaateroitu,että kohta vois kokeilla.
  Tuossa koneessa vain itseä kiinnosti tuo portaaton kierrosten säätö,mitä ei noissa kalleimmissa koneissa ole ja tietenkin poikittais syöttö,sitä ei ole noissa halvimmissa koneissa.

  Kannattaa ottaa sellainen kone jonka luulee tarvitsevansa,ei sitä välttämättä mitä joku toinen tarvitsee?

  Tässä on itsellä hyvä kontrasti näiden koneiden kanssa kun tuo nykyinen on jotain 1.4metriä pitkä ja aikoinaan olin nykyisen firman koneistajana eri koneilla(13vuotta) suurimman koneen ollessa 13metriä pitkä ja painavin kappale sorvissa oli n.10tonnia:D

  [​IMG]
   
 5. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Vois varmaan kommentoida että....... Nooo eipäs ruveta vääntämään. Jos haluaa hommata koneensa Suomalaisesta virmasta eikä tilailla netistä niin siitä pitää maksaa hieman lisää. Ja toisaalta elämä on.... Samaa rautaa saa kiinasta halvemmalta (tosiasia) mutta toisaalta jos joku haluaa apuja niin saisko auttaa. Minä en osta mitään netin kautta mistään vaan maksan mieluusti jollekkin Suomalaiselle firmalle erotuksen (ehkä suurenkin) että roudaavat romut tänne Lakeurelle. Sori AULIS kommentistani.
   
 6. xarper

  xarper Gearhead

  Eikai nää firmat pyöris jos ei ois tyhmiä maksamassa turhasta aina :)
   
 7. mando

  mando 3rd gear

  Ostan nykyään lähes kaikki ulkomailta, vain välttämätön suomaliasta.
  En halua rahoittaa rintamakarkureita/soskun elättejä.
  Minun puolesta tämä paska maa saa upota ja syvälle...
   
 8. BBC

  BBC Guest

  Ei mitään anteeksi pyytämistä. Totta helkkarissa on hienoa että tavaraa on saatavilla ja minä itse kannatan Suomalaista työtä ja suomalaisia tavaran toimittajia, mutta hinta ka kateajattelu pitää olla semmoinen että ei tule "ryöstö" fiilistä.

  Olisin saanut halvemmalla laturin 1-2vkoa sitten Mustangiin Ups:llä jenkeistä, mutta halusin kannattaa Suomalaisia firmoja, jos nyt maksaa 50-80euroa enemmän niin siihen ei se homma kaatunut.

  Kuitenkin puhutaan noin isoista investoinneista niin siellä jo rahamäärä ratkaisee.
  Sama on Jenkkien renkaiden kanssa. Niin järjettömiä hinnat täällä että en ihmettele vaikka porukka tilaa ne autojen mukana jenkeistä ja monen muun asian osalta on niin. Sitten taas osa tavarasta on täällä niin asiallisesti hinnoiteltu että turha mennä merta eemmäs kalaan.

  Aulis

  Niin ja niitä sorveja ja muutakin saa sieltä kiinasta kun vain on aikaa pari kolme kk odotella ja voin auttaa jos tarvetta avulle ostohommissa. 2000e on aika paljon rahaa, toki näitä voi saada jostain saksasta hinnalla joka on jossain välimaastossa,.... ja pitää aina muistaa että nämä firmat ostaa vielä paljon halvemmalla näitä vehkeitä sieltä vinosilmiltä kuin yksityinen henkilö 1n tai muutaman kpl. Eli saavat katetta ja möisivät enemmän pienemmällä katteella.
  Kaveri ostin kutistaja venyttäjä vehkeen toraforsilta ja hirveä hinta oli kun vertaa mitä maksaa rahteineen veroineen tulleineen Suomeen. No, pitihän niitä heti tilata ja kaikki on heti ennakkomyyty.
   
  kapa73 tykkää tästä.
 9. chevyjussi

  chevyjussi 2nd gear

  Kerta otit puheeksi, niin onko suositella sivustoa mitä kautta koneen tilasit ja pitikö rahdin hinta sopia erikseen vai tuliko teille koko kontillinen tavaraa? Kiinasta tulee kyllä tilattua, mutta isommissa rahti on jo niin iso ettei kannata yhtä tilata.
   
 10. BBC

  BBC Guest

  Alkuviikko tuli soittoa rahtifirmasta että Sorvi-jyrsin + muita härveleitä on itsenäisyyspäivän aikoihin Suomessa. Tänään TNT lähetti toi commercial invoicet, Bill of Ladingit ja Certificate of Origin paperit.

  Näyttää toimivan kuin junan vessa.

  Olen tilaamassa lisää laitteita, pane sähköpostia jos kiinnostaa tarjous koneista.
  Panen tietoa härveleistä ja härpäkkeistä.

  auliz@kotinet.com

  T.aulis
   
  Valvojamuokkaus: 23.11.2016
 11. BBC

  BBC Guest

  Tällä viikolla kiinan kamppeet Hesassa. Otin firman luettelosta parit kuvat joiltain sivuilta. Hienoja jyrsimiä, sorveja ja CNC työstökeskuksia olisi, mutta eipä taida olla se mitä täällä kannattaa mainostaa...... Itselle tilaan jakotukin, pienen Tool Grinderin (MR-U2 kuvassa), hydrauliprässin (unohdin ottaa prässisivusta kuvan) ja jotain muuta.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 12. BBC

  BBC Guest

  Yhdessä kuvassa oleva FSM-16 kutistinvenytin "syväkurkkumalli" täydellisenä jalkoineen 700e. Tulevat koneet myyty, jos haluat semmoisen niin tilausta sähköpostiin, tulen itselleni tilaamaan parin viikon sisällä lisää em. kamppeita.

  auliz@kotinet.com
   
 13. peltsi

  peltsi Gearhead

  mun paketti pitäis saapua viellä tämän vuoden puolella... ei ihan taida keritä kynttilän jalkoja täks jouluks sorvaamaan...
   
 14. BBC

  BBC Guest

  Sorvi-jyrsin käytössä ja on perhanan hyvä kapistus. Heti kun Nurmeksen "sissit" lähti hot rod ostoksilta iltapäivällä niin piti alkaa sorvaamaan tinapronssi puslat hot rodin etupäähän ja samalla sai tutustella miten sorvi toimii. Hintansa väärti vaikka meni kokonaiskustannus kuluineen tuonne 3000tonniin, silti yli 30% halvempi kuin labualla.
   
 15. urho3

  urho3 Gearhead

  Ne lapuan koneet on kalliita,ebaysta kannattaa myös katsella.
   
 16. Belve67

  Belve67 2nd gear

  Tuollasii pieniin pusliin ja varsinki pehmeisiin materiaaleihin noi kiinan pikku sorvit varmaan on oivia pelejä, mutta sit kun sorvattavan kappaleen halkaisija kasvaa sekä materiaali kovenee voi olla paree jättää ostamatta tuollanen. Sillä isommalla laatusorvilla saa myös niitä pieniä ja pehmeitä kappaleita kans tehtyä.
   
 17. BBC

  BBC Guest

  Elä ny? eiköhän kuule jokainen tuon tajua. Suomi on täynnä käytettyjä, jämerärakenteisia isoja sorveja ja isoja jyrsinkoneita. Jos tuntuu että haluaa semmoiset, niin eihän tarvi ottaa kuin lompakko mukaan ja mennä ostamaan vaikka Tampereen alueelta, siellähän niitä koneita on jonossa, eikä maksa paljoa. Mitäs isompaa sitä pitäs alkaa sorvaamaan, pitää oikein miettiä että jos oikein alkaisi konepajatöihin tai traktoreita korjaamaan.


  Enemmän minä oisin huolissaan siitä minkälaisia sikkikoneita ja english wheelejä äijillä on tallilla. Niillä ei oikeasti saa aikaan kuin semmosta mitä ei itsekään halua. Jos on isompaa sorvaamista, minä ajan 5min ja olen koneistamossa. Helppoa, eikä maksa paljoa.
   
 18. valpas

  valpas Gearhead

  Hyvä pointti, että käyttää sellasia, joilla on jo koneet, ja osaaminen. Muutamalla tonnilla pystyy teettään jo aika paljon.
  Siinä en ole samaa mieltä, ettei englanninpyörällä, ja sikkikoneella saa mitään kunnollista aikaan (tai siis eihän ne ole jyrsintään, eikä sorvaukseen tarkoitettujakaan...). Minun mielestäni niillä, ja kutistusleuoilla saa pellin ihan semmoseen muotoon kuin haluaa.
   
 19. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Kyse tais olla niistä kiinalaisista missä joustaa kaikki leukoja myöten jos alumiinia kovempaa pelliä väliin laittaa

  Itelle riittäisi sorviksi moitteetta jos sais jostain sopivalla hinnalla nelileukapakan ja sille petilaakerit,
  kolmileuka pakka on iha jees, mut harvemmin tulee sorvailtua jotain akselin pätkiä, kyllä ne tahtoo olla laakeripesien ja jarrulevyjen putsailuja ja muita kappaleita joissa keskittämiselle on aikaa tai kappale on epäsymmetrinen
   
 20. GBS

  GBS 2nd gear

  Noh. Harrastevehkeet on harrastevehkeitä. Kunhan ite sais joskus edes tuollaisen kiina jyrsin/sorvin. Saisi jotain edes tehtyä himassa. Ammattilaisilla sitten loput.
  Tallin kun saan ensin valmiiksi saakka niin täytyy alkaa kerää fyrkkaa jostain..?
  Puhalluskaappi, Autonosturi, Sorvi/jyrsin ym. ym. Kunhan tosiaan edes jotain noista saisi hommattua.
  Nosturi ja puhalluskaappi on varmaan ekat. Onko kukaan tilaillut kaappia ulkoa?
  Esim. http://www.koneita.com/hiekkapuhaltimet/hiekkapuhallin_sbc_350.htm
  ton tyyline?
  Tsori ny ku menee vähä ohi aiheen.
   

Kerro tästä muillekin!