Postin ja Matkahuollon " parhaita" - topic

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 16.9.2012.

  1. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Postin business-logiikka on melkeen yhtä pettämätöntä, kuin bensan hintojen kehitys: öljyn hinta nousee --> bensan hinta nousee. Öljyn hinta laskee --> bensan hinta nousee. Euro vahvistuu dollaria vasten --> bensan hinta nousee. Euro heikentyy dollaria vasten --> bensan hinta nousee...

    -JJ-
     
  2. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Samaan menee melkein kaikki suomalainen bisines logiikka lasketaan juuston hintaa ja huomataan, et ei hemmetti porukka ostaa halpaa juustoa ihan pöljänä, lisätään tuotantoa ja nostetaan hintaa korkeemmalle kuin se oli. Sit ihmetellään, et miks ihmeessä menee juustoa vanhaksi kun kukaan ei osta sitä :odroll:


    Tosin kesko siirtyi sähköiseen jakeluun tarjouskupongeissaan ja s-marketissa oli kuulutus heidän mainosjakelun siirtymisesta sähköiseen muotoon


    Kuulemma linja-autot kuljettaa jo nyt paketteja enemmän kuin ihmisiä


    Mitähän lie Onnibussi sanois jos ostaisi kaks paikka lippua ja nostaisi auton renkaat kyytiin ja löis kuskille 10e kouraan, et nakkaa ne pihalle päättärillä :poff:
     
  3. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    mikkelistä lähti eilen, hurrautti ohi ja ajo kuopioon. Kai se paketti huomenna tulee Joroisiin. Nää postin jaottelu ( vai miksikä niit sanotaankaan) on perseestä ku ei osata suoraan tuoda.
     
  4. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Arvaappa mitä ne taksat sitten olisivat, jos paketit tuotaisiin suoraan ilman lajittelukeskuksia :poff:
     
  5. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Ainakin meidän käyttämä pikakuriiri ottaa muistaakseni ~1€/km, siitä voi laskeskella. :rotfl:

    Ja ulkomaille laittaessa (ja varmaan tähänkin suuntaan tullessa) FedEx se vasta tuntuukin "edulliselta"... Laitoin maanantaina duunista paketin (21x21x16cm ja 5,9kg) Ranskaan, ja edullisempi vaihtoehto ei ollu ku pikkusen vajaat 380€ + vissiin muut kulut -eli reilut 90€- siihen päälle. :rotfl:

    Niin ja kalliimpi ei ollu ku melkein tuplat, eli jotain vajaat 690€ + ne muut päälle. :eek:

    TNT:llä vastaavat paketit on kulkenu kympeillä, mut duunikaverin mukaan FedEx vissiin osti TNT:n, joten hintojen nousua odotellessa. :poff:

    Onneks ei oo henk.koht. tarvetta lähetellä romuja ulkomaille. :rotfl:
     
  6. Hai

    Hai Double Gearhead

    Ja miten se voi olla vain noin päin?
    Tänään tilailin Irlannista rasvarin osia muutama kilo, mutta mukana on myös säiliö, niin paketti on varmaan sellainen kopiopaperilaatikon kokoinen. Laitoin ensin, että pankaa postilla tai vast..
    Vastasivat, etteivät käytä postia, vaan heillä on TNT:n kanssa soppari.
    MÄ: No paljos se olis?
    HE: 21,50€
    MÄ: OK, pankaa tulee.

    Eli sieltä täneppäin pari kybää, kun ei tolla rahalla kulje täältä ulospäin paljoa mitään.
     
  7. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Niin no, kuten ed.viestissä sanoin, ni TNT:llä noi paketit menee kympeillä... Myös ulospäin. FedEx:illä näköjään vähän kalliimpaa. :poff:
     
  8. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    saksasta 6 rengasta,rahti sisälty halpaan hintaan,kiinasta muutama pkt ei rahtia,usasta ilmajousikitti motorhomeen vain 90 rahti,suomi on outo maa,helvetin kallista ja paskin palvelu 90 prossalla firmoista,takuutkin on pelkkää taistelua.no viedään rahaa ulkomaille jos ei muuta
     
  9. Chevette

    Chevette 3rd gear

    Kaikki on niin suhteellista mutta kyllä ite yllättysin positiivisesti kun matkahuollossa tuli chevyn kannet toiselta puolelta suomea 40,60€ ja painoa oli 45kg
     
  10. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    hyvin tuli saksasta suomeen 6 rengasta ,sitten turusta vetovastuu siirtyi suomen postille ja taas alkoi,lajittelussa virhe,nyt ovat seinäjoella menossa,että homma jatkuu länsi-venäjällä entiseen malliin.
     
  11. Cleve

    Cleve Gearhead

    Tottahan tuo. Tuli jonkin aikaa sitten n.550km päästä rautakannet tiiviisti pakattuna (28kg kpl)postin pakettiautomaattiin. Kahtena erillisenä pakettina tietty. Postituskulut oli huimat 7,70€ kpl. En pidä tuota kalliina. :wink:
     
  12. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Smart postiin mönkijänakku Varta ja hintahaitari oli 165-80 euroa tuli tilattua Rovaniemeltä tänne etelä-suomeen 8euroa rahti joka sisältyi hintaan

    Ei meinannut uskoa tuota tuotteen hintahaitaria samat Ah ja sama akku.

    Bisneshän se on mikä kannattaa mutta kuitenkin.
     
  13. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Miten postilla voi kestää suomessa toi toimitus aina luvattuman kauan. Tilasin pari lohkolämmitintä kiinasta ja tuli DHL:llä. Paketit poimittu kiinasta 13.1.2016 klo 16.56 ja toimitettu porvooseen minun käteen 15.1.2016 klo 13.22. Täytyy sanoa että aika nopeasti.
     
  14. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Ja parastahan tuossa on, että Posti repii hommasta kovemman hinnan ja toimittaa tavaran mahdollisesti rikkinäisenä, minne sattuu.. :eek: :wc:
     
  15. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Laitoin töissä asiakkaalle varaosia menemään postipakettina. Meni muutama päivä ja asiakas soitti, että missähän paketti oikein viipyy kun osilla olisi kiire.
    No prinetistähän löytyy seurantatunnus, kävin katsomassa missä paketti on, "lähetystunnuksella ei löydy tietoja" :eek:
    Soitin postiin, ei löytynyt pakettia mistään joten laitoin samat varaosat toiseen kertaan menemään jotta asiakas saa tarvitsemansa osat.
    Tein postille katoamisilmoituksen, pakettia ei löytynyt ja "pakettia ei voida korvata koska ei voida näyttää, että paketti olisi otettu postin kuljetettavaksi", (hakevat siis paketit työpaikalta päivittäin).

    No sitten menikin pari viikkoa, sitten se alkupeäinen paketti ilmestyi takaisin työpaikalleni, ja veloittivat postikulut molempiin suuntiin, "pakettia ei noudettu postista" :eek:

    Ei oikein herätä luottamusta postin toimintaan :wc:
     
  16. T&S

    T&S Gearhead

    Tuohon olisi tarvinnut vastata että postikuluja ei voi maksaa koska ei voida näyttää että paketti olisi otettu postin kuljetettavaksi
     
  17. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ennen kanssa naureskelin että postiko muka epäluotettava. Mitä enemmän tilaa ja touhuaa niin huomaa että perseellän on. Tänä vuonna joulukorttejakin laitoin legendaarisuudenkin nimissä. No, suurin osa tuli perille tammikuun ekalla viikolla vaikka 14 päivään mennessä oli laitettu.


    Pari kirjettä uupuu nytkin ja varmaan tulee ajallaan kunhan seikkailleet ensin postissa.
     
  18. Chevette

    Chevette 3rd gear

    Vaimo tilasi jostain vaatteita eikä kans mitään kuulunu niin laittoi tiedustelua että missä viipyvät?vastaus tuli pian että ei noudettu pakettia postista niin lähetetty takas.Ei viestiä eikä lappua saapumisesta,paketti tuli uudestaan niin rouva oli maininnut että olisi mukava jos ilmoitettaisiin asiakkaalle ennen takaisin lähetystä
     
  19. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Matkahuollon "lähipaketistakaan" (valintatalo) aina tule tietoa että on saapunut ja palautuu lähettäjälle.
    Siksipä omat paketit tulee sinne oikeaan Matkahuoltoon kun välimatkaakaan ei ole kuin reilu kilometri enemmän.

    UPS kanssa outo pulju tulevat tuomaan pakettia jonka seurantanumero jää ja katoaa mystisesti Tanskaan ja ei sitten voi soittaa vaikka paketissa on se puhe elimennumerokin , tuottavampaa varmaankin ajella niillä koppiautoilla rinkiä.(hain sitten niittytieltä itse kun ei voi kertoa milloin tulollaan kuin päivämäärän)ei ole sitä aikaa päivystellä kotona milloin tupsahtavat tontille.

    DHL,stä ei moittimista tulee takuuvarmasti ja osaavat käyttää jopa puhelinta onko ketään paikalla ja seurantanumerotkin toimivat missä paketti matkustaakin.
     
  20. qaw

    qaw 2nd gear

    Johtuu muuten melkolailla 100% siitä, että siellä ValintaSiwassa ei skannata niitä paketteja saapuneeksi. Jos MH seuranta on saanut statuksen "matkalla noutopisteeseen", saapuu paketti sinne saman päivän aikana, pääsääntöisesti neljän nurkilla viimeistään. Illalla tai seuraavana päivänä voi hakea. Monesti tahtovat vain katsoa tietokoneelta ja sanovat että ei oo tullut, mutta kun käskee etsimään hyllystä...

    nimim. työn puolesta kymmeniä ellei satoja tällaisia selvitetty.
     

Kerro tästä muillekin!