Pisteosien 3D-tulostuspalvelu (+kysely)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja ihmepoika, 31.3.2015.

  1. EVO X

    EVO X Gearhead

    Pystyy tekemään mutta nykyisten menetelmien laatu ei vielä ole kovin kummoista näissä "kirkkaissa" muoveissa ja ne vaativat aina lähtökohtaisesti pinnan tasoituksen ja lakkauksen. 3D tulostetta voi käyttää mallina kun tekee silikonimuotin, johon sitten valaa värjätyllä tai kirkkaalla hartsilla osan.
     
  2. sbc350

    sbc350 Gearhead

    Ite oon käyttäny tulosteiden pinnan tasoittamiseen asetoonihöyrytystä, tulee kiiltävä hyvä pinta.
     
  3. EVO X

    EVO X Gearhead

    Asetonihöyrytys toimii ABS muoville extruusiokoneen aiheuttaman epätasaisuuden poistoon. Pitää ottaa kuitenkin myös huomioon se että asetonihöyrytys toimii ainoastaan ABS materiaalilla, eikä esimerkiksi Nylonilla millä voisi tehdä kirkkaan osan huomattavsti kestävempänä. Siinä tapauksessa vaihtoehdoksi jää mekaaninen työstö ja kiillotus tai ylilakkaus. Lähtökohtaisesti exstruusio (muovilankakone) ei ole muutenkaan paras mahdollinen tarkkojen linssimäisten kappaleiden työstöön sen heikon resoluution vuoksi. kohtuullisia/Välttäviä linssimäisiä kappaleita saadaan aikaiseksi lasersintraus laitteilla joiden hintalappu on +200000e. Tästä syystä siis vain isot toimijat pystyvät niitä tällähetkellä tarjoamaan kuten iMaterialixe sekä Shapeways. Koska laatu ei siltikään vastaa sitä mikä on yleensä asiakkaan mielikuva lopputuotteesta on edelleen järkevintä tehdä mielummin esim. PA:sta edullinen malli josta otetaan silikonimuotti johon valetaan kirkas tai sävytetty hartsi.
     
  4. valpas

    valpas Gearhead

    28.10.2015, Tampereella TTY:n Kampuksella, on pohjoismaiden monipuolisin metallien 3D-tulostukseen keskittyvä konferenssi. Yritysseminaarissa luodaan katsaus metallitulostuksen tuoreimpaan tietoon, ja toimijoihin.
    Osana tapahtumaa on kaikille avoin 3D-Tulostuksen pop-up puisto klo 9-16:30.
    Tuommosen lueskelin Hervannan Sanomista.
     
  5. valpas

    valpas Gearhead

    Mites tämä otsikko jaksaa?
    Luulis, että olis "pöhinää"?
    Kävin just viime viikolla Turuus, jossa käsiteltiin aihetta vähän joka puolelta.
    Monta yritystä on jo pystyssä, jotka elää 3D-tulostuksella, tai siihen liittyvällä toiminnalla.
    Itsellä on työasemahankittuna, jatuolta etsin mallinnnusohjelmistoa. Nyt pitää vain tutkia, mikä on sopiva käyttööni.
    Tampereella on yks monipuolinen pieni firma, jossa pitää poiketa ensitilassa.
    Kerron sitten kyllä kuulumiset.
    On avoimia oppilaitoksia aikuisopiskelijoille, joissa on tosi edullista opetella, ja saa ohjelman käyttöönsä.

    Semmonen piste lähenee jo kovaa monissa tapauksissa, jossa 3D-tulostus tulee kannattavammaksi, kuin perinteinen valmistus menetelmä.
    Metallin 3D-tulostus alkaa olla jo päivittäistä monessa paikassa!

    Saas nähdä, päästäänkö Suomessa kehitykseen mukaan, vai keskitytäänkö vain teettämään tuotteita halpamaissa, jota omistajat saavat vielä edes seuraavalle kvarttaalille tuottonsa.
    Jaksetaanko sijoittaa tulevaisuuteen, vai keskitytäänkö vain myymään yrityksiä, jotta itse pärjäis Espanjassa, ja Portugalissa?

    Onneks näin vielä yrittäviä henkilöitä. Harva niistä oli omistajaluokkaa. Olivat löytäneet alueen, josta uskovat joskus saavansa toimeentulonsa osaamisellaan. Lisää sellasia.
     
    Saetkae tykkää tästä.
  6. Rotten

    Rotten Gearhead

    Mites täällä tulostimien omistajat, mihin hintaan tulostelisitte juttuja? Päällimmäisenä nyt ois yks tai kaks moottoria, noin 1/5 skaalassa, saa tietysti olla viimoisenkin päälle pienois malli, mut ei oikein tähän hätään oo satasia laittaa! Esim tämmönen?
    https://www.google.fi/search?num=50...4#imgdii=4sPRnkRRH_lp9M:&imgrc=hbuGnGANa-cJzM:
    Jos puhutaan köyhän harrastelian lompakkoon sopivia hintoja, niin kiinnostaa myös sit samaa skaalaa hallitunkkia ja pukkeja työkalulaatikostoja, työkaluja, rälläkkää, hitsuu konetta ym.. mut ne on vasta ehkä joskus!

    Oli ideana, jos väkertäis diorama tyyppistä tallia noille rc autoille, ois niinkuin tyylikkäästi esillä! :cool:
    Valmiinakin saa kyllä, mut...
     
  7. Rotten

    Rotten Gearhead

Kerro tästä muillekin!