Polttoaineletku Biltemasta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja jaketin, 7.5.2018.

  1. jaketin

    jaketin Gearhead

  2. Jsp

    Jsp Gearhead

    Ihan laadukasta letkua jos pysytään noitten paineiden alapuolella ja käytetään suositeltuja nesteitä.
     
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Jokunen vuosi sitten bilteman bensaletkut oli no go. Mitenhän tuon laita?
     
  4. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Ei ole omaa kokemusta, mutta ainakin kaverilla on pitänyt RE85 letkun sisäpuolella...
     
  5. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Tästä on tosiaan muutama vuosi aikaa kun... Päällepäin saman näköistä letkua, jolla melkein poltin autoni. Ei ollut ruiskukoneella, normaali kalvopumppu, eli ei juuri mitään painetta letkussa ja letku mureni alle 2 kk paskaksi. Ohjaamossa aloin ihmettelemään bensan hajua. Avasin konepellin ja koko konehuone täynnä bensaa. Ei onneksi saanut kipinää mistään. Vein kyseisen paskaletkun takaisin Biltemaan ja kerroin että oli viittä vailla ettei autoni palanut tämän laatuisen letkun vuoksi. Suosittelin ottamaan bensaletkut pois myynnistä ennenkuin jollekin käy huonosti. Bensaletkun materiaali kun ei kestä bensaa. Infopisteen henkilö oli kai joku yliopistoihminen, kun hän asiani kuultuaan totesi, että voin hakea hyllystä uuden letkun murentuneen tilalle... No voi vi****, sehän ratkaiseekin ongelman.

    On tietysti mahdolista, että tuon letkun laatu olisi muuttunut, kun tästä minun tapauksesta on useampi vuosi aikaa. Mutta itse en aio kokeilla enää milloin autoni palaa käyttäessäni Bilteman bensaletkuja. Kertakokeilu riitti minulle.
     
    Camino'79, wiwwe, Lowlow ja 1 muu tykkäävät tästä.
  6. grantorino

    grantorino Gearhead

    Mistä kaupasta bensaletku sitten kuuluu ostaa?
    Kokemuksen mukaan kumiset bensaletkut pitää vaihtaa viimeistään joka toinen vuosi, nykybensiiniä eivät enää kestä varaosaliikkeistäkään ostetut letkut.
     
  7. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Marmor tiski. Vaihtoehtoisesti vanhan ajan bensaa jostain, lienee hankalampaa...
     
  8. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Kokemukseni mukaan marmoritiskikin on väärä paikka ostaa letkua. Joskus ostin jäähdytysvesiletkua marmoritiskiltä, ja se kesti pari vuotta vain, siinä ajassa kovettui ihan kovaksi ja halkesi. Letkun merkintöjen ja googletuksen perusteella (jälkikäteen) huomasin että ihan kyseiseen paikkaan sopimatonta. Hydrauliikkaliikkeestä tuli viimeksi ihan oikeanlaista bensaletkua joka kestää (merkinnöistä ja googlettamalla tarkastettuna) polttoaineet, paineet ja otsonin, niinkuin pitääkin.
     
  9. lpr

    lpr 2nd gear

    Hydrauliliikettä olen minäkin letkuostoksilla suosinut, sieltä löytyy yleensä ammattitaito asiaan. Nuo varaosaliikkeiden, saati jonkun bilteman myyjät, et tiedä tuon taivaallista noista letkuista, kumilaaduista ym.
     
  10. fennia

    fennia Gearhead

    Etra
     
    KajS ja jariha tykkäävät tästä.
  11. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Ei takaa mitään.
    Tuntuu olevan ihan tuurikauppaa, kun tunnetutkin valmistajat suoltaa markkinoille tavaraa, mikä ei kestä mitään. Ei viinaa, ei bensaa, eikä edes dieseliä. Varmaan kestä ilmaakaan.
    Ihan parasta taitaa olla jättää ne orkkikset vaihtamatta.
     
  12. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Kyllä ne orkkikset on paras vaihtaa siinä vaiheessa, kun ikää alkaa olemaan parikymmentä vuotta. Tai ainakin siinä vaiheessa, kun pinta alkaa näyttämään pykineeltä, tosin minulla ratkenneet orggisletkut (bemari ja nissan) oli tuota nuorempia ja ei varoitelleet päälle päin.

    Siitä tulikin mieleen, että pitääpä käyttiksen letkuja tarkistella, kuitenkin 17 vuotta jo ikää.

    Ja Etralta ostettu Toppflex-letku (läpinäkyvä vahvistamaton) on kestänyt nyt ainakin vuoden 98:ia ilman minkäänlaista kovettumista tai isompaa värjäytymistä.
     
  13. xarper

    xarper Gearhead

    Varaosaputkasta minä oon letkuni ostanu, mitähän lie on, suht suolasen hintasta ainaskin, jotain MultiFuel tjsp kivoja sanoja siinä lukee kylessä, lähtöhinnat on kyll jotain 14e/metri tjsp mut ei se ihan niin suolasta onneks alennuksineen oo...
    Hyvin on E85 kanssa pärjänny reilu puol vuotta ainaskin, tosin niin on se lyhyt pätkä tankin päässäkin mikä on vuodelta miekka ja kypärä varmaan.
     
  14. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Minulla on E85:sta tankki täynnä ja käytössä seuraavia letkuja.

    https://www.ebay.co.uk/itm/6-8mm-5-...ose-1-Meter-/380833627575?hash=item58ab73fdb7
    ja
    http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---MP/Autotarvikkeet/Viritys/AN/AN-letku-2000035918/


    Loppu letku kesken niin ostin pari metriä Biltemasta tuota missä lukee, että kestää E85.
    Ainakin katkaisu vaiheessa en huomannu mitään eroa Torque UK ja Biltema letkulla aivan samanlaista materiaalia. Tiedä sitten.

    https://1drv.ms/u/s!Ak0ev910-aPV6n3dcvxdiDMnI7Kh
    https://1drv.ms/u/s!Ak0ev910-aPV6ntn67GZqYnL6xXW


    Hieman harmittaa tuo Aeromotive X1 paineensäädin se ei vissiin pidä painetta....
    vanha Boschin paineensäädin piti paineen vaikka viikon polttoainelinjassa.

    Saa nähdä miten letkut ja liittimet yms kestää pitemmässä käytössä. Rahaa palannu noihin aika paljon olis parempi että kestäis pitkään...
     
  15. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Jos bensalla ajelee ni tässä jo useamman vuoden kokemuksella suosittelen edelleen gatesin multifuel letkua.

    Itse meinaan ton sitsueisonin kanssa siirtyä täysin pneumatiikkaputkeen (nailonia tms.) Kun se tulee e85lla ajeltavaksi. Mutta ilmeisestk hytarilta yms. Saa myös ihan toimivia letkuja mutta ainakin tähän mennessä gatesin letku ollut hinta/laatusuhteeltaan parasta :)

    Biltemasta pelkkiä huonoja kokemuksia omassa tuttavapiirissä ni en ihan uhallakaan lähtis kokeilemaan ainakaan ajoautoon moista... mutta jos joku rohkea arvaa kokeilla vielä biltemaa niin raportoikoon tänne kestääkö pidempään kuin puoli vuotta? Ne vanhemmat versiot ei ainakaan kestäny o_O
     
  16. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Motonetin polttoaineletkut kesti puol vuotta naapurin Amazonissa. Halkesivat 98e5:lla klemmarien juuresta.... Kuullut näistä polttoaine letkuista niin montaa juttua, että ei tiedä mitä uskoa.
     
  17. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Motonetilläkin montaa erimerkkiä tarjolla ni mitähän letkua mahto olla kyseessä? Kun näitä stooreja tänne jakaa niin kannattaa huolehtia että antaa riittävät aihetiedot koska muuten koko kommentoinnilla ei oo mitään tarkotusta o_O
     
    KajS tykkää tästä.
  18. 401

    401 2nd gear

    Liekkö monellai ollu kuinka ehjiä 60vuottai vanhoja letkuja polttoaine järjestelmissään?jos nyt eivät oo hangannu jo koko autoa poikki siihen mennes..etrasta tuntu saavan hyvää ja vara valita mitä siinä liruttelee.
     
  19. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    https://www.motonet.fi/fi/tuote/458106/Polttoaineletku-o6mm-1metri-ei-95E10
    Toi letku ei kestänny edes 98e5:sta tiedä sitten..... "polttoaineletkuna myydään mutta ei kestä mitään polttoainetta....

    http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---...e/Polttoaineletku/Polttoaineletku-2000030870/
    Tuota 6mm letkua laitoin museo moottoripyörään. Letkusta otettiin tosin pois toi teräspunos.
    Ollut m-pyörässä nyt kiinni 3 vuotta ja kun viikko sitten kävin käyttämässä en ainakaan mitään vuotoja huomannut. (98E5:sta käytetty polttoaineena)

    Paikallisesta Etrasta ei saanu kuin erikoistilauksella sopivaa polttoaineletkua niin ei ole
    sitä tullut testattua. Saatavuus todella huonoa ainakin täällä. Hyllyssä ei ollut mitään.
     
  20. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kaikki karvapäällysteiset polttoaineletkut tuntuu olevan paskaa. Pahin oli se bilteman "teräspunos" päällysteinen.


    Semperit merkkistä oil/fuel 12bar letkua tuossa äsken hipistelin varastossa, sitä ollut monessa vehkeessä mulla.
     
    twincam6 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!