Rätit konehuoneessa

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja raggar, 12.8.2008.

 1. raggar

  raggar 3rd gear

  On tullu aina pidettyä öljyrättiä konehuoneessa, akun takana jemmassa tai jossain muussa "hyvässä" paikassa.

  No tänä aamuna ku mänin Sportsidellä töihin, kurvasin parkkiin ja menin leimaamaan itteni sisään. Kävelin pukuhuoneeseen päin nii työkaveri tulee sanomaan jotta sun auto on tulessa. Minä olin että mitä mitä vittua, niin se vaan sanoo että sun auto palaa. Minä juoksujalkaa kattomaan, sieltä lyö liekit oikeenpuolen etupyöräkotelosta. Jätkät siinä seisoo suu auki ja kattoo että siellä se palaa, minä lähen sisältä hakemaan sammutinta. Tuli varmaan maailmanennätys sataselle puutsit jalassa ja sammutin kainalossa.
  Pari kertaa tohautin ja sammuhan se siitä.

  Rupesin kahtelemaan jälkiä, niin oli rätti jotenki onnistunu hyppäämään akun takaa tukivarren päälle, siitä sitte oli pakosarja sytyttäny sen. Mitään vaurioo ei onneks tullu, sisälokarista pikkusen kyrvähti maali. Startin piuhat ja lämmityslaitteen letkukin menee vielä just siitä missä se rätti palo, ei kerenny ne sentäs kyrvähtämään.

  Meinas vähän säikäyttää, lokasuojakin oli jo mustana noesta, onneks sai pestyä pois.

  Tuli sitte kaikista autoista otettua ylimääräset tekstiilit pois konehuoneesta, tuo steppari on nimittäin ainut auto missä on palovakkuutus...
   
 2. chevyukko

  chevyukko 1st gear

  pitääkin huomenna kattoo!! itellä sama tapa...
   
 3. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Rätti

  Mulla käyttiksissä aina rätit pannuhuoneessa (Passat / Vento). Mutta paikkana joustintuen "kolo".
  Kyll maar tulee taas vakuutteneeksi siitä kun vallu valmistuu niin pieni sammutin kuuluu vakiovarusteisiin.
   
 4. Jantteri

  Jantteri 1st gear

  En ole pitänyt ja olen kaikista autoista oston jälkeen ne kerännyt pois. Vaikkei tulipaloa syttyisikään, niin ne on kuitenkin huonolla tuurilla pyyhkimen koneiston välissä tms. jumittamassa. Öljyt tarkastan kotona ennen ajoon lähtöä tai sen jälkeen :eek:
   
 5. nyffikaakoo

  nyffikaakoo 1st gear

  Kerran mulle sattui niin että maalasin pensselillä jarruteharin säiliöö, oli sanomalehti siinä alla suojana. Emännän veli poikkes ja kun sain maalauksen tehtyä, emäntä huuteli että tulkaas kaffelle. No se jäi kuivuun se maali siihen ja konepelti auki. Ehtoolla en sitte huomannu mitään vaan loksautin konepellin kii ja lähettiin ajeleen. Kilsan päässä kotoo tuli sauhut pellin alta ja aika kiirus...

  Mutta palokunta oli pian paikalla ja sankoruiskulla se hoitu sammutus, tulpanjohdot ja konepellin maalit vaan paloi, ei muuta. Pellin ku avasin niin muistu se sanomalehti mieleen, muutama musta hahtuva siitä vaan leijaili ilmassa... Muistaa loppuiän että moinen on aika tyhmä moka...ettei mielellään jätä palavia juttuja sinne konetilaan...
   
 6. impala67

  impala67 Gearhead

  olen kanssa ihmetellyt kuka tykkää rättejä konehuoneeseen levitellä.
  Tungen aina omaan autoon kuskin penkin reunaan halppis näppylähanskat joihin on hyvä pyyhkäistä öljyt ja viskaa hanskat taas kiertoon työkalulaatikkoon tultuaan tarpeeksi öljyisiksi.

  ja yhden laatikkoöljy-pakosarja episodin jälkeen on ollut tapana kuljetella mukana 2kg pikkusammutinta. ihan vain varalta.
   
 7. CandyBee

  CandyBee Gearhead

  Minul ei oo rättejä mutta tovi sitten meinas coronetin pellin alla kärvähtää kun oli pelti ylläällä yks päivä ja käpy oli tippunu sopivaan väliin - tovi mietittiin mikä helvata siellä käryää / palaa mut onneks ei tuon kummempaa :poff:
   
 8. RB-440

  RB-440 1st gear

  Aikanaan tuli tavaksi säilyttää tikkurättiä konepellin alla jossain sopivassa kolossa. Useimmissa autoissa on tosi käteviä koloja tähän tarkoitukseen...

  Yllättävän hyvin rätit yleensä pysyikin, kunnes sitten kertaalleen moottoritiellä posotellessa nenään kävi palaneen käry ja nenä valkoisena parkkiin pientareelle ja tutkailemaan pellin alustaa. No, siellähän se ölkkirätti halasi pakosarjaa ja pariskunta suorastaan kärysi uudesta onnestaan.

  Siitä sitten rätti julmasti pientareen asvaltille, rivakasti saapasta päälle sadetanssin askelkuviolla ja samalla muotoutui letin alla tähän saakka pitänyt päätös, että ei enää koskaan, ei mitään irrallista kamaa konepellin alle.
   
 9. ursus2

  ursus2 3rd gear

  Mulla kanssa kerran ajossa Jeepistä yhtäkkiä veto hävisi ja ihmettelin että mitä helvattaa...rätti oli imeytynyt ilmansuodatinkoteloon ja tukkinut sen.Kyllä tulee silti edelleen rättejä konehuoneessa pidettyä,volkkarissa tosiaan on tuon joustintuen takunen erinomainen säilytyspaikka.
   
 10. Pyrre

  Pyrre 1st gear

  Ite koin mukavan ylikuumenemis efektin kuplalla kerran. Oli auto vanhempien talon pihalla säilössä, faija olikin sitten "avustanut" ja laittanut kaasarin suojaksi muovipussin ettei vettä mene kun konepelti raollaan. Ei vaan mulle muistanut sanoa. Onnessani lähdin ajamaan, ihmettelin miks niin pirun oudosti käyttäyty kone aluks, ihan kun tosi rikkaalla olis, no vähän matkaa jatkoin, alko lämmöt nouseen, oli pussi kehällä imeytyny puhaltimeen ja tukkinu sen. Ei niin kiva, ja sai faija huudot kyllä kun just kasattu kone ja vihdoin tielle saatu auto meinas heti hajota.

  Ja muutenkin aina pidän kyllä 2kg sammutinta penkin alla, ei vie tilaa paljon mitään mutta voi pelastaa auton, liian monta volkkaria on palanut sen takia ettei sammuttimmia ole ollut.
   
 11. Silvarello

  Silvarello Gearhead

  Piikkiaikoina reilu 15v sitten kaverin RD sammu lennosta. Siinä sitten ihmettelemään että mitä tapahtu... Kaveri oli viritys Dellorton putsariksi virittäny Omon pesupallon, josta sitten repes lopulta se verkko joka meni kaasariin... :poff:
  Noita öljyntarkastusrättejä löytyy sillointällöin hauskoista paikoista: Ilmanputsareista, lämppäristä, lokasuojien sisältä, ym. Montakohan autoa on Suomen maassa palanut noiden takia..?
   
 12. makkepuu

  makkepuu Gearhead

  tuli joskus käyttöritsa korollassa pidettyä rättiä konehuoneessa, löysin mukamas hyvän paikan rpesikanpuoleisen umpion takaa. no siellä sijaitsi myös ilmanputsarille menevä putki ja katoavien rättien arvoitus ratkesi kun auto rupesi nykimään ja viemään hulluna bensaa, ilmanputsari aivan tukossa :D on mulla tuossa t-birdissäkin rätti mukana, kulkee kätevästi peräkontissa
   
 13. Batmobile

  Batmobile Gearhead

  Tojo oli vasta kiskassu paksua paperia olevan öljyrätin ilmanputsarin koteloon.

  Meinas kulkupuoli vähän hyytyä.
   
 14. Cheyenne

  Cheyenne 1st gear

  Eli minun tapani lienee sittenkin oikea ja turvallinen...
  Kaikki (paitsi anu saukko) pyyhitään housujen punttiin tai hihaan.... :D
   
 15. tnt73

  tnt73 1st gear

  940 volvo tuli taannoin hulluksi keskellä kylää, kulki miljoonaa, ei ollenkaan, miljoonaa, ei ollenkaan... sitten tukehtu. oli tuo kuuluisa öljyrätti jääny putsarin imuputken viereen ja siitä horassut nieluun. ilmamassamittarin langoista ei mitään jälellä ja filtteri täynnä omatekosta trasselia :rotfl:
   
 16. Rinnewood

  Rinnewood 3rd gear

  Tää oli ihan hyvä vinkki! :wink: Myönnän että on tullut noita pikku rätin palasia tukittua konehuoneessas johonkin tiukkaan koloon. Koskaan ei ole sattunut mitään. Monta kertaa olen kyllä miettinyt millaisia ilmapyörteitä tuolla pannuhuoneessa käy kun vauhtia on toistasataa, pysyykö se vanha teepaidanpuolikas tuolla akun takana..? Nippelihanskat penkin alla on tosiaan hyvä käytännön vihje eli suoraan kuin niksipirkasta! Puntti tuollaisia ei maksa paljoa ja vanhemmiten käyvät vaikka hyvänä saunan/grillin sytykkeenä kun on sopivassa rasvamarinaadissa..! :rotfl:

  Ja todellakin, sammutin vois olla vaikka ihan pakollinen varuste kaikissa vanhemmissa harrasteautoissa! :soosoo: Ja miksei uudemmissakin?
   
 17. kelloooppeli

  kelloooppeli 1st gear

  Mulla meinasi käydä kerran krande katastrofi lämmöneristysriepujen kanssa.
  Kevään koeajolenkillä automaattilaatikon lauhdutin putket vuotivat ja tietysti suoraan tuliterille eristysnauhoille.Automaattilaatikkoöljy ei normaalisti syty,vaikka sittä valuisi tulikuumalle peltipakosarjalle,mutta kun siinä on lämmöneristyskangas niin kyllä roihahtaa komeasti.
  Onneksi oli mukana haloonisammutin,muuten olisi palanut koko hörskä.
   
 18. Cheyenne

  Cheyenne 1st gear

  Ja miksi vain harrasteautoissa?
  Ja vain vanhemmissa?
  Itsekkin jopa uudessa (-94) käyttis Vanissa tykkään sitä sammutinta mukana kuskata...
  Siis vaikka diisselihän on vaikeaa saada syttymäänkin, mutta joku muu voi myös tarvita sammutus-apua...
   
 19. -nikke-

  -nikke- Gearhead

  Joo, tuli onneks kokeiltua että kyllä se pakosarjoihin käärittävä lämpöeriste nauhakin palaa komiasti kun siihen imeytyy öljyä, että kannattaa kai olla ne venakopan tiivisteet kunnossa. :odroll:

  Sammutin kyllä löytyy ja tulee löytymään tulevistakin harrasteraadoista. Mikä jottei käyttiksistäki.
   
 20. narttu-wankkuri

  narttu-wankkuri 1st gear

  NONI!!!
  niin oli saatana tässäkin kärryssä keväällä, sen ostaessani, konehuoneen kolot rättiä täynnä ja mää hysteerisenä halusin ne poijjes sieltä ottaa, vaan toppuutteli nuo kaverit (hirveän FIKSUT mekaanikko-ystäväiseni), että annas nyt hitto olla siellä kun me niitä aina sitte tarvitaan. mut määpä mänin ja otin ne sieltä poijjes ja ähäkutti, mää se olinki siis FIKSU!!!!!
  no jumankauta, eipä männy hukkaan tääkää päivä!!
   

Kerro tästä muillekin!