Projektiauton tuonti & verotus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja -JJH-, 13.8.2007.

  1. musse67

    musse67 3rd gear

    Re: 30v Tullittomuus..

    Tammikuussa tuli maahan -63 Comet ilman tullia.
     
  2. B 50

    B 50 Gearhead

    Re: 30v Tullittomuus..

    Tuli just samassa erässä saman tullin läpi kaks suht saman kuntoista autoa, toisesta meni tulli ja toisesta ei. Eli homma on just niin mielivaltaista kuin vain voi olla. :wc:
     
  3. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Kaikki on muuttunut siitä mitä 2007 viestissäni kirjoitin. Autovero perustuu päästöihin eli kaikille, myös ennen 1.1.1958 valmistetuille, tehdään laskelmat. Marraskuussa 2009 astui voimaan EU Komission uusi tulkinta keräilyesineiden määrittelystä eli ennen 1950 valmistettujen määritelmät on poistettu ja kunto- ja harvinaisuusvaatimuksia kiristetty. Ts. kaikista pitäisi mennä tulli ellei ole kunnoltaan alkuperäistä vastaava keräilyharvinaisuus tai mikä lie Suomen Tullin ohjeistus on. Ruotsissa on määritelty selvät rajat harvinaisuudelle (alle 30 kpl Ruotsissa), arvokkuudelle (yli 5 kertainen alkuperäiseen verrattuna) jne. Näin siis vielä viime keväänä.
     
  4. MudMax

    MudMax Gearhead

    Tämä tulikin kaivettua eilen esille, kun suunnittelin vanhojen osien tullivapaata tuontia. Ei vaan taida onnistua jos osalla ei itsessään ole keräilyarvoa, terv. nimim. "tuli maksettua alkup. osasta enemmän kuin reprosta" :)
    http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 009:FI:pDF
     
  5. Tomaso

    Tomaso 3rd gear



    http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=214457

     

Kerro tästä muillekin!