Pontiac Transsport 2,3 -94 sähkövikaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja seeklima, 14.8.2017.

  1. seeklima

    seeklima 1st gear

    Transsportista lakkasi toimimasta yhtä aikaa sähkölasit, nopeus-/kierroslukumittari, trippimittari, lämmityslaitteen puhallin ja mittaristoon jäi palamaan ABS- ja polttoainemerkkivalot. Lisäksi valojen summeri, joka normaalisti huutaa, kun valot unohtuu päälle ja avain otetaan pois, nyt huutaa kun laittaa valot päälle, vaikka auto käynnissä. Kävin läpi sulakkeet, kaikki ehjiä, silmämääräisesti releet ja akunkenkä oli puolisen tuntia irti. Alkoi eilen, kun tankkasin ja käynnistin auton. Näillä keleillä vielä kattoluukun avaaminen auttaa huurteen poistoon, mutta pitäisi jotain keksiä, että saisi toimimaan. Olisiko kellään mitään hyvää vinkkiä, mistä lähteä vikaa etsimään?
     
  2. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    -95 Rivierassa samantapainen ongelma vuosi sitten. Ajovalot, mittaristo, lämmityslaite, radio, cd-soitin, ym sekaisin. Vaihdeltiin erilaisia mustia laatikoita, ei vaikutusta. Lopulta johtonippuja taivuttelemalla löytyi yksi huono maadoitus joka korjattiin, kas kummaa kaikki alkoi toimimaan.
     
  3. seeklima

    seeklima 1st gear

    Täytyypä ruveta tutkimaan liitoksia, jos vaikka löytyisi "helpolla" huono maadoitus.
     
  4. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    Onkos tautia löytynyt?
     
  5. seeklima

    seeklima 1st gear

    Ei ole vielä kaikkea löytynyt, mutta laturi oli mennyt ainakin, nyt on jo uusi. Pari vuotta vanha Exide premium-akku oli hajonnut sillain, että ottaa vaan tietyn verran latausta erillisellä laturilla vastaan, sillä käynnistyy auto, mutta akku hyytyy n. 5 min päästä. Nyt on uusi akkukin ja auto pysyy käynnissä ihan normaalisti ,mutta oireet on edelleen. Seuraavaksi täytyy purkaa kojelauta, jos löytyis jotain vikaa. Konehuoneessa laitoin ylimääräisen maadoituksen laturin ja rungon väliin, mutta ei ollut vaikutusta. Olen niitä kojelaudan etupuolen muoveja purkanutkin ja ettinyt mahdollista vikaa, muttei mitään ole vielä löytynyt. Muuten toimiva auto, ei syö aineita eikä kuulu mitään ylimääräisiä ääniäkään.
     

Kerro tästä muillekin!