Pontiac Indian 52 2DHT

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja J-M Partanen, 31.7.2005.

 1. J-M Partanen

  J-M Partanen 1st gear

  Kuten tarkkaavaisimmat jo hoksasivat ei otsikon kaltaista autoa ole olemassakaan, mutta emmehän voi kyseeenalaistaa siskoni miehen lojaalisuutta EMMEHÄN, eli heppu kertoi että olisi saanut joskus 80-luvun alussa? kyseisen auton ilmaiseksi, mikäli olisi kunnostanut sen ja tuonut näytille. Tämä ei ollut kuitenkaan järkevää koska autohan oli seisonut 10 vuotta kuusen alla :odroll: ja moottorikin oli ihan ruosteessa 8) (suora -8 ) Auto oli ollut kuulemma Suomen yhdysvaltojen suurlähetystön EX-auto joita oli tuotu suomeen kaksi kappaletta.

  Eli onko tästä jotain havaintoa? Mallinimi saattaisi viitata nokkamerkkiin, tosin se Merkki saattoi olla Buick:in jolta HT malli tuli vasta ´53?

  Urbaanilegendaa ehkä? ehkä ei...
   
 2. Kasi-Pasi

  Kasi-Pasi Gearhead

  Niinkuin sanoit, niin tuolaista Indian-mallinimeä kantavaa Pontiacia ei taida ihan helpolla löytyä, mutta jotain perää tarinassa voi olla, sillä viiskakkosia Suomi-coupeja pitäisi löytyä pari kappaletta. Sitä en tiedä, mihin käyttöön autot alunperin tulivat, mutta toinen yksilöhän löytyy nykyään Lahdesta uutta hienommassa asussa! Toisen olinpaikasta ja kunnosta ei ole varmaa tietoa, mut muistankohan ihan väärin, jos arvelen sen löytyvän samoilta seuduilta...?
  Ja eiköhän Buickiakin saanut HT:na jo ´52... :wink:
   
 3. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Buickin ensimmäiset 2d HT:t tulivat itseasiassa jo -49, yksi lienee Suomessakin.
   
 4. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Kasittakseni tuo Pontiac nimi on otettu jonkun intiaanipaalikon nimesta aikanaan. Ja muistaakseni tuon ikaisissa Pontiakeissa on keulakoristeena intiaaniinpaa figuuri.
   
 5. J-M Partanen

  J-M Partanen 1st gear

  Jäi se jutustelu vähän kuuntelu asteelle kun se kertoili tarinaa. Vaan katsotaan jos saisin kysyttyä siltä jossain välissä, että missä päin suomea se tuohon autoon aikanaan törmäsi.
   
 6. Tupis

  Tupis 3rd gear

  Vuonna 52 on ollut 8 sylinterisiä pontiac malleja. Äkkissitään kuulostaisi, että tuo voisi olla Chieftain Catalina Coupe. En ole varma vaa tuosta korimallista onko se luiskaperä vai sedan tyyppinen.
   
 7. BonneMan60

  BonneMan60 Gearhead

  tossa on 52 Chieftain , luiskaperiä ei taida löytyä viiskakkosesta
  [​IMG]
  [​IMG]
   

Kerro tästä muillekin!