Radion taajuudet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Anonymous, 2.4.2002.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onkohan mahdollista / kuinka hintavaa / kuka lie tekeekään vaihtaa vanhaan -63 automankkaan suomen taajuudet, niin että kuulis muutakin kun viipurinvalinnan kevät tarjoukset. Kaikki tieto tervetullutta.
     
  2. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Siis:

    Tuon ikäinen poppikone on AM-radio, sitä ei voi muuttaa FM-radioksi muuten kuin vaihtamalla sisuskalut jostain tuoreemmasta. Mulla on sama ongelma enkä ole vielä ehtinyt syventyä, ehjän radion raateleminenkaan ei oikeastaan tunnu hyvältä ajatukselta.

    Uudemmat FM-radiot valitsee vain parittomia kanavia, ne voi muuttaa löytämään myös parilliset kanavat.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kiitoksia tiedoista
     
  4. Roadrunner

    Roadrunner 1st gear

    Kuinkas vanhoja FM radioita sitten on olemassa?

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Roadrunner 2002-04-08 15:43 ]</font>
     
  5. impala1968

    impala1968 Gearhead

    On niitä jostain 50-60-lukujen taitteesta mutta ovat erittäin harvinaisia, semmoisesta kuuluu siis kotimaiset asemat tekemättä mitään, nuo AM-vehkeet tarjoaa vaan karjalan kolhoosien tuotantotietoja(?).
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    no eipä se niin hankalaa oo vaihtaa am ration kuoriin äfämmän sisukset.. asteikollahan ei tee mitn ku korvakuulolla kuitenkin tuunataan!
     
  7. timppa

    timppa Gearhead

    Itse löysin kirpputorilta 6v(?) Grundig radion jostain 50/60-luvulta löytyy am, fm ja 1 muu taajuusalue valittavana(kaksi mekaanista ula muistipaikkaa ja nappuloita oli yhteensä 4). On autossa kiinni en tiedä toimiiko kun ei ole 12V->6V muuntajaa. Ompahan ainakin 6v radion reikä tukittuna...
     
  8. Wäiski

    Wäiski Gearhead

    Tiedätkö miten tuo temppu tehdään? Firebirdissä haku hyppii justiinsa joka toisen kanavan yli ja muutama mieleinen kanava jää kuulumatta.

    ... En ole edes niin paljoa viitsinyt päätäni vaivata asialla, että olisin owner's manualia vilkaissut löytyykö sieltä ohje, mutta kun sattui tuo kirjoituksesi niin vallan sopivasti silmään...
     
  9. impala1968

    impala1968 Gearhead

    En tiedä mutta joku (pääkaupunkiseudulta?) ilmoitteli muutama vuosi sitten jossain, olisko ollut V-8, muuttavansa noita orkkis-radioita "eurooppalaisiksi". Mulla on tarvike-usa radio jossa on sama juttu, tuttu radionkorjaaja ei osannut noin pikaisesti sanoa miten temppu onnistuisi kätevästi. Niinpä mun radio viritettiin 0,1 mHz pieleen jolloin asemat kuului. Nykyään kun noita asemia on sekä parillisilla että parittomilla taajuuksilla ei taaskaan kaikki kuulu.
     
  10. tanari

    tanari 1st gear

    eikse oo pääasia että radio city kuuluu.. =)
     
  11. fisu

    fisu Gearhead

    mopen orgisradion pystyy "koodaamaan" niin että se antaa kaikki 96.2:ta myöden ulos,
    tais olla delco vm -91
     
  12. Hyytiäinen

    Hyytiäinen Gearhead

    Mites -90 Chevy vanin Delco, jossa taajuudet loppuu 104:ään. Jää muutama kanava kokonaan pois. Syynä on ilmeisesti se, että se on alun perin jenkkirjadio jossa ei parilliset taajuudet kuulu, mutta euromalliin se on muutettu, jolloin on "taajuspaikkojen määrä" loppunut kesken (?).
     
  13. mohko

    mohko 1st gear

    Joo lisäisin vielä lusikkani soppaan.

    Pohdin tuota aihetta joskus kaverin 59 Cadillacin (Ilmeisesti tuttu myös IMPALA1968:lle, ainakin jos Impalasi on th200 laatikolla! heh heh sisäpiirin vitsi) radiota varten ja tulin silloisen elektroniikan opettajani kanssa siihen tulokseen että ei pitäisi olla mikään ongelma rakentaa adapteri FM-ja AM taajuuksien välille, jolloin pienellä lisälaitteella saataisiin Suami Finlandin humpat soimaan pilkkomatta orkkis mankkaa.

    Valitettavasti projekti jäi silloin suunnittelu asteelle.

    Harmi vaan että kyseinen maikka ei ole enää
    maisemissa, oli pirun kiinnostunut kaikista radiojutuista ja olis varmaan vaikka tehnyt
    kyseisen härvelin kossupullopalkalla.

    Mutta kannattaa kysellä jostain elektroniiikkasarjoja myyvistä liikkeistä, jos jostain löytyy FM-vastaanotin ja AM-lähetin. Sitten vain kytketään ne impedanssisovituksen (=tuleva ja lähtevä resistanssi sama) kanssa yhteen.
     
  14. koni

    koni 1st gear

    Kaverilla ainakin joskus oli tuollainen FM -> AM palikka '58 Cadillacissa. Se oli ihan vaan sellainen antennijohdon väliin tuleva palikka. Virta ja maajohto tietysti piti vetää, mutta yksinkertaisen oloinen laite kuitenkin.
     
  15. jusu

    jusu 1st gear

  16. jusu

    jusu 1st gear

  17. impala1968

    impala1968 Gearhead

    No perskeles, kukas alkaisi rakentelemaan tuollaisia? Järkevään hintaan voisi varmaan joku sata kappaletta mennä vanhoihin jenkkeihin kaupaksi.

    th200, heh, sellaista se on kun laittaa mopar/ford ukon asialle.....

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: impala1968 2002-06-26 09:04 ]</font>
     
  18. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Jos joku tietää, missä sen parillisten taajuuksien korjauksen voi hoitaa, tai löytää vanhan Veekasin etc, missä oli ilmoitus firmasta, niin ilmoitelkoon. Kävin kouvolalaisessa radiokorjaamossa, mutta heppu sanoi, että homma vaatisi erikoisosaamista ja ehkä osia, niin että ei kiinnosta.

    _________________
    Four doors, no waiting.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: 4dFunClub 2003-01-10 20:16 ]</font>
     
  19. whiic

    whiic 1st gear

    Minun kirpputorilöytö-Becker on juuri siitä 60-luvun alusta. Sanotaan, että olisi todella harvinainen laite. Ei tosin ole visuaalisesti ihan uuden veroinen, mutta soundiltaan... :smile: Kyllä putkiradio on sitä jotakin, joka saa jopa "bullshit radio music"in kuulostamaan taivaalliselta. :grin:

    Tällä hetkellä Becker toimii kotistereoina (erillisestä tasavirtalähteestä)... tai mononahan se toimii, kun on yksi kaiutin ja taitaa olla ihan monolähdötkin vaikka niitä kaksi onkin (eri ohmisille kaiuttimille).
     
  20. Le Mans

    Le Mans 1st gear

    Caddy Daddy myy Cadin orggistyyppistä radiota, joka sopii reikään ja sisältää kaikkein uusinta poppitekniikkaa. Löytyy netistä ko.hakusanalla.
     

Kerro tästä muillekin!