pienoismallit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Pienoismallit', aloittaja Anonymous, 25.10.2003.

  1. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Siis meinasit rakentaa Stock Car version vai? Semmosesta löytyy aika hyvät ellei jopa täydelliset piirrustukset / muutos ohjeet eräästä Car Model lehdestä. AMT:n 60 starlineristä löytyy hyvä lähtökohta runko tämmöiseen 60-64 Ford tai Mercury korisiin Stock Car:iin.
     
  2. VL

    VL 1st gear

    Nooh! Olisko musta stockerin rakentajaksi? En vielä omista pussihousuja, mut oils ainakin kiva nähdä millaisia nämä 1/1 ovat olleet tehtaalta tullessaan ja mitä värivaihtoehtoja ollut jne.

    Mulla on myös tuo AMT:n -60 Starliner. Runko, sisusta kojelautoineen kaikkineen on yhtäläiset, mutta parempaa valua.
    Voisitko Please ottaa mulle kopiot niistä muutosohjeista? Myös jos noista optioista on jotain tietoa, niin olisko jotain sivustoa, josta voisin käydä kurkkimassa.

    Sit mulla on myös hyllyssä Johanin -60 Soto. Onx Sulla tai kenellä vaan tietoa tai linkkiä, mistä voisin käydä väijymässä 1/1 kokoisia stockereita?
    Olisko tähän jotain mallia, josta sais koneen, sisustan ja muuta alustasälää kuten perän ja tukivarret jne?

    Kiittäen!
    VL

    IN ROD I TRUST!!!!!
     
  3. platuart

    platuart Gearhead

    Nyt taitaa kaverit puhua aivan eri asioista. Taidat haluta rakentaa tehdasoriginaalin auton, siis sellaisen joka on rullannut joskus hihnalta ulos, oikeine korin ja sisustan väreineen. Nämähän kilpailevat näyttelyissä luokassa STOCK, eli tehdasorkkikset autot!
    Tupiksella taas taitaa olla mielessä stock car-vehkeet, eli siis kilpa-autot. Ja herralta löytyy muutosohjeita siis niihin hommiin...
    Esim. tuossa http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de ... 9?v=glance , hyvä kirja kyseisiin muutostöihin.
    Vakioautoihin löytää värivaihtoehtoja netistä aika hyvin ja tietenkin hankkimalla rompetorilta kyseisen mallin alkuperäisen myyntiesitteen.
    PLATU
     
  4. VL

    VL 1st gear

    Tulee vaan mieleen, mix ihmeessä näitä malleja, kuten vaikka Johanin siivekkäitä hingutaan!
    Niistä kun ei voi käyttää montaakaan osaa, jos haluaa rakentaa mahd. realistisen mallin. Ja yleensä on iso savotta vaihtaa osat toisista sarjoista alkuperäiseen rakentelukohteeseen.
    Hankintahintakin on yleensä huikea. Varsinkin kun joutuu ostamaan vähintään pari sarjaa, joista käyttää jonkun osan ja ehkä vielä aftermarket-sälää.

    Vai onko asian ydin rakentaa vaikka Johanin 60:nen Desoto niistä osista, joita sarjassa on? Tekis ehkä ikkunat asetaatista ja laittais tulpanjohdot.
    Tällöin sarjan alkuperäinen idea säilyisi. Eli alunperin mallit ovat tehty promokäyttöön mainostamaan uusinta uutta 1/1 autoa.
    Sitten siitä on tehty hieno leikkiauto, jonka voi rakentaa ja maalata mieleisekseen.

    Seuraava askel, että siitä tehdään mahdollisimman realistinen pienoismalli, joka jemmataan laatikkoon. Pari kertaa vuodessa se tuodaan näyttelyyn. Tenaville vilautetaan sen verran pikaisesti, etteivät ehdi vääntää rattia irti ja takaisin jemmaan.

    Ja siitä seuraava jo reaaliaikaista, että nämä sarjat jäävät ns. "Kaappi-malleiksi", joita vain pitää olla, muttei saa koskea eikä kyllä edes katsoa.

    Mitä mieltä olette? Realistinen, nostalginen vai kaapin perukoille?

    Ainakin malleja olisi näyttelyissä enemmän, jos niitä rakennettaisiin.
    Suomen mallarit taitavat olla maailman parhaita (aiankin harrastajamäärään nähden) ja ovat jo ehkä liian pedantteja, jolloin yhden mallin rakenteluun kestää vuosia ja euroja. Ehkä siksikin näyttelyissä mallien määrä vähenee.
    Vai onko harrastajia edelleenkin lähes yhtä paljon kuin ennen, mutta koska taso näyttelyissä on niin kova, ei ihmiset ilkeä tuoda omiaan näyttelyyn, kun ei niissä ole edes avaimia virtalukossa.
    Ainakin jenkkiautomalleja ei valmisteta samalla politiikalla kuin ennen ja ovat muutoinkin kaupoista vähentyneet.

    Uteliain terkkuloin!
    VL

    IN ROD I TRUST!!!!
     
  5. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Platu taitaa olla oikeassa siitä, että pumuimme eri vehkeistä. Sillähän minä pistin kysymys merkin kun VL puhui Stockkereista, joka hämäsi minua luulemaan, että puhutaan Stock Car kilpureista.
    Ei tätä mallien rakentamista kannata liian vakavasti ottaa. Jokainen tekee omien taitojen ja mieltymysten mukaisia malleja. Aftermarket osat taas tekevät joistakin osa kokonaisuuksista realistisemman kuin sarjan alkuperäisen mukana tulevan osan. Toisaalta taas Aftermarket osiin joutuu tekemään paljon enenmän työtä :smile:
     
  6. VL

    VL 1st gear

    Jepulis! Toi stockeri-juttu oli mun moga! Olis kai pitänyt kirjoittaa tehdasvakio.

    Joo. Ei kannata ottaa mitään liian vakavasti! Tulee vaan mietittyä mitä ihmeellisempiä asioita, kun yritän lopettaa röökin käryttelyn. Pyöriipähän ajatukset vähän aikaa jossain muualla.

    Vai onks se sama, jos siististi tehdyssä mallissa huomaa, että etuakseli menee moottorin läpi. Tai että Pamela Anderssonilla oliskin munat?
    Ei V...u! Mun pitää kai alkaa taas käryttelemään.

    Ihmeellisin terveisin!
    VL

    IN RUST I TRUST!!!!
     
  7. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Rajat ne on rajoillakin. Eihän se nyt kovin hyvä ole, jos akselit menee koneen läpi.
    Sitä kuuskymppisen runkoa voi käyttää Vakio mallissa vuoteen 64 asti Fordeissa ja Mercuryssä. Itselläni on suunnitteilla ollut tehdä 64 Mercury Marauder SOHC koneella. Tämmöistä pakettia on nähtävästi saannut tehtaalta tilattua vuonna 64 :lol:
     
  8. VL

    VL 1st gear

    Jepukka jeah!

    Onx tuosta aiemmasta kyssäristä tietoa?
    Eli, mistä 60 Desotoon kone, sisusta ja alustaosia?
    Siis parempia, mitä Johanilaisessa on.

    IN TUPIS I TRUST!:)
     
  9. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Itselläni ei ole tietoa Moparin koneista, mutta mitenkäs esim AMT:n 58 Fury? Olikos 60 Soto vielä rungollinen? Jos on niin tuosta 58 Furystä tai 57 Chrysleristä sais paremman alustan.
     
  10. vekasiini

    vekasiini 1st gear

    Mikkelin kirjastossa on 6 vitriiniä täynnä pienoismalleja. Suurin osa junioreiden rakentamia autoja. Vitriinit lasten ja nuorten osastolla 17.04 saakka.
    Käykää kurkkaamassa, jos liikutte lähellä. Tämä olisi kuulunut varmaan "tapahtumat" osioon, mutta täältä sen löytää mallarit.
     
  11. VL

    VL 1st gear

    Soton paketissa on se tuttu Johanilainen "Kaikki yhden ja yksi kaikkien kaveri" alusta. Mutta iloisesti voinen kertoa, että sarjaa täydentää alusta, johon on valettu vain pohja/runko. Tuhannet kiitokset siitä!!!!!
    Ja kiitos Tupis! Täytyy tutkia ko. sarjoja.

    Nöyrimmin kumarrellen!
    VL

    IN HARZI I TRUST!!!!
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

  13. Mr.Speed

    Mr.Speed Gearhead

    Valmistaakohan Monogram tai AMT/ERTL tällä hetkellä Plymouth Dusterin vm. 1970-1971 mallia? eikös monogrammilla ainakin jossain vaiheessa ollut Duster 340 tuotannossa? Sais muuten Monogram tai AMT alkaa tekemään tommosta `53 Cadillacia... :smile:

    _________________
    Fashions fade, real style never does.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Mr.Speed 2004-03-26 22:02 ]</font>
     
  14. raymond

    raymond 1st gear

    Se Duster on AMT:n tekele, tänä vuonna pitäs tulla markkinoille 75? Dart sport (vanha malli?)
     
  15. Vallu

    Vallu Gearhead

    Oli näköjään AMT:n weppisivuilla laitettu '75 dusteriksi, vaikka kyllä se tosiaan on Dart Sport (MPC:n vanha malli?)
     
  16. Vallu

    Vallu Gearhead

    By the way, Millonkahan se "luvattu" pienoismallipalsta tulee, vai tuleeko olleskaan?
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    Asunnon vaihdon myötä mulle tuli ongelma ruiskulla maalauksesta, meni asunnon mukana hyvä harrastelu tila mitä ei nykyisessä ole. Joten missääs te ruiskutatte väriä mallin pintaan? Maalauskaappi? Ongelmana on kun ei sisällä asunnossa "hella särön" takia saa maalata.... outoo :smile:
     
  18. Konte

    Konte 1st gear

    Ruiskutteluhommat teen töissä (on onneksi sellanen koppi, missä opiskelijapojat tekee maalauspuuhia) mutta kotona joutuu ajottamaan lämpöselle kaudelle että voi mennä puuliiteriin maalaileen. Ettei tule hellasäröä :smile:
    Tosin kynäruisku levittää sen verta vähän maalipölyä että vois varmaan kokeilla olohuoneen pöydällä :grin:

    Joku noita realistisa malleja kaipaili: itse etin Chevyn Vania ja AMT:ltä löytyi tuo A-Team GMC. Netistä muutama "aidon" vanin kuva ja A-Team hörhelöt pois niin siitä sai rakennettua liki realistisen vanin.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Konte 2004-03-29 21:00 ]</font>
     
  19. Tuhertaja

    Tuhertaja 1st gear

    Samaa oon miettiny! Alkaa käymään aika pitkäksi tää yks keskustelu... Ja aiheetkin on niiiiin laidasta laitaan että HOPI HOPI sen uuden palstan kanssa....[​IMG]
     
  20. vekasiini

    vekasiini 1st gear

    Ruiskumaalaukset oon tehny talviaikaan eteisen nurkassa. Pahvilaatikko nurkkaan ja pölynimurin putki laatikon takaosasta läpi. Imuri toiseen huoneeseen ja huoneen ikkuna auki. Ei maalipölyt lennä ja haju kaikkoaa toisen huoneen kautta ulos. Meteli on haitta, mutta eihän tuo maalaussessio pitkään kestä.
    Kesällä takapihalla varjoisassa paikassa.
     

Kerro tästä muillekin!