Putkikardaanin eikun umpikardaanin lyhennys?

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja frosty, 15.1.2009.

 1. frosty

  frosty 1st gear

  Mahtaako kellään olla kokemuksia/linkkivinkkejä putkikardaanisysteemien lyhentelystä (putki ja varsinkin akseli)?

  Vaikkuttais että meikäläisen koosteessa tulee taka-akseli hieman outoon kohtaan.

  seb.
   
 2. BRC1

  BRC1 Gearhead

  Ilmeisesti en tajua mistä on kyse mutta kardaanit lyhenee ja piteenee näppärästi Komet oyssä juvanmalmilla.
   
 3. Drop'n'Drag

  Drop'n'Drag 3rd gear

  Juu ääni kometille, hyvää jälkeä, asiallinen palvelu, hinta järkevä.
   
 4. maurizio

  maurizio 1st gear

  Kometin hinta eilen Moparin laippakardaanille 85.- lyhennys+tasapainotus.
   
 5. frosty

  frosty 1st gear

  Tere & Thanx!

  Taisin olla epäselvässä tilassa viimeksi...
  Eli pähkäilen Fjoordin alkuperäisen putken sisällä kulkevan kardaanin lyhennystä. Onkohan sen nimi silloin "umpikardaani"? Tai no ei ainakaan "avokardaani".

  seb.
   
 6. Mihis saakka se booritus jatkuu?

  Jos lyhennystarve ei ole iso , vois onnistua ihan katkaisemalla kuori ja sisällä oleva akseli tuosta vaan rälläkällä? Sitten vaan kuori hitsaten takaisin lyhennyksen jälkeen, Eipä oo tullu tuota sisäakselia koskaan niin tarkasti tutkittua ,voisko onnistua ihan noin helposti.?
   
 7. frosty

  frosty 1st gear

  Yöllisten mittausten tuloksena arvioisin lyh.tarpen olevan useampia senttejä.
   
 8. AFTERBURNER

  AFTERBURNER 1st gear

  Hitsaten kiinni lyhennyksen jälkeen! Minulla on ainakin yksi tollainen itse lyhennetty akseli pyörimässä tallin nurkassa ja tiedän sen olleen virilättiksessä käytössäkin! jostain olen lukenut että mercuryn(pidempi akseliväli) kardaanit olisi jatkettu hitsaamalla jo tehtaalla fordin lyhyemmistä mallista!
   
 9. dirty

  dirty 1st gear

  Kaikkein yksinkertaisin tapa "lyhentää" on etsiä käsiinsä ennen ´37 mallisen sisäkardaaniputki ja käyttää etupää ja takaholkki sekä teettää uusi kardaani noin 50 mm kardaaniputkesta esim. kometissa. (Ulkoputken sisällä olevaa tukilaakeria akselimalliselle ei tahdo mistään löytyä uutena eikä sen vaihtaminen muutenkaan onnistu ihan yksinkertaisesti jos välttämättä haluaa hitsailla akselia) Ilmeisesti myös Speedway tms. myy tällaista "lyhennä se itse" putkikardaani satsia koska näin yhden kaverin sellaisen hankkineen. Ja jos pelkkää etupäätä saa erikseen niin ainakin takaholkkia myydään jolloin ei travitsisi rahdata putkea rapakon yli. Mercuryn akseli oli tosiaan tehtaalta jatkettu ja ilman jatkoholkkia eli yhtä puuta pinionakelin kanssa.
   
 10. AFTERBURNER

  AFTERBURNER 1st gear

 11. No mites 28:n kardaanin ja putken sais pitemmäksi eli onko jossain mallissa valmiiksi sattuva ,pitempi putki+akseli joka sattuu aakkosen perään bolt on menetelmällä?

  Vannabe-projektissa tarttis taka-akselia siirtää taaksepäin joka mahdollistais korkeitten rättikumien asentamisen (nyt "joutui" käyttämään nykyrenkaita ,tosin valkosivuilla mut kuitenkin puritaanit pieree verta...jne musssutusta kun ei oo taas tehty niinku aina ennenkin). :rotfl:
   
 12. Puli-Song

  Puli-Song 3rd gear

  Onko näitä putkikardaanin pituuksia jossain? Kun vissiin jonkunverran muuttuu vaikka nyt A-mallista tuonne ´48:iin nuo putkien pituudet? Helpottas huomattavasti oikeenmallisen putken löytymistä, ja jos ei löydy, ni sit vois jatkaa/lyhentää, kun tietäis mitä hakee. Se perän ja laatikon kanssa sarhaaminen on niin tuskasta kun pitäs olla auto oikeella korkeudella ja takajousi oikeessa kulmassa etc.
   
 13. Kalu

  Kalu Gearhead

  Muistaakseni jossain vanhassa Primer-lehdessä noi mitat löytyy, missä on muutenkin kerrottu voorttien peristä.
   
 14. jzl

  jzl 1st gear

  pitipä tarkistaa tuo primer-lehti, mutta siinä ei kerrottu asiasta. oli vain mitat perien leveyksistä.
  Mittoja en muista/tiedä, mutta sellainen muistikuva mulla on että 32-34 on se lyhin kardaani pituus. sitten 35-40 on vähän pidempi kardaani ja pisin umpiputki on tuo 41-48.
   
 15. AFTERBURNER

  AFTERBURNER 1st gear

  35-36 kardaani taitanee olla se pakosarja mallinen putki siellä sisällä. Aakkosessa kissapää on kiinteä akseliin!
   
 16. Ilari

  Ilari Gearhead

  Lyhennytin omaan aakkoseeni 39-pikkarin kardaanin Tampereella Sunilan metallisorvaamossa. Se akseli katkaistiin ja tapitettiin ja hitsattiin jollain erikoispuikolla. Homman teki sen paikan entinen pitäjä, nykyään eläkkeellä mutta tekee noita haastavia hommia. Toimi viime kesän ajot ainakin ihan nätisti.
   
 17. Puli-Song

  Puli-Song 3rd gear

  Ol´skool rodz - numero #55 kertoo tuosta kardaaniakselin lyhentämisestä. Tuossa jutussa näyttää melko kivasti olevan asiaa putkikardaani-ukoille. =)
   

Kerro tästä muillekin!