Power Meet 2017, Västerås vs. Lidköping

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja Heikki, 31.10.2016.

?

Kumpaan osallistut, jos molemmat järjestetään?

 1. Lidköping

  13 ääntä
  14,4%
 2. Västerås

  77 ääntä
  85,6%
 1. Heikki

  Heikki Gearhead

  Nyt kun on ilmoitettu, että Power Meet -organisaatio on päättänyt muuttaa ja järjestää Power Big Meet -tapahtuman perinteiseen aikaan heinäkuun alussa uudella paikkakunnalla Lidköpingissä (noin 360 km Tukholmasta, Vänern-järven etelärannalla) ja samaan aikaan Västeråsissa puuhataan jatkoa Power Meetille, mutta uuden organisaation ja nimen turvin niin kumpaan osallistuisit, jos molemmat tapahtumat järjestetään?

  [​IMG]
   
 2. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Rupeaa olemaan ajomatkaa liikaa. Mutta kyllähän Ruotsissa tapahtumia pisaa. Vesteråsissa tiesi jo mihin mennä ja mihin varautua.
   
  Nyypäle66 tykkää tästä.
 3. oolanti

  oolanti 3rd gear

  Power Big Meet = Västerås ja toisin päin Västerås = Power Big Meet! Now and forever!

  Västeråsissa järjestetään kuitenkin ns. "varjotapahtuma", johon on ilmoittautunut jo liki 4700 osallistujaa. Jää nähtäväksi, tuleeko Lidköpingissä järjestettävästä Power Big Meetistä lopulta Power Small Meet :eek:
  https://www.facebook.com/events/1783241128600011/
   
  Muokattu: 3.11.2016
  impala67 ja Bat ass tykkäävät tästä.
 4. BBC

  BBC Guest

  On muuten perhanan hienoa aluetta tuo Lidköping alue. Tullut monesti ajettua tuo järvien väli kun olen ollut myymässä tibrossa, varbergissä ja mitä on tullut tidaholmissa tullut käytyä peltiguru oskarin luona.

  Hyvä että tulee muutoksia, homma elikin semmoista pysähtyneidyyden aikaa.
  Parempikin että porukka hajaantuu useampaan tapahtumaan ja tuolla etelämpänä on aivan eri autot vaikka etäisyys ero ei suuri ole. Toki valtaosa samoja.

  Kannatetaan muutosta ja eihän se västerås ny mikään nähtävyysihme ole maisemienkaan puolesta. Varjot on aina varjoja, eikä siinä mitään vikaa ole.

  Ja mikä hienointa matkaa on pidemmästi!!! On se vain niin hieno päästää kunnon teitä menemään ja nämä harrasteautot on tehty ajamista varten. Tosin täältä kun lukee niin joka vuosi 20% autoista ei pääse tallista ulos kun tulee "yllättäviä hajoamisia" ennen lähtöä (tai maksajat katoaa lähibaariin), 20% jää välille, 10% sudet hyökkää kimppuun tai akalla tulee "bad moon", 20% on käynyt tapahtumassa ja saavat tietoa mitä on tapahtunut jälkeen päin, kun kaverit kertoo ja näyttää kuvia. Toki loput käy onnellisesti ajamalla perillä, cruisailee pitkin Ruotsin hienoja teitä Mälaren alueella jne....
   
  Jaakko Susimies, belair54, 1purehell ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. firestrait

  firestrait 1st gear

  Eiköhän tuonne Lidköpingiin lähdetä ajelemaan jos 40. setti siellä pidetään...
  Täytyy vaan miettiä majoitushommat uudelta kantilta kun ei mitään tietoa kyseisestä alueesta... ;)
  Tänä vuonna oltiin vasta ekaa kertaa itse pelipaikoilla ja jatkossa varmasti tullaan lähtemään uudestaan :D
   
  J.K.S tykkää tästä.
 6. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Jos lähden (siis iso JOS) niin Västeråsiin mennään (kun ei oo varmaa mun lähteminen ensivuonna, kun on pikkasen liikaa perillisiä ensivuonna sopivassa iässä ja mun perse ei enää kestä menoja, jos pääsis lähtemään ihan yksin äijäporukalla, niin lähden)...
   
 7. oolanti

  oolanti 3rd gear

  Jaa, että Power on elänyt pysähtyneisyyden aikaa :eek: Tapahtumasta on vuosien saatossa tullut moniltakin osin hyvin traditionaalinen, mutta eipä se ole haitannut, päinvastoin. Joka vuosi näkee uutta kalustoa ja saa uusia ystäviä (27 vuoden kokemuksella tapahtumasta). Eräänlaiset perinteet ovat valloillaan myös itse autoharrastamisessa, sillä joku esim. harrastaa samanlaisia ja samanvuotisia autoja vuodesta toiseen, vaikka tarjolla olisi hyry mykky muutakin. Se on juuri sitä pysähtyneisyyttä, mikä on ehdottomasti kunnioitettavaa! Ei kaikessa tarvitse ns. kehittyä. Siksi en näe suurta tarvetta lähteä jalostamaan hyväksi todettua kaavaa. Ja mitä se kehittyminen sitten olisi, märkä t-paita kisa, burleskishow - you´ll name it! Ja autotapahtumassa ovat luonnollisesti pääosassa autot - maisema- ja lintubongareille on ihan omatkin tapahtumansa ;)
   
  jaketin, J.K.S, kaierkki ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. kaierkki

  kaierkki Gearhead

  Västerås, over and out.
   
  impala67 tykkää tästä.
 9. oolanti

  oolanti 3rd gear

  Västeråsin tapahtuma lienee nyt nimetty ainakin epävirallisesti Västerås Summer Meetiksi, johon on nyt ilmoittautunut jo liki 4700 osallistujaa ja yli 3500 on ilmoittanut kiinnostuksensa.
  https://www.facebook.com/events/1783241128600011/
  Juhlavuoden tapahtuma olisi varmasti pystytty järjestämään perinteiseen tapaan Johannisbergin lentokenttäalueella, kun koko alueen kapasitettia ei oltu tähänkään päivään mennessä vielä kertaakaan maksimaalisesti hyödynnetty. Siirron taustalta löytyy aivan jotain muuta kuin tilaongelma :rolleyes: Mutta ei kait sillä ole väliä, ketä toimii tapahtuman pääorganisaattorina ja mikä sen virallinen nimi onkaan. Todennäköisesti vuoden suurimpiin kuuluva hot rod ja kustom meet jatkaa myös edelleen Skultunassa ja suosittu AutoTech pitää ovensa auki ympäri vuorokauden. Ja ex-Ikean parkkis kerää tavanomaiseen tapaan väkeä ja autokalustoa. Drive-In häätapahtumakin jäänee Västeråsiin, kun pääjärjestäjä kirkkoherra Jerker Alsterlund on itse västeråsilainen. Mielenkiintoista nähdä myös se, että mihin menevät rompetorimyyjät, sillä aika moni oli oletettavasti varannut majoituksen jo Västeråsista... Eipä taida Kjellellä olla pian houkuttimena muuta kuin Power-kilpi, joita saa kyllä myöhemmin myyntipalstojenkin kautta, jos välttämättä sellaisen haluaa...
   
  Muokattu: 3.11.2016
  impala67 ja Herje tykkäävät tästä.
 10. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Voisihan tuon järjestää vaikka Lago de Gardalle sielläkin on hienot maisemat ajella. Mutta eipä aika tahdo riitää ajella hevonkuuseen kesälomallani, kun pitäisi ehtiä tekemään muutakin. Eikä ainakaan meikäläisellä noiden harrasteajeneuvojen ajo-ominaisuudet valitettavasti käytikselle pärjää.
  Ehkäpä paikkaa ei tarvitsekaan vaihtaa, vaan vetäjän muutos on tuo tarvittava muutos, jotta saadaan pysähtyneisyys pois..
   
  impala67 tykkää tästä.
 11. oolanti

  oolanti 3rd gear

  Olin tänään yhteydessä Klas Brinkiin ja hän kertoi terveisinä, että tavoitteena on tehdä tapahtumasta entistäkin suurempi. Mutta ei nuolaista ennen kuin... Ja tapahtuman virallinen nimi on siis: VÄSTERÅS SUMMER MEET. Itse en sen kummemmin kaipaa muutoksia, mutta alueen ruokapuoli voisi monipuolistua. Powerissahan on järjestäjillä yksinoikeus ruokaan, joten tarjolla on ollut vuodesta toiseen enemmän tai vähemmän kylmiä hamppareita ja kuumia koiria. Nekin ovat maistuneet ihan kelvollisilta, eihän sinne syömään olla kuitenkaan menossa... Ainoa poikkeus suuhunpantavan suhteen on ollut legendaarinen Jan "jäätelökeisari" Juan, jolla on ollut jäätelökiksa ja hyvä sellainen onkin - mieshän isännöi Slagsta Glass -jäätelö "imperiumia". Suosittelen muuten kaikille Eskiltunassa kävijöille:
  https://www.facebook.com/glasstradition/
   
  J.K.S tykkää tästä.
 12. impala67

  impala67 Gearhead

  meikäläistä ei lainkaan haittaa että autoja ei olisikaan taas ennätyspaljon, ja se nurmialueella hikoilu ei ole tapahtuman paras anti. hienointa on heilua kylillä ja äimistellä kaupungin karnevaalitunnelmaa. siihen riittää jo "vain" muutama tuhat jenkkiautoa kaupungin tukkivan kymmenen tuhannen sijasta. poveri on västeroossissa, halusi sitä kjelle tai ei. en aio mennä muihinkaan ympäriruotsia pidettäviin powermeetteihin joita powermagazine järkkää... mutta västeroossiin siis, siellä nähään!!!
   
 13. oolanti

  oolanti 3rd gear

  Juu eihän sillä tapahtuman nimellä tai tapahtuman järjestäjällä ole lopulta suurta merkitystä - Västeråsista on vaan tullut kuin toinen koti erään toisen Ruohtalaisen kaupungin lisäksi, mutta ensi kesäksi on keksittävä uudet kuviot ainakin punkkaamisen suhteen. Saattaapi olla, että pakataan puolijoukkueteltta ja kamina mukaan ;) Matkaseurueena saattaapi olla neljä pickupia, ellei sittenkin toteuteta "vain taivas kattona" ideologiaa ja pistetä Rämpylä tulille. Nähtäväksi myös jää, toteuttavatko järjestäjät yhden heille esittämäni ehdotuksen, kiinnostusta kyllä ideaan oli...
   
 14. oolanti

  oolanti 3rd gear

  impala67 tykkää tästä.
 15. oolanti

  oolanti 3rd gear

  Homma etenee:
  http://www.worldkustom.com/blogflash/krantz-challenge-till-vasteras-summer-meet/

  PS. Virallisella facesivulla on nyt ilmoittautunut yli 4800 osallistujaa (yli 5000 on ilmoittanut olevansa kiinnostunut eli yhteensä 9946 - kaikkiaan kutsuttuja 8499) ja epävirallisella yli 5500 on ilmoittanut osallistuvansa (yli 4100 on ilmoittanut olevansa kiinnostunut eli yhteensä 9716 - kaikkiaan kutsuttuja 13525).
   
  impala67 tykkää tästä.
 16. impala67

  impala67 Gearhead

  jeah, vaikuttaa tosiaan siltä että muutos on tervetullut ja nyt miettivät tosissaan tapahtuman parantamista ja uusia hauskuuksia vanhan toiston sijaan. mielenkiinnolla odotan mitä kaikkea keksivätkään, cruising Tukholmasta vesteroosssiin, burnisskabaa jne.
   
 17. firestrait

  firestrait 1st gear


  No niin.... Eipä sitten vielä lyötykään lukkoon mitään suunnitelmia paikan suhteen... Västerås houkuttelee aina enemmän kun näitä foorumeita on plärännyt läpi...

  Lidköpingin alueen hotelleista tulee meille ainakin iso ongelma jos sinne päädytään... Kolmesta neljään autokuntaa lähdössä, niin tuntuu olevan "eioota" alle sadan kilsan sisään Lidköpingistä..

  Tätä ongelmaa ei Västeråsin suhteen olisi ;)

  Ilmeisesti Suomalaisista suurin osa menossa Västeråsiin? Vai menikö huti?
   
 18. oolanti

  oolanti 3rd gear

  Yllä oleva äänestys antanee osvittaa siitä, mihin suuri osa Ruotsiin tuolloin matkaavista suomalaisista jenkkiautoilijoista osallistuu eli Västeråsissa järjestettävään Västerås Summer Meetiin...
   
 19. starcraft

  starcraft Gearhead

  Tähän sopinee arvailla kuinka tuossa käy kun samana viikonloppuna järjestetään molemmat? Eli suomesta ylivoimaisesti suurinosa menee västeråsiin. Ruotsalaiset jakaantuu sekä että ja saattaa innokkaimmat käydä molemmissa. Muista maista tulevat meneekin suurimmaksi osaksi lidköpingiin. Ei siinä, ruotsissa kalustoa riittää varmasti molempiin paikkoihin.

  Jos oisin itse menossa, harkitsisin myös vaihtoehtoa käydä katsomassa molemmat tapahtumat. Ruotsissa siirtymät menee mukavasti moottoritietä pitkin nopsaan.
   
 20. oolanti

  oolanti 3rd gear

  Totta mooses ne syövät toisiaan, mutta minkäs teet! Se on isojen poikien kukkotappelu menossa, mutta eipä voi oikeastaan Kjelle katsoa kuin peiliin, sillä mieshän ilmoitti jo viime vuoden Powerin aikana, että tämä on hänen viimeisensä ja Klas jatkaa tapahtuman organisaattorina. Sitten menikin sukset enemmän tai vähemmän ristiin...

  Epävirallisen sivuston mukaan on Västeråsiin ilmoittautunut karvan alle 5700 henkilöä ja "harkitsevia" yli 4400. Se, että onko sinne tulossa myös yhtä paljon jenkkiautoja, on toki toinen asia. Mutta jos näillä kaikilla on auto ja Powerissa on ns. huippupäivänä ollut parhaimmillaan reilut 10 000 autoa (normipäivänä kait parisen tonnia vähemmän), niin alkaa näyttää siltä, ettei Västeråsissa ainakaan nähdä autokatoa. Lidköpingiin voipi mennä enemmän juuri tanskalaisia ja saksalaisia autoja, nyt niitä ei ole mitenkään hirmuisesti näkynyt Västeråsissa.

  Ja samat luvut virallisen sivuston mukaan: tulossa reilut 5300 ja "harkitsee" yli 5700.

  Työni puolesta osallistun ilmeisesti molempiin (27 vuoden putkea kun ei viitsisi katkaista naurettavan kukkotappelun takia), mutta pääasiallisesti Summer Meetiin...
   

Kerro tästä muillekin!