Räjähtääkö akku?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Tweek, 14.10.2005.

  1. simppa

    simppa 1st gear

    Joo,kyllä se akku räjähti kun pimeessä laitoin Capriseen apukaapelit väärin päin.Onneksi räjähti se akku josta otin virtaa koska se oli selän takana.Oliskohan ollu herkempi kun oli ollut viikon latauksessa. :oops:
     
  2. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Mun kalapaatti oli upoksissa tossa kesällä pari päivää? ja akku oli aivan kunnossa muuten, mutta navat oli vähän pienentyneet. Mutta muuten olen akkuja räjäyttänyt puolisen tusinaa ja kaikki oli jollaintavalla ylilatautuneet tai oli vielä ladattavana!!. Esim. kerran -65 mallinen hojota oli päättänyt ladata akkua aivan täysillä ja sillä piti ruveta antamaan apuvirtaa yhteen Mosse Monaco:eek:n. Ekaks tällättiin piuhat totkeen ja sitten kun pistin ne tojoon niin akku räjähti sormille niin saatanasti että peukalokin siirtyi kämmeneltä oikeaan paikkaan ja korvat lukossa loppupäivän. Takki oli hävinnyt seuraavan yön aikana :odroll: .

    Jos ne akut aina kajahtais kun ne menee oikkariin niin mitä niillä sitten yleensä tekisi kun pelkkä starttauskin on sitä oikosulkua ISOLLA virralla :eek: .
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ei starttaus ole oikosulku, kun siellä on starttimoottori välissä, joka sitä virtaa käyttää. Se ja johdot toimii yksinkertaistetusti sanoen vastuselementtinä ja rajottaa piirissä kulkevaa virtaa.

    Oikarissa taas ei ole vastusta, ja U=RI kaavan mukaan virta I on jännite U jaettuna R:llä eli oikosulussa jaetaan jokseenkin nollalla, jolloin virta on oikosulussa tosi iso.
     
  4. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    Kaverit vei vanhaa skaania-bussia viroon ja satamassa varusveikat suostu antaan apuvirtaa. Löivät zilissä kaapelit väärinpäin ja skaanian akusta lensi kannet :x
     

Kerro tästä muillekin!