"Poliisijouset" FoMoCo '65 - '72

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Holley, 29.1.2012.

  1. Holley

    Holley Gearhead

    On siis Mercury '66 kyseessä ja vasta ajatuksen asteella, mutta enpä löytänyt mitään Ebay-vaihtoehtoja "poliisijousiksi" tai "nascar"-jousia tms. eli Galaxien jousethan on ihan samat kuin Mercuryn (joskin noin 100 kg autojen painoero).
    Myöhemmin kun Fordilla ja GM:llä on erikseen noi "poliisijouset", niin tiedättekö, oliko niitä jollain erikoismerkinnöillä jo aiemmin?
    Nehän myy "stock" ja "heavy duty", mutta kun haluaisin yhtä pykälää tiukemmat kuin "heavy duty" Capricen innoittamana. Mulla on Capricessa jämäkät jouset & iskarit eikä silti ajomukavuus kärsi.
    Tietty kysymys laajenee jousien jälkeen iskareihin, eli mitkähän olisi hyvät iskarit? Kuitenkin niin, että ei löysiä jousia ja liian jäykkiä iskareita, vaan mieluiten vaikka päinvastoin.
     
  2. makemydayjew

    makemydayjew 1st gear

    joka moottori-vaihtoehdolle oli omat jousensa, jopa niin että sama mosa ja laatikko , niin ilmastoinnin kanssa oli eri vieterit, pakkaa sekotta vielä se että oli export jousitukset, jotka jossainmäärin oli samoja kuin hd-jouset...vara-osa kirjoista löytyy jotain tietoo, lähinnä vara-osanumeroita, tuskin speksejä ...nascarissahan iskareita oli tuplamäärä..
     
  3. Holley

    Holley Gearhead

    Joo, huomasin tuon ilmastointiasian, kun löysin Eatonin sivut. Siellä oli tosiaan tuokin ruksattavana. Eikö tuo massaan varmaan perustu, eli kuta enemmän varusteita, sen painavampi auto ja tarve jäykemmille jousille.
    Mercuryssähän ei ollut kuin yhden painoista moottoria, FE-isolohkoa. Fordia sen sijaan sai niin kutosella, pikku- kuin isolohkoveekasilla.
    Car Life-lehdessä oli harvinaisen perusteellinen artikkeli '65 Mercurystä, satuin sitä lukemaaan taas ja huomasin siinä olevan jousivakiotkin!! Niiden avullahan on ainakin helpompi teettää, jos käyttää jotain spesiaalifirmaa. Kai ne jossain Vallilassakin voisivat tuon perusteella tehdä uudet. Nyt mulla on Eatonin hinnat. Vakion ja "modifiedin" välillä on vain 30 USD pari eroa, se ei ole kohtuuton.
    Totesivat Car Lifessä '65, että FoMoCo käyttää yleisesti selvästi jäykempiä jousia kuin esim. GM ja osittain esim. rungon ja korin välissä on vähän puslaa "terävää" tärinää estämässä. Mutta se siis '60-luvulla.
     

Kerro tästä muillekin!