Pieni sorvi ja jyrsin?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja peltsi, 7.10.2016.

Tags:
 1. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  Paperitehtaalla oli tämän tyylinen, hieman eri tavalla oli pala muistaakseni kiinnitetty.

  Tässä versiossa enemmän tilaa kuin tuollaisessa kaaressa. Ja tukevampikin varmasti.

  Tänäpäivänä kannattavuuden puoleen on vaihtoehtoja. Itse olen haalinut laakerikuulia joilla prässäilen ja teen pullmaxiin työkaluja. Joskus teetin cnc;lläkin.

  Toki itse lasken omalle tunnille arvon, yrittäjä kun olen.

  Toki pitäisi sorvaamista harjoitella ettei pääsis kokonaan unohtumaan..
   
 2. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Ei sillä tän päivän hätä ole, jossain vaiheessa kevväämmällä sitten


  Eli putken sisälle tulee se kuula ja laipalla kiinni kuulan akselista

  Hyvin samanlainen ratkaisu kuin jenkkien kuula fifthwheel, ite asiassa siitä sain ideankin


  Pari tonnia sivuttaista kuormaa ja pitkittäistä varmaan samanverran, akseliahan siihen ei mee varmaan kuin 15cm jos tekee puolipallon siitä päästä, sitäkään ei ole pakko sorvata koko paksusta jöötistä

  Jos on 8cm pätkä 800mm akselia siitä tekee pallon, johon keskelle 55->50mm kartio ja siihen sorvaa 55mm akselin joka migillä kiinni  Toisaalta kun tota pallosorvia katteli, niin liekköhän se vaikeeta itekkään ois tehdä
  Jokin pyörittämään ja rälläkälle sopiva tuki jonka keskipiste on siinä kappaleen alla
  ja kourallinen hiomalaikkoja
   
 3. sbm396

  sbm396 3rd gear

  Mulla on saman kokoluokan sorvi ollu jo 14 vuotta takuulla jo kuolettanu hintansa tehty paljon kaikenlaista itelle ja kavereille ja saa tehtyä tarkkojakin töitä on vaan tekijästä kiinni
   
 4. BBC

  BBC Guest

  Jos laakerikuulia tarvii niin meillä on hyllyssä Normaalia terästä olevia karkaistuja tarkkuushiottuja laakerikuulia sekä samat aisi 420 materiaalina.

  100mm taitaa olla suurin mitä löytyy heti, yleisimpiä on tuhansia tai enemmänkin eli tuonne 40mm saakka,..... isoja vähemmän.

  Milliset rod ends (Male ja Female. LH ja RH) ja aika paljon tuumamittaisia. Näitä otimme juuri hyllyyn haponkestävänä (teflon pinnoite kulutuspinnassa), jos semmoisille tarvetta rakentelussa.
  E-mail alhaalla, josta voi kysellä.

  aulis
  auliz@kotinet.com
   
 5. cdi

  cdi Gearhead

  Niitä on tukevqampiakin malleja.Tuo on muovin kanssa ok


  Jaha täällä olikin jo vastattu tää postaus on aiheeton
   
 6. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Kyllä tuolla nyt syntyy pallo mutta aika letku se on. Että jos tota hommaa tekee teräkseen niin käytännössä toi Remmivedon videossa esiintyvä malli on tehtävä.
  Tavallista terästä ei nurkista nyt löytynyt mutta ainakin Moc 410:iin meno ei päätä huimannut. 6082 alumiini menee kyllä hyvin:

  [​IMG]
   
 7. Ck

  Ck Gearhead

 8. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Joo ei
  Tohon ei saa sitä laippaa pultin puolelle kuulankaulaan ja ruottissa moiset maksaa marketeissa 10-20e, kuten suomalaisen standardin vetokuulat suomessa, vaan matkallisesti on pirun pitkä keski ruottissa käydä :odconfused:


  Mulla ei ruotti taitu niin paljoa, et sais kysyttyä paljonko se kuulan kaula on paksu ja lähettääkö ne moista pallukkaa suomeen
   
 9. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Nikuzai, ymmärsinkö oikein, tarvetta 80mm kuullalle jossa 50mm varsi?
  Kuinka pitkä varsi, ja täytyykö sen päässä olla joku laippa, vai onko se tarkoitus hitsata siihen varteen?
  Hetken kun saa toimitusaikaa niin eiköhän sellainen synny...
   
 10. Naumasto

  Naumasto 2nd gear

  Pistä Nikuzai amiskan koneistuspuolelle tilaus vetämään,ei saata olla nopein mutta jos kiire ei ole.Siellä nimittäin on yks harjoitustehtävä,jossa pitää koodata vetokoukun nuppi.Tai no en tiiä toki onko sitä samaa tehtävää kaikilla,mutta meillä oli ainakin.On mulla se toimiva koodikin jossain piilossa jemman vieressä.
  Jos se ois jo tehtynä niin siihen ei tarviis ku vähän muutella koodia ja poks,niitä tulis vaikka kymmenen saman päivän aikana.Jännää tuo cnc-homma kun ensimmäisessä kappaleessa voi mennä vaikka neljä tuntia ja toinen kappale tuleekin jo sitten kymmenessä minuutissa.
  Tai sitten työllistät kanssaharrastajaa ja annat 4d sedanin tehdä.Mutta tekis mieli melkein itsekkin kokeilla miten toi amiskan systeemi toimii ja paljonko maksaa...pitää varmaan keksiä joku juttu minkä vois teettää.
   
 11. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Omakohtaisella kokemuksella on toiminut huonosti, kerrattain kyselin sirkelin halkaisuruuvin saatavuutta, tuntui että onnistuu ja ovat tehneet ja on hyvä harjoitustyö, no meni koko lukukausi ja opettaja viimeisellä viikolla pyöritteli ite sen.

  Toinen case oli kun tartti sytkärin kokoista palaa 10mm peltistä 20kpl vesileikattuna mallin mukaisesti muotoon, nämäkin valmistuivat mutta myöhässä kun tarve jo oli osittain ohi.

  muuta nippelin tekoa kun on kyselty niin yleensä ei kerkeä tai ei ole sopivaa ryhmää tekemään.
   
 12. sbm396

  sbm396 3rd gear

  Täällä pohjanmaalla kaveri teetti amiksessa alumiinipalikoita joiden olis pitäny sopia toisiinsa suht tarkasti opettaja oli kehunu että kyllä pojat tekee satasen tarkkuudella lopputulos oli ettei ollu osunu oikeen samalle millillekkään:odroll: Olis varmaan tullu hyviäkin jos yks pätevä oppilas olis saanu yksin tehdä
   
 13. Naumasto

  Naumasto 2nd gear

  Joo,ei siinä kiirus saa olla:rotfl:Kattelin vähä itekkin kun siellä olin että ei oo kauhee paniikki noiden töiden kanssa.Sattaa vaikka olla unohtunu johonkin pöytälaatikkoon,eikä oo aloitettukaan.
  Sit on vielä se että ne pätevimmät varmaan saiskin sen homman tehtyä ja mitoilleen,mut ne vähä heikommat yksilöt ei ikänään.Ja uniikkikappaletta ehkä en veis.Kallishan toi ei voi olla,mitä tuli maksamaan noi teidän jutut?
   
 14. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  eipä ole olleet kalliita, materiaalihinnan ovat perineet, joskus ei sitäkään.
   
 15. sbm396

  sbm396 3rd gear

  Ei noi kaverin osatkaan maksanu töiden osalta muistaakseni mitään mutta hyvää alumiinilankkua meni hukkaan varmaan 50e arvosta
   
 16. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Kevväällä kevväällä

  Kuulan koko ei ole niin merkityksellinen, kun sen vastakappale pitää kuitenkin tehdä


  Eli koko homma on putki jonka sisämitta on kuula +5mm ja sen päähän laippa jossa reikä, kuula pudotetaan siitä reiästä läpi akseli edellä ja pultataan kiinni kohteeseen
  Ja siihen putkeen sitten todennäköisesti hitsataan sakkeli, jolla sen saa kiinnitettyä eri kohteisiin
  Eli jos kuula ois sen 80mm niin 85;nen putki jonka päähän laippa jossa 70mm reikä ja kuulassa 50mm akseli

  Salamyhkäisyys johtuu siitä etten tahdo kertoa muille mun ite keksimää ideaa :odwink:

  Niijjoo varmaan kestävyyden pitäis olla joitain tonneja, mitä enemmän sen parempi ja molemmissa nostossa ja sivuttais rasitteessa kuten vetokoukussa

  Kuulalle on kohteessa 50mm reikä johon tulee sivusta tappi
  Siitä saa tarkemmat mitat, kun on ajankohtainen  Mutta sitten se hinta ois tärkein ennen aloittamista, kun tosiaan ruotsista saa sitä niiden isoa vetokuulaa 2-30euroa, eli nolla perään ei ole budjetissa mitenkään :odoops:

  Niijja toteutus saa olla jämäraudoista, ei tartte 100mm akselista etsiä sisältä sitä kuulaa
   
 17. cdi

  cdi Gearhead

  Jos sen ruotsista saa vaikka 50 kuluineen ota sieltä. Täällä kun alkaa ajeleen ja aihiota etsimään se 50 valuu maantielle. Sulla on putki jonka sisämitta 85 mm ulkomitasta ei tietoa eikä pituudesta. Sitten on 80 mm pallo josta jatkuu d 50mm akselinpätkä jolta puuttuu pituus. Sitten on laippa jossa on reikä? jotta pallo menee laipasta läpi pitää olla 80 mm reikä muut laipan mitat onkin täysin mysteeri.
  Kyllä se mittapiirustuksen vaatii tai paremman selvityksen
   
 18. Kalu

  Kalu Gearhead

  Tehäähän tollasia kossupullolla tai kahella, jos oikee alkaa kyselee...
   
 19. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Eli tollasta hakusessa


  [​IMG]
   
 20. cdi

  cdi Gearhead

  No joo ei mun mielikuvitus riittäny hahmottamaan tuota noin. Aihiot hakuun vain niin tekijöitä tuntuu olevan.
   

Kerro tästä muillekin!