Poppiasennuksia jenkkiautoissa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Terosu, 27.2.2008.

  1. RockAnA

    RockAnA 2nd gear

    Tällänen "rauhallisempikin mies" (tutut elekee naaraako..) hiiltyy joskus.. alkoi kyrsiä kun soitin + 2 vahvistinta + DSP systeemi vinku ku sika teuraalla.. toivottavasti nyt alkaa vinkumiset asettua, soittimelle maadoitus 16 neliön piuhalla, vahvistimille toiselle 2 Faradin konkka ja toiselle 1 Faradin konkka, lisäks vielä mankan virtapiuhaan suodatus. Huomenna jos "pohjolan tallissa" sais asennettua. Jos vielä vinkuu niin sitten alkaa oikeesti ihmetyttää :eek: Alkaa mennä siihen Kummeli touhuun että kun Stefa laittaa niin se on jämpti ;)

    Edessä 3-tie erillisarja (6,5"+4" +diskantit), takaovissa 5,25" kajarit, kontissa 2*12" subbarit. Pitäs saada aikaseks sellanen setti tuolla että äänenlaadullisesti hyvä. Ei oo tarkoitus saada siitä mitään eurohumppa-dx:ää.
     
  2. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Mie en tiiä mikä riivaa Pioneerin soittimia, mut miulla on kaks eri soitinta ollu (toinen useemmassakin autossa) ja molemmat on vinkuneet!

    Mie sain vinkunan loppumaa laittamalla RCA-lähtöjen ulkokuoret yhteen :eek: Tuskin tulee Pioneerin ratioita enää hommattua, ei oo muun merkkisissä tullu samoja onkelmia :odroll:
     
  3. RockAnA

    RockAnA 2nd gear

    Pioneerin soitin tuokin on, kävi tällä viikolla huollossa jossa todettiin ehjäksi. Jos ei edellä mainituilla toimenpiteillä ala vinkuna loppua niin sitten vaihtuu soittimen merkki. Aikasemmin ei oo missään kulkineessa ollut noita vinkumis ongelmia. Katsotaan miten käy.
     
  4. pekka.j

    pekka.j Gearhead

    Vaihda soittimen maadoitus piste toiseen. Ja käy muutenkin maat läpi.

    Niin ja eihän signaalipiuhat mee samassa nipussa virtojen kanssa?
     
  5. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Kuorihan pätkä vaikka kaiutinjohtoa ja pyöräytä soittimen takaa rca -lähtöjen kuoret yhteen! Tulet yllättymään :wink:

    Ei auta jostain syystä noitten Pioneerien kanssa vaikka menis signaali ja virta eri puolilla, ite tappelin kanssa pitkän aikaa ennen ku vahingossa tökkäsin jollain joholla ne RCA -kuoret yhteen!

    Tuli muuten kokeiltua silloin myös eri maajohtoa, virtaa suoraan akulta, paksumpaa herätettä, eri RCA -johtoja...ne soittimet on saatanasta!
     
  6. RockAnA

    RockAnA 2nd gear

    virta ja rca menee eri puolilta tottakai, herätteet releytetty. Enää kokeilematta noiden konkkien vaikutus ja soittimen maadoitus akulta suoraan. Muita maadoitus pisteitä kokeiltu jo monta, samaan ja erikseen vahvistimien kanssa. Lisäks varmistettu että vahvistimien kotelot ei ota maihin yms. Täysi mysteeri vielä. Kerron kun saan selville ;)
     
  7. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Laturin häiriösuojaus vajaa, jos vinkuu. Joskus ainakin sai semmosia pikkupalikoita B+ ja maan välille jotka ehkäisi tuota. Taitaa olla kondensaattori (en tiedä onko siellä muuta) se palikka. Löytyy noita varmaan ainakin purkaamoista.
    Voihan tietysti vaihtaa koko laturin.
     
  8. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Tai soittimen, Astrossa oli ainakii itellä uus laturi.. :odroll: Joku hämminki on niissä Pioneereissa! :lol: Pakko olla! Mie oon jo nii päättäny!
     
  9. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Oma pioneer vinkui niin pahasti että musiikki ei kuulunut yli! :eek: Vaihdoin toiseen pioneeriin ja sit toimi, kaikki temput tuli kokeiltua ennen soittimen vaihtoa. Tulin siihen tulokseen että vahvistin oli hajottanut soittimen, päävirtapiuha otti välillä vahvarin runkoon kiinni.
     
  10. pekka.j

    pekka.j Gearhead

    Jänniä kokemuksia pinohiiristä porukalla. Mulla ei oo niiden kanssa ollu ikinä mitään ongelmia. (joku reilu 10 kpl niitä aikain saatossa tullu laitettua)

    Paskoja vahvareita on kyllä ollu ja ne on vinkunu joskus aivan tautisesti.
     
  11. wiwwe

    wiwwe 3rd gear

    pioneerin soittimet omaa rca-sulakkeen mikä kärähtäessä aiheuttaa ton vinkumisen... yhen korjannu juottamalla tina köntin päälle niin loppu vinkuminen
     
  12. RockAnA

    RockAnA 2nd gear

    Sitä mäkin luulin viaksi, ei kuitenkaan ollut vioittunut.
     
  13. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Vaihdoin kaikki muut kamat paitsi soittimen ja vielä toiseen autoon. Vinkuminen loppui vasta soittimen vaihdolla, varmaankin vahvistin polttanut jotain paskaksi.
     
  14. RockAnA

    RockAnA 2nd gear

    Mulla tuo systeemi pelaa (joskin vinkuu vieläkin pikkasen) jos RCA piuhassa on galvaaninen erotin. Huono puoli tuossa erottimessa on vaan se, että suodattaa mokoma bassot pois kokonaan.. ja eihän se nyt käy laatuun. Ilman tuota erotinta vahvistin lyö suojapiirinsä päälle. Pitää vielä tutkia mikä sitä riivaa.. ja mikä tärkeintä, millä saisi korjattua.

    EDIT, versio 1.0

    Näyttäisi siltä että DSP:n asetukset viturallaan, ja sen takia vahvarin etuaste yliohjautui, pikainen säätö tehty tänään, lopullista säätöä odotellessa... nyt sai jo tuon erottimen pois välistä.

    Edit, versio 1.1

    Ja joku pösilö (lue minä) ruuvannut ovilistojen kanssa kajaripiuhat varuilta kahdella ruuvilla kiinni, jännä ettei toiminut niinkuin Strömsössä
     
  15. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    ei jaksettu enää repiä tosta keskikonsolista vanhoja pois.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  16. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Hienoja hämyhäkkejä.. :wink:
     
  17. RockAnA

    RockAnA 2nd gear

    No niin, nyt vinkunat sillä tasolla että noiden kanssa voi jo elää. Asettui soittimen vaihdolla, jännä sinällään kun kuitenkin vanhakin soitin katsottu merkkihuollossa ehjäksi. Vielä pitää säätää kohdalleen kunhan kerkee paremmin syventyä.
     
  18. charock

    charock 1st gear

  19. moscowiz

    moscowiz Gearhead

    Kertokaahan te jotka soittimista jotain ymmärrätte, mitä vaihtoehtoja ois 94 Buickin park avenue käyttikseen saada iPod kiinni ja soimaan? Mieluiten säilyttäisin alkuperäisen radio/kasettisoittimen kojelaudassa. Saako tota iPodia siihen mitenkään viriteltyä?
     
  20. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Ostat semmosen kasettiadapterin mistä tulee 3,5 millin plug lähtö! Semmosta näkyy kaveri käyttelevän audin kasettisoittimessa ja kehu, että toimii hyvin :)

    EDIT: http://www.superkauppa.fi/mp3-tai-cd-so ... pteri.html << tuommonen
     

Kerro tästä muillekin!