pontiac tempest 4cyl ei starttaa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja dart, 18.3.2008.

 1. dart

  dart Gearhead

  Jos jollain sattuu olemaan hyviä ideoita niin kertokaa rohkeasti. mikä voisi olla vikana, kun piti laittaa n.5 vuotta seissyt neloskoneinen 61 tempesti käymään niin startti ei jaksa pyörittää moottoria kunnolla vaikka virtaa on akussa. maadotukset on katottu ja starttikin oli pöydällä. Startti pyöri kivasti irtonaisena vaan kun ei kestä kuormitusta. kyllähän näitä sähkömoottori juttuja on tullut opiskeltua tarpeeksi , mutta kun aika harvoin tulee mitään tehtyä käytännössä noille. Moottori pyörii käsin ihan hyvin.
   
 2. Bonnewille

  Bonnewille 1st gear

  öljyt pois koneestaja uudet tilalle,sitten tulpat pois ja tippa kannulla öljyä sylintereihin anna vaikuttaa yön yli ja sitten käsivoimin pyöritä konetta. toki kannattaa käyttää isoa työkalua siihen,sitten kun lähtee pyörimään niin kokoa kone ja tulille, myös bensa kaasarista ja tankista on syytä vaihtaa.
   
 3. dart

  dart Gearhead

  Mä laitoin tosiaan tulpan reijistä öljyä koneeseen ja moottoriöljykin tuntui olevan vielä suhteellisen hyvää. Se moottori tosiaan pyörii ihan kevyesti käsin kiertämällä, niin hiukan epäilyttää että toi startti ei jostain syystä kestä kuormitusta.
   
 4. Bonnewille

  Bonnewille 1st gear

  startti

  tarkasta ensin solenoidi, ettei siellä olisi huono kosketuspinta (nastat sulaneet kuoreensa tai muuten vaan huono kontakti)
   
 5. GARAGE_INC

  GARAGE_INC 3rd gear

  Huonoa starttia tai sen komponentteja kyllä veikkaisin.
  Tai sitten koneessa on jako sekaisin ja sopivasti hakkaa aina vastaan kun pitäis pyörittää käsipeliä nopeammin.

  NIIN ja jos sulla on sytytys perkeleesti liian aikasella, on ilmiö tuollainen.
   
 6. dart

  dart Gearhead

  Syy ei varmaan tule selviämään, koska kun koneen sai hiukan lupailemaan niin pikkuhijaa starttauskin alkoi olla ihan ok. startti tarvii ottaa auki jokatapauksessa kun tosiaan tuo solenoidi tuppaa jumittumaan ajoittain.muuten käy ja kukkuu hienosti. Kiitoksia hyvistä vastauksista kaikille.
   

Kerro tästä muillekin!