Pontiac Trans Am 78

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Aukustus, 21.1.2019.

 1. Charger´69

  Charger´69 Double Gearhead

  Sulla on jäsenstatus pudonnu pois FBCOF forumilla ku tsekkasin? Siellä ollu noita ihmeellisyyksiä muillaki, huomauta sitä ylläpitäjää niin korjaa asian mikäli olet jäsenyyden maksanut, tuskinpa on ollut tahallista estämistä :)
   
 2. markoyt

  markoyt 3rd gear

  Juu nii se on.
  Jos sulla Aukustus tulee tähän jotku pro touring style vanteet nii voisin ostaa nuo seiska tuumaset snowflaket....ilmoittele jos myyt ne.
   
 3. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Kiitoksia! Täysin oman maun mukaan rakennan ja teen päätökset, mutta ainahan se on kiva kuulla jos muitakin miellyttää! :cool: Pilvisellä/hämärällä säällä väri on musta, mutta auringossa/kirkkaassa valossa violetti.

  Kyllä itselläkin on hyvä fiilis väristä, varmasti vain paranee kun niputtaa spoilerit yms paikoilleen. Vanteet myyn kyllä kun saan päätettyä mitä tähän tulee tilalle. Saman tyylistä, mutta isompaa ja leveämpää pro-touring henkistä hunajakennoa/snowflakea, vai vanhanliiton pallokumeja aikakauteen sopivilla LEVEILLÄ vanteilla. Eli huutelen kun nämä tulee myyntiin, hyvässä kunnossa ovat!
   
  Muokattu: 24.7.2021
  Isamu ja markoyt tykkäävät tästä.
 4. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Julkaisempa vielä jokusen kuvan suoraan kammioista. Maalattiin ovet, lokarit ja luukut irrallaan, ettei jää rajoja minnekkään.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Seevu, rekkamies, Imusihti ja 13 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. markoyt

  markoyt 3rd gear

  Tältä se näyttää kun tehdään laatua....
   
  juko7, Fuselage, isalmela ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. LPV

  LPV 3rd gear

  Tuo on saman tyyppinen kuin Admirality Blue, mun FBssä.
  Tummasta sinisestä vaaleaan ja vihertävään valosta riippuen.
  TYKKÄÄN! Kummastakin...
   
  Aukustus tykkää tästä.
 7. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Olisiko jollain räjäytyskuvaa ikkunanostimen kasaukseen? Googlella en löytänyt kuin 3gen ja uudempiin.
   
  isalmela tykkää tästä.
 8. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Auton kasaus alkoi sisustahommilla, kun oli lasit vielä irti, niin oli helpompi niitä puuhastella. Ensimmäisenä äänieristykset kuntoon, tai no värinöitä/räminöitä enimmäkseen vaimentaa tuo liimattava bitumi. Vanhat eristeet oli niin koppurat, että meni jo syksyllä roskiin. Nyt käytin eristykseen STP Gold mattoa, ERITTÄIN helppo asentaa. Saksilla muotoon, suojapaperi irti ja liimaa paikalleen :)
  [​IMG]

  Koelaudan värimaailma ei enää istunut muun sisustan kanssa, sisusta on osa kerrallaan vaihtunut mustaan, joko uuden osan tai maalauksen myötä. Olin tilaavinani koko koelaudan päälle ulottuvan päällisen/kuoren, mutta se peittikin vain 30-40% päältä :confused: Eihän se auttanut kuin alkaa suojailemaan koko auto ja maalihommiin. 5-6h suojailun ja tunnin maalaamisen jälkeen näytti jo paremmalta ;)
  [​IMG]

  [​IMG]
  Alemmassa kuvassa uusi lattiamatto oikenemassa ennen leikkausta ja lopullista asennusta. Koelaudan oikeaan laitaan jäi teipistä liimaa.

  Ruostehommiakin sai harrastaa toivottavasti viimeisen kerran tämän auton kanssa. Kynnyspellit oli vähän rapeat, kun huonot ikkuna/ovitiivisteet olivat vuosia vuotaneet vettä lattialle. Lattiamatto oli ollut jatkuvasti märkänä, lopputulemana ruoste. Kuvassa puhallettuna ja hitsattuna, maali tuli vielä niskaan.
  [​IMG]

  Vähän pidemmällä olen jo kasauksessa todellisuudessa, mutta päivittelen aikajärjestyksessä :cool:
   
  rekkamies, teippi-mikko, Isamu ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Paljon nypläystä ja kasausta on jälleen tehty. Molempien sivulasien nostomekanismit tuli huollettua ja vaihdettua uudet lasinostimen moottorit. Fisherin huoltomanuaalissa ja youtubessa sanottiin, että pitäisi rasiaporalla porata oveen reiät moottorin vaihtaakseen (pultit hankalassa paikassa), mutta onnistuihan tuo ilmankin reikiä :rolleyes: Nyt siis sivulasit on paikallaan (vielä säätämättä) ja maalaamosta kävi sovitusti ammattimies asentamassa uuden etu- ja takalasin.

  Mik4-- kanssa paiskattiin moottori ja laatikko paikalleen, aika kivutta meni jo homma kaikkinensa, kun on nyt tullut jo useampaan kertaan jumpattua. Turbiinin päivitin vahvempaan B&M Holeshottiin 2400 stallilla, aiemmin oli Tork Masteri. Homma jatkuu apulaitteiden yms hilppeiden osalta pikkuhiljaa. Pakosarjat jo asensin, olipahan nätti homma tuonne vänkärin puolellekkin nyt kun ilmastoinnin pömpeli on poistettu (ac delete boxi tilalla) ja sisälokari ei ole vielä paikallaan. Valehtelematta yli 4h homma oli kun viimeksi vänkärin puolelle pakosarjan asensin sisälokarin ja ilmastoinnin kanssa, Hookkerin supercompit kyseessä. Nyt meni varmaan reilu 30min.
  [​IMG]
  Peräpää on jo lähes kokonaan nipussa :cool:
  [​IMG]
  Kromilistoja mallailin jo paikalleen, mutta eihän noita voi enää tuommoisenaan laittaa paikalleen. Naarmuja yms kulumaa niin paljon, että hyökkää silmille uuden maalipinnan kanssa. Ennen ei edes vaivannut moiset, kun koko auto oli niin kauhtuneessa kuosissa. Loimaan kromauksesta sain jo tarjouksen 300-500€ kaikkien listojen kromauksesta. Onko suomessa muita hyviä mestoja mistä kysellä? Myös listojen pulverimaalaus mustaksi kävi mielessä, mutta cromit ois hienommat ja tuo yksityiskohtia ulkonäköön.
   
  Muokattu: 4.9.2021
  rekkamies, hartsa69, Mik4-- ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Mäkin olen miettinyt omaan monte carloon tuollaista AC delete paneelia niin onko pontiacissa OEM evaporator casessa kolo puhallinmoottorin esivastukselle ja onko uudessa paneelissa sille jotain paikkaa?

  Bongannut sellaista myynnissä ja kuvista ainakaan en ole huomannut suoriltaan paikkaa esivastukselle, että tarviiko sellainen taiteilla itse.
   
 11. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Tämä väri on aivan käsittämättömän hieno, minä olen ainaki rakastunu. Ja ehdottomasti kromiset, ei mustia. Se on vähän niinko jättäs kudin piippuun hyvän panon jälkeen jos nyt niin teet.

  Sori Aukustus.

  MagicBoxInstructions.pdf (acdelete.com)

  Step 5 ja 6 antaa vastauksen kysymykseesi. Muuta kun pistät tuolta tilaten samalla.
   
  Isamu tykkää tästä.
 12. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Kiitosta :) Katsonu OPGIn myymää tuotetta koska samalla sitä kautta tulisi muutama muu palikka, mutta arviot siitä vaihtelevat tosi hyvästä varsin heikkoon.
  Lähinnä noissa taitaa olla osan vahvuus kyseenalaista kun ohuehko muovipömpeli ja kuitenkin varsin kallis, mutta jonkinlaisen tänä talvena tulen hankkimaan niin saa "turhaa" roinaa veks moottorin ympäriltä.
   
 13. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Joo vakiona oli siellä kennopömpelissä etuvastus. Itseasiassa hyvä kun otit puheeksi, koska tohonkin se reikä pitää tehä ja nyt vielä helppoa ilman sisälokaria, kiitos! :D Eli ei ole tuossa valmiina paikkaa, mutta äkkiäkös siihen reiän täräyttää, voi olla lyhytikäinen vastus muuten, ehkä.
   
  Isamu tykkää tästä.
 14. T5

  T5 Gearhead

  Mahtuuko sisälokari tulemaan pois ja onko miten vaikea homma, jos "ulkolokari" on paikoillaan?
   
 15. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Kyllä itsekkin pidän kokoajan tästä väristä enemmän, nappivalinta oli! :D Ja tuo kromiasia on juuri noin :)
   
  isalmela tykkää tästä.
 16. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Renkaan kun irroittaa, niin sieltä kautta sen saa tulemaan pois. Aika väkivaltaista hommaa se takaisin asennus on ja sehän tässä hirvittääkin, kuminuijaa yms joutuu käyttään. Nyt olisi tuore maalipinta sisälokarissakin varjeltavana :eek: Pitää varmaan teipata tai muuten yrittää se suojata asennuksen ajaksi. Youtubessa videoita aiheesta, siellä tosin usein itse ryskäminen jää pois videolta :D Esim tässä:
   
  Muokattu: 4.9.2021
  T5 tykkää tästä.
 17. TransSami

  TransSami Gearhead

  Ja kun irroittaa vielä sieltä helmasta lokarin takapäästä, oven etupuolelta ne pari ruuvia niin sillä saa vielä kummasti lisätilaa. Ei tarvii ihan noikaan paljon ryskiä.
   
  Aukustus ja T5 tykkäävät tästä.
 18. A.J.

  A.J. Gearhead

  Sisälokaria voi paikalleenasennuksessa taivuttaa tiukemmalle kaarelle kiristämällä etu- ja takareunan pultinreikiin kiinnitetyllä narulla, helpottaa paikalleen sujuttamista.
   
  Aukustus, T5 ja isalmela tykkäävät tästä.
 19. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Kokemuksia tarrasarjoista, onko suomessa jossain valmiit "kaavat"? Tai jenkeistä joku hyvälaatuinen sarja? Bandit tarrasarjoja löytyy kyllä valmiina, mutta sitä ei tule näillä näkymin. Haluan kotkan konepeltiin, Trans Am tekstit perään sekä etulokareihin, shakerin T/A 6.6 tekstin, sekä takapilarin kotkat.
   
 20. Isamu

  Isamu 3rd gear

  https://www.phoenixgraphix.com/transam/1978ta.php

  Laadusta ei osaa sanoa, mutta googlen kautta löytyi sarja heti ja varmasti ebaysta myös useita jossa tulee nuo kaikki sun haluamat tarrat setissä.
   

Kerro tästä muillekin!