racekone

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja duster70, 24.12.2005.

 1. duster70

  duster70 1st gear

  kirjoittelinkin tossa jo aikaismmin.. jos "tietäjät" viittis kattoo onko tässä kokoonpanossa järkeä! eli siis 360 lohko, h-beam veivit, kb191 männät ruttua on 64 palotilalla 13.2, mutta mäntiä saa muokattua!,hughesenginesin stage3 alukannet (kertovat näin: 625HP The Stage III porting level feature new, replacement, 2.055" diameter (#1007) high flow intake valves and the maximum amount of porting without welding. These heads are recommended for very high horsepower 360ci or Stroker applications), victor 340+iso kaasari,cranen nokka 691701. Gold race vipat kannattaa varmaan laittaa tai vastaavat, HIGH volume öljypumppu, mutta uskaltaako tohon kompinaatioon jättää vakio kampiakselia?? yhdessä mopar performance kirjassa sanottiin näin: crank is suitable for race use, mutta en sit tiedä oikein. ja aikaisemmin puhuin et max7200rpm ei enää ole voimassa :)
   
 2. triniemi

  triniemi Gearhead

  Jos jätät sen vakio kampuran niin suosittelisin jättämään myös sen 7200rpm max tai sitten aluveivit ja pirun kevyet männät.
   
 3. SC 285

  SC 285 1st gear

  Mulla oli omassa vakioakseli, eaglen h-beam teräsveivit ja trw:n kohtuupainavat männät. Alteredissa kierrätin 7800 - 8000... Nipussa pysyi ilman mitään ongelmia. Tämä nyt on vain yksi moottori, enkä tarkoita että kaikki kestää. En myöskään välttämättä suosittele, mutta ei ne kamat aina tarvi sitä viimeistä hipoa olla...
   
 4. SG480

  SG480 1st gear

  Saman tyyppinen alakerta kuin mulla oli omassa Barracudassa

  http://kuvablogi.com/nayta/1/20869/

  Eli '72 360 lohko (030) ja valuakseli (010), Eagle H-Beam ja Rossin männät. Kanttia Battenin alukansilla 12.4:1. Itse ajelin koneella pari kesää, nykyinen omistaja suhannut SG -luokassa pari kautta. Ainoa murhe alakerrassa oli viime kesänä kun yks sylinteriputki sai hiushalkeaman. Konetta kierrätetty 6.800-7.200 rpm välillä.

  Kuten Arska tossa aiemmin kirjoitti niin aika hyvin nää kombinaatiot on tykänneet pysyä nipussa.
   
 5. Fireball

  Fireball Gearhead

  En olis niinkään tosta kammesta huolissaan, mutta ite en käyttäs tota halpismäntää enää tolla tasolla vaan panisin sen parisataa lisää ja oikiat rallimukit monttuihin. Niin tai näin niin kyllähän noilla hilppeillä huilaa.
   
 6. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Samaa mieltä noista männistä; ton tasosessa koneessa ei enää oo paljon mieltä käytellä valumäntiä. Mä ne oikeen jaksa noihin hughesin lupauksiin luottaa noiden tehotasojen ja virtauslukujen suhteen, ne ei oikeen oo vastanneet muiden penkeissä lupauksia ja nykyään ne ei vissiin enää edes virtausnumeroita ilmottele kun niistä syntyi aikoinaan spekulaatiota. Kovia teholukemia lupailevat portatuille edelbrockeille. Nokkavalinta on kanssa aika kovilla arvoilla. Kyllä toi varmaan toimiva paketti olis, vaikka ite ehkä suosiolla siirtyisiin eksoottisempiin kansiin joissa on pitkät venttiilit ja riittävät jousien asennuskorkeudet.
   
 7. rebel58

  rebel58 Gearhead

  Ruttua on aikas rajusti, mutta sehän on rallimotti millä ei puppubensalla enää kadulla ajeta?
   
 8. duster70

  duster70 1st gear

  noista battenin kansista voisin kysellä missä hintaluokassa mennään, vai tietääkö joku? sopiiko vakioimusarja batteneihin? yllättävän kovaa barracuda oli menny sillä yhdistelmällä :D kui paljon auto muuten paino? oma auto pitäis jäädä siihen minimiin(1250kg).
   
 9. SG480

  SG480 1st gear

  Noita Batteneita ei enää tehdä vaan parempaa versiota noista valmistaa nykyään Indy. Nuo mun kannet oli varmaan 15-20 vuotta vanhat - löysin ne Mopemanin avustuksella pölyttymästä Hämeestä. Imusarja oli muokattu W2 eli vakiosarja ei käy ja tuo W2 -sarjakin vaati hommaa koska nuo mun Batten versiot oli rect.portit. Toiset tommoset kannet taitaa olla Kulmalan Valiantissa ja kolmannet Isokivijärvellä. Neljät niitä US-Partsin mukaan joskus myytiin eli missä yhdet?

  Tässä kuva koneesta. Yritin etsiä kuvia sisuskaluistakin mutta en tähän hätään löytänyt

  http://kuvablogi.com/nayta/1/21348/

  Barracuda on putkirungolla eli se tietty avittaa kulkemista. Laatikkona Simuna PG 5800 rpm limpulla ja 4.86 rattaat. Painoa taitaa olla kuskin kanssa jotain 1200 kg. Lisäks täytyy mainita että koneen rakensi Esko A. jolla on tapana ollut saada koneet sysäämään.

  Eilen nykyinen omistaja soittelikin ja nyt taitaa käydä niin että tuo "aspenin" motti jää varakoneeksi ja keulalle tulee jotain aivan muuta.
   
 10. duster70

  duster70 1st gear

  kiitos tiedoista! jos "aspenin" kone tulee myyntiin niin olisin kiinnostunut siitä, riippuu tietysti hinnasta :D
   
 11. duster70

  duster70 1st gear

  minkälainen bensapumppu riittää tuon tyypin koneseen? itellä on yks holleyn sininen mut sen saa varmaan heittää nurkkaan.
   
 12. SC 285

  SC 285 1st gear

  Mä ajoin Valiantilla just tolla holleyn sinisellä. Alterediin hommasin Aeromotiven pumpun, mut se oli jo isolohkoa silmälläpitäen...
   
 13. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Väittäisin jälleen kerran, että hyvin harva täällä ajaa vajaatuottosilla polttoainejärjestelmillä, ainakaan pummpujen suhteen. Jos käyttää orkkislinjoja, niin ne voi olla joissain tapauksissa ahtaat, mutta ei tollasen motin pensantarve muuten oo mikään sieluton. Esimerkiks mun 780 heppanen motti vei täydellä teholla alle 132 kiloo tunnissa kakkua. en muista bensan ominaispainoa, mutta vaikka 0.6:lla se tekis 220 litraa tunnissa, mikä olis vajaa 60 gallonaa. Löijyllä ajettiin joskus tollasilla "hydraulibensalinjoilla", joidenka juntturien sisähalkaisija oli reilusti alle 6 milliä, pumppuna oli Malloryn 140 ja laite kulki sinne 11 pintaan moitteitta. Holleyn sinisen rehussa se bensa kulkee vissiin neljämillisen reiän läpi, ja neulaventtiileissä lienee yleensä vajaa parin millin reikä. Kyllä yhdellä Holleyn sinisellä pärjää suht pitkälle.
   
 14. SuperGas

  SuperGas 3rd gear

  Täysin samaa mieltä. Tähän asti mullakin tuo yksi sininen pumppu riittänyt. Tosin enhän minä aja yleensä edes täysillä :rotfl:

  Kerran on vedetty 9.386s kaasu pohjassa eikä pakokaasun lämmöt ainakaan kielineet bensan loppumisesta. Pumppu on vielä "melko paljon" käytetty. (ts. auton edellisen omistajan hankkima?)
   
 15. OL

  OL 3rd gear

  Yhdet battenin kairaamat W-2 rautakannet ovat eräässä comppikilpurissa
  luuranneet jonkun vuoden ja ovat rec versiot eli ovat tallessa 8)
   
 16. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Tollasia rect portattuja W2 rautakansia on vissiin enempikin, yhdet kiertopalkinnot oli täälläkin edullisesti myynnissä jokunen vuosi sitten, mutta tais vuotaa vähintään riittävästi. Mut niinku sanottu, niin Batten taitaa olla lopettanut toimintansa ja Indy osti siltä noi kansimuottisysteemit ja muutteli niitä hiukan sekä kanaviltaan, että palptiloiltaan ja lisäs kiinnityspultti mahdollisuuksia. Indyllä on myös tarjolla päteviä imusarjoja niihin, taitavat olla tän päivän helpoimmat varsin suorituskykyiset kannet. Mopsilla on noita uudempia Wedge W7-W9 sarjaa tarjolla, mutta ne vaatii sitten jo paljon muutakin erikoista ja käsityötä. Ja tosi friikkiä varten on sitten P7 kannet....
   
 17. triniemi

  triniemi Gearhead

  Hot Rodin artikkeli väitti että myös regulaattorin sijoituksella on merkitystä bensan toimituksessa ainakin kovemmin kiihtyvissä laitteissa:

  http://hotrod.com/techarticles/42478
   
 18. SuperGas

  SuperGas 3rd gear

  ...HOT ROD has data-logged a 12.5-second carbureted street car that experienced this situation, producing wildly fluctuating air/fuel ratios from 10:1 to 16:1, all within the first 60 feet at the dragstrip.

  Miettikääpäs tätä! Kauanko tollaisella autolla 60' kestää? Yli 1.5s ainakin? Uimurikammio ei kerta kaikkiaan ehdi tyhjentyä kokonaan tuossa ajassa. Bensaahan virtaa sisään kuitenkin. Johtuisiko tuo siitä, että jos kiihtyvyys eteenpäin on 1g, takimmaisessa uimurikammiossa bensa makaa takaseinällä. Ts. suuttimilla ei ole yhtään bensaa. Ja etupiirin suuttimet vastaavasti saavat. Siellä bensaa riittää kattoon asti...
  Tuo seossuhteen heittely johtuu bensan liikkeestä , läikkymisestä, kaasuttimen sisällä. Jälleen kerran; luulisin...
   
 19. SG480

  SG480 1st gear

  Vai Grottiksen?
   
 20. Jarmo Y

  Jarmo Y 1st gear

  Apple Racing,in artikkeleissa muistaakseni oli joskus juttua Holleyn sinisestä,riittävä noin 700 hv bensatarpeelle,mutta regulaattori riittäisi noin 570 hv,yhdellä kaasarilla.Tuntuu nykyään vain siltä että Holleyn sininen saa naureskelua osakseen jo vakiojenkissäkin,pitäis olla vähintään BG 400.Sinistä itse olen käyttänyt,viimeksi kokeilin 2 kpl Bosch,in ruiskupumppua isolohkossa,tuotto riitti kevyesti,moposta ei ollut kysymys,turbon säädettävä paineensäädin,letku imusarjaan säätimestä,jolloin tyhjäkäynnillä/kevyessä ajossa bensanpaine pienempi kuin täyskaasuajossa.paluulinja tankkiin,vaparissa,Holleyn kaasarilla.Se tuntui paremmalta vaihtoehdolta myös kaasarikoneessa.Pumput sarjaan kytkettynä. Paluulinja oli Holleyn sinisessä myös käytössä,kuristimen kautta takaisin tankkiin osa bensasta,teoriassa,että mahdolliset ilmakuplat/bensan lämpenemiset vähenisivät,jos sellaista nyt olisi saattanut tapahtuakaan.
   

Kerro tästä muillekin!