Pontiac Trans Am WS6 Street&Race projekti x2

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja GS, 2.12.2016.

 1. GS

  GS Gearhead

  No ihan varmaan menee jokin vielä vikaan, mutta sehän on sitä ”motorsporttia”. :cool:
   
 2. GS

  GS Gearhead

  Muokattu: 17.11.2017
  MadMike, bbford ja Achti tykkäävät tästä.
 3. GS

  GS Gearhead

  JuhaKuu ja rb tykkäävät tästä.
 4. GS

  GS Gearhead

  Vermilion ja superbird tykkäävät tästä.
 5. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Kaunista! Hitsi kun katsastus setä ei tykkää tollasista peristä, mä laittaisin muuten tommosen omaan autoon! Ei tarvis pelätä että perästä hajoaa joku!

  Tosin painollakin on merkitystä... tuo mahtaa painaa jotain?
   
 6. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Mikäs tuossa katsastussetää harmittaa? o_O

  Kai sitä nyt olemassaolevaa perää saa vahvistaa?:)
   
 7. GS

  GS Gearhead

  Kävitkö fasessa lukemassa tästä tämän kuoren painoasiasta?
  Eli joo, painaahan se, mutta koska kuorimodulit rakentuvat sisäpuolen verrattain ohuista 2mm ja yläpuolen 1.5mm Docol 1400 ”Ultrateräslevystä" ja niiden välissä oleva cromoluuranko 1/4 vahvoista ja 30mm leveistä liuskoista, painoa ei kuitenkaan tule mitenkään älyttömästi. Nuo akseliputket ovat 1/4 seinämällä olevaa 3.5” cromokankea, eli ne painaa.
  Kuoressa on näin tehtynä myös melkoisen kovat sisäiset jännitykset, jotka entisestään jäykistävät rakennetta(hauskana yksityiskohtana, kuori oikeasti soi kuin kirkonkello).
  Tässä on nyt ainakin teoriatasolla päästy sellaiseen vääntöjäykkyyteen, että tämän hajoittaa vasta ydinsota ja alustasäädöt eivät muutu/elä, annettiin 1600kg autolla voimaa perän kautta latuun kuinka paljon tahansa. Full Floater päivitys tähän tulee myöhemmin.

  Joo, ”hifistelyä”, jne, jne, mutta tämä ”peruslavetti” nyt tehdään tähän autoon vain kerran ja tässä projektissa tämä ”Street-Ultran" etsiminen on se suola joka pitää homman mielenkiintoisena. Myös se matka, ei vain päämäärä....
   
  Muokattu: 22.12.2017
  peltsi tykkää tästä.
 8. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Mulla on Iso-atlas ja sen vaihtaminen johonkin 9" tuumaseen aiheuttaa kitinää....
   
 9. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Mua iteä ois kiinnostannu tommonen 9" perä strangen alu kamoilla mielellään kevyt. Sanotaan, että kestoksiksi riittää 1000 heppaa ja max 250 levät katu renkaat :p. En usko että autoon tulee moottori tehoa juurikaan yli 600 heppaa. Mutta vähän kun vetää överiksi niin ei sitten hajoa koskaan. Muistelisin että 9" on helppo vaihtaa välityksiäkin? Tohon atlakseen sisukalujen vaihto on iso homma ja vaatii erikoistyökaluja jos se haluaa hiljaiseksi. Muistakseni hammasvälys pitäis säätää maalilla ja sitten se toinen välys oli 0.09-0.15mm Ite shimmailin sitä talven ja sain sen 0.012 välykseen mutta hammaskosketus ei ollu ihan priima ei oo siltikään 100% hiljainen....

  http://st.hotrod.com/uploads/sites/21/2017/02/117-Strange-Ford-9-inch-rearend-2010-Cobra-Jet.jpg
  Jotain tällästä haluisin! Minusta noi on vielä komeita! Yhdellä tutulla on tomonen strangen perä siinä tais olla 42 vai 40 booriset ontot vetarit! Mulle kyllä riittäis vähän pienemmälläkin boorimäärällä jos vaan sais kevyen.
   
 10. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Eihän siinä pitäs olla mitään ongelmaa kun jarrut vaan on isommat? Sillon voi perustella turvallisuustekijänä ja siitä ei mee ees prosentit kun oikein osaa puhua :D

  Ja kantavuuskin piisaa ni täytyy olla aika veemäinen katsuri joten suosittelen vaihtamaan konttoria ;)
   
 11. Vermilion

  Vermilion 3rd gear


  Mulla on edessä ja takana jo jarrut jotka on varmaan 100% paremmat kuin alkuperäiset....
  "jäähdytyt levyt edessä ja takana" Edessä 283mm ja takana 273mm. (Minimissään vaati 15" vanteen). Mulla ei oo otteseen merkitty prosentteja vaikka vaihdettu vaikka mitä.
   
 12. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Eli konttorin vaihto edessä :D
   
 13. GS

  GS Gearhead

  Tämähän on tarkoitettu ajettavaksi vain ”suoraan” ja tasaista latua, jolloin se taka-akselin jousittamaton massa ei ole pelkästään haitallinen asia, toisin kuin monessa muussa moottoriurheilussa.
  Periaatteessa jousittamattomissa Funny Car ja Dragster tyyppisissä autoissa jousittamatonta massaahan on koko auton paino ja aika hyvin ne pitoa silti löytää.
  Iskarit+jousitus vain pitää hyvin tarkasti mitottaa jousittamattomaan massaan, mutta jos tässä tapauksessa mietitään auton kokonaispainon ja perän kuoren painosuhdetta, vanhassa escortissa taitaa perä painaa enemmän kuin tässä.
   
 14. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Caprissa

  http://www.illawarramodifiedcarcommunity.com/for-sale-ford-capri-streetrace-roller/

  tossa ois ollu hieno kori! Tosin en kyl meinaa tehdä noin dragracing henkistä... sillä pitää päästä nakkarille.
   
 15. GS

  GS Gearhead

  4d sedan, kede -57, rb ja 1 muu tykkäävät tästä.
 16. rb

  rb Double Gearhead

  ^ Aika raju reppu....

  Mitkä sisukset siellä on?
   
 17. GS

  GS Gearhead

  Strangen HD Ultracase 3.812” poskilaakereilla, jossa Mark Williamsin 40-poorinen aluspooli ja Richmondin pro gear 35-pinionilla olevat välitykset 3.89-4.56.
  Strangen billet 1350 35-poorinen pinion yoke.
  Vetarit 40-pooriset erikoisteetetyt Mark Williamsin solidit 300M akselit.

  Eli tuossahan tuo pääpiirteittäin.
   
 18. KohtalainenPaja

  KohtalainenPaja 1st gear

  Pääpiirteet vaikuttaa olevan erinomaiset!
   
 19. GS

  GS Gearhead

  Muokattu: 31.3.2018
  NickeR tykkää tästä.
 20. GS

  GS Gearhead

  peltsi tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!