Puutarharaktorin hydrostaattivaihteiston huolto?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja wili, 6.6.2011.

  1. wili

    wili 3rd gear

    Pihassa tollanen Jonsered-merkkinen nurmiparturi. Ohjekirjan mukaan hydrostaattivaihteistolle ei tarvitse öljyjä vaihtaa eikä mitään muutakaan tehdä. Viisi vuotta tuolla jo ajeltu eli mitä öljyä & paljonko tollaseen menee?
     
  2. Cruisemissile

    Cruisemissile 1st gear

    Itsellä on Stiga,jossa samat systeemit. Muistaisin löytäneeni jostain tiedon, että öljy olis 10w-30. Määrään en ota kantaa, mut omassa härvelissä on paisuntasäiliö, jonka kyljessä on merkit öljyntasosta.
     
  3. textex

    textex 1st gear


    Kyllä 10-30 öljy juurikin tuohon käy
     
  4. mando

    mando 3rd gear

    partnerin ohje 20w50, kyselin joskus samaa.
    itse irrotin perän ja laitoin vadin päälle ylös alaisin ja annoin valua yön yli tyhjäksi, määrä n.1-2l.
    samalla helppo vaihtaa hihnat uusiin.
     
  5. mando

    mando 3rd gear

  6. wili

    wili 3rd gear

    No näillä ohjeilla homma onnistui. Perä irti kun ei suunnittelija osannut keksiä paikkaa tyhjennyspropulle :mad: . Pois tullut öljy aivan mustaa ja mukana kosteuden tuomaa kermaa. Kiitos linkistä löytyi vaihteiston tyyppi & öljymäärä, n, 2,35l tlavuus. 15W40 tuonne lorahti kun sitä vajaa kannu hyllystä löytyi, toiminee paremmin kuin alkuperäinen viisi vuotta vanha kura.
     
  7. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Eiköhän nuo ole suunniteltu "huollettavaksi" vaihtamalla uus leikkuri sopivasti parin vuoden välein :eek:
     
  8. wili

    wili 3rd gear

    Palautetaas tämä topic esille. Kolme vuotta on näköjään riittävä aika öljynvaihdolle. Kaivoin koneen talviteloilta ja vaihteisto oli unten mailla: kun vivun laittoi ajoasentoon kesti viisi sekuntia ennenkuin laite hyökkäsi liikkeelle. Perä irti ja öljyt ulos: ihan mustaa kuraa, kuorrutuksena vaaleaa kermaa. Uutta liukastetta sisään ja taas toimii!
     

Kerro tästä muillekin!