Pimeässä tuli laitettu akun navat väärinpäin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja csell, 13.12.2018.

  1. csell

    csell Gearhead

    Moi,

    Nolo juttu myöntää, mutta oli todella pimeää...

    Eli meni plussat ja miinukset sekaisin jonka seurauksena konehuoneessa punainen johto joka on maadoitettu kuskin puolella rintapeltiin(jos muistan nimen oikein.. kuitenkin se pelti joka on tavallaan moottoritilan takaseinä...). Tämä johto menee suojaputkea pitkin toiselle puolelle konehuonetta sinne johonkin releeseen. Johto on selvästi muita paksmpi lähellä alkupäätä missä maadoitus on, siinä on musta mötikkä. Ajattelin että se olisi sulake, mutta kun se ei näytä siltä että sitä voisi avata ja vaihtaa sulaketta ja sitten myös se seikka että se on miinus johto(vaikka väri punainen???)


    Tämän tapahtuman jälkeen auto ei lähde käyntiin, hehkyvalo ei syty eikä sammu vaikka naks kyllä alussa kuuluu...


    Auto on 1990 chevy vani starkki Lx 6,2 tiiselillä.


    Mitä kaikkea on Voinut tuhoutua tuosta mokastani?
     
  2. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Aika paljonkin, riippuu tuurista.
    Ensinnäkin, siinä on kaksi akkua. Toisen väärinpäinlaitto saa aikaan todellisen räjähtävän ilotulituksen...
    Plussan jakoblokissa tulipellissä on useita fusible linkkejä, eli sulakejohdon pätkiä, jotka on se väli mötikästä siihen jakoblokkiin. Sisus katkeaa, ulos ei näy mitään. Ne kun korjaa, niin sit selvii loput, menikö laturi ja mitä muuta kerkes kärähtää ennenku se sulakelanka katkes.
     
  3. csell

    csell Gearhead

    Kiitos!
    Selvitin tännän sitä johtoa hieman enemmän, ja se tulee kajuuttaan sisän, sinne kuljettajan puolelle yhteen valkoiseen boksiin vai mikä lie jossa iso liitospalikka jossa neljä isoa nastaa. Ja jodon alussa tosiaan lukee fusable link.

    Onneksi oli vain yksi akku mukana tässä yhtälössä=)

    Miten tuon fusible linkin sitten korjaa? Voiko sen vaitaa sulakejuttuun johon sulake vai pitääkö vanha jotenkin aukaista vai ostaa kokonaan uusi? En kyllä ymmärrä miten uutta saa asennettua tuohon johtoon jos niitä ei voi aukaista...
     
  4. pantera

    pantera Double Gearhead

    Ite tehny saman kerran ihan päivänvalossa, 6.5TD pikappi, fusible link ja cs130 laturin , rectifier diddisilta kärähti.... just kun olin sen saanu vaihdettua ... shit happens :confused: ...räsähtää aika miehekkäästi.
     
  5. kapa73

    kapa73 2nd gear

  6. csell

    csell Gearhead

    Mutta miten kiinnitän tuollaisen linkissäolevan pätkän olemassaolevaan möhkäleeseen? Johto on Möhkäleen jälkeen poikki ja katkon jälkeen jatkuu siihen tukkiin. Tuossa näkyy se palikka ja kuoriutunut tai palanut johto joka katki...
     
  7. csell

    csell Gearhead

  8. csell

    csell Gearhead

    Jostain syystä en saa kuvia lisättyä
     
  9. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Siellä möntin sisällä on ihan puristusliitos. Kyllä sellasen voi tehdä itsekin, mutta hyvin. Noissa johdoissa liikkuu virtaa, niin huono liitos pykii äkkiä. Sulakkeellakin sen voi korjata, mutta ihan pikkusulake ei sovi hommaan, syy edellä mainittu.
     
  10. csell

    csell Gearhead

    Mistä saa uusia tuollaisia fusible linkkejä? Motonet, biltema, R-kioski, elektroniikkakauppa? Vai pitääkö tilata jenkeistä?

    Tarttis heti huomenna löytää jostain, mieluiten jostain läheltä ettei tarvi netistä tilata ja odottaa päiviä...
    Ja vielä se että olis kiva saada joku arvioimaan että minkäkokoinen johto on kyseessä. Siinä mustassa mötikässä lukee mielestäni 163 ja 12. Mahtaako tuo 12 viitata gaugeen? Mutta entäs se 163?
     
  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Nippelit.fi kuten aiemmin tossa linkitettiin jo. Siellä suht nopea toimitus. Nopeammin et saa kuin itse hakemalla. Ei joka kylältä edes noita linkkejä saa.
     
  12. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Rohkee jätkä kattoo, et palovakuutus on voimassa ja laittaa tavan johtoa siihen tilalle...
     
  13. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Ja tarkka vakuutustarkastaja löytää virityksen...
     

Kerro tästä muillekin!