Rasvamonttu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 9.3.2002.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Pitäis rakentaa tontille rasvamonttu, ulos olisi tarkoitus se tehdä. Varmaan kaivan jonnin moisen montun ensin ja tuen sen jotenkin.. ? Onko kenelläkään rakennus vinkkejä. Jonkinlaisen telineenkin voisi tehdä, siis sellaisen mihin auto ajetaan "päälle". Montussa tuuppaisi tietty olemaan vettä, mikä ei kovin kiva olisi. Pakoputkea vaihtaessa voisi sukat olla märkinä :smile:
     
  2. whiic

    whiic 1st gear

    Jollakin kummalla oli "omaan" (=porukoiden) rasvamonttuun päässyt yli 10 cm vettä vaikka rasvamonttu on lämmitetyssä autotallissa ja rasvamontun seinät (ja vissiin pohjakin) betonista. Kumma ilmiö. :smile:
     
  3. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Salaojitus on tärkeää, vaikka monttu olisi (ja varsinkin kun on) sisätiloissa.

    Mutta jos ulos meinaa, niin eräs vaihtoehto (jos tontilla sattuu olemaan jyrkkää rinnettä) on valaa pari seinää/tolppaa ja käyttää luonnonluomaa rinnettä hyödyksi,
    eli siis rinteen yläpäästä ajo rampeille.
    Ei vesi ongelmaa :smile:
     
  4. timppa

    timppa Gearhead

    Pikeää tuon montun seinät jotenkin.
    Tai sitten sijoittaa hieman ja rakentaa sinne jonkun pumppu/kaivo systeemin. (Huom. autotallin yms. lattiakaivoissa tulisi olla öljynerotin)
     
  5. Cadi65

    Cadi65 1st gear

    Itse tulin pari vuotta sitten tehneeksi varsin toimivan montun vanhoista sähkö/puhelinpylväistä. Ensiksi kaivinkoneella ~2,5 metriä kuoppaa maahan, sitten pohjalle suodatinkankaiden väliin salaojasepeliä ~30cm ja salaojaputket. Siitä sitten vaan pylväistä about 1*8 metriä kokoinen kehikko (pitäähän montun olla auton pituinen) hirsitalo tyyliin päälle, nurkkiin poralla reiät ja harjaterästapit lekalla perään ja salaojaseplut vielä seinien ulkopuolelle. Ja lopuksi saumoihin uretaanit. Kesällä sopivan viileä paikka säilyttää vaikka olutta ja miksei dokatakin sitä auton pohjaa ihaillessa, talvella jopa hivenen lämmin paikka, varsinkin jos laittaa halogeenin. Ja öljyt voi tietenkin tiputtaa vaikka suoraan maahan, sinnehän ne salaojiin uppoaa. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif"> Tälläinen siis mielestäni halpa/hyvä konsti jos sattuu olemaan liikaa pylväitä tontilla tai saa niitä jostain.

    Ainiin, kaupunki perkele kävi nuuskimassa syksyllä monttua ja nyt se pitäisi syyskesään mennessä purkaa, eli toisin sanoen kehitteillä on myös halvat konstit kuinka moisen montun voi helposti tehdä näkymättömäksi.
     
  6. Alexik

    Alexik 1st gear

    Jos noin paljon viitsii vaivaa nähdä, niin kyllä samantein sitten hoitaa sen jäteöljyn jotenkin muuten kuin että maahan valua. Sen verran viherpiipertäjää löytyy ainakin minusta ettei ihan mitä tahansa pidä tehä.
     
  7. datsunpower

    datsunpower 1st gear

    Kaivaa sen montun ja latoo seiniks jotain harkkoja. Ja tekee sitten sen "rampin" vielä siihen nih eiköhän sillä pärjää, jos ei isoja projekteja -30 pakkasessa rupee tekemään...
     
  8. Cadi65

    Cadi65 1st gear

    No joo, kyllä ne öljyt menee ihan asianmukaisesti kierrätykseen.
     
  9. ana57

    ana57 1st gear

    Monttua parempi vaihtoehto on nostaa auto ylös, ja tepastella maan pinnalla, tietysti myös hankalampi ja kalliimpi.
     
  10. 454SS

    454SS 3rd gear

    Montun pituuteen ja syvyyteen kannattaa kiinnittää huomiota. Omakohtaisia kokemuksia siitä, kun tallin ovet ei mahdu kiinni jos meinaa päästä monttuun.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kaivat/kaivatat sellasen riitäävän kokoisen montun ja ennen kuin aloittaa hommat niin heittää uppopumpun sinne töihin vähäks aikaa niin on jo kuivaa.
     
  12. juniorijussi

    juniorijussi 1st gear

    Myös minunkin rasvamontussa saattaa keväällä olla jokunen sentti vettä kun lumet sulaa jne..Talo on 2 kerroksinen.

    Syy tietysti on se,että monttu oli jälkeenpäin räjäytetty peruskallioon ja montun alareuna on alempana kuin talon oma salaojitus ja tottahan vesi ennemmin betonin läpi tulee kuin menee kallion läpi.Oma mielipiteeni on ettei sitä kannata ruveta millään piellä laappiin kun se pääsee nyt tavallaan kuivuun kuin se että tukkii betonin pinnan jolloin kosteus nousee ylemmäksi betonia pitkin...Montussa on myös joku 50 litran kaivo josta saa vedet tai öljyt pois tarpeen mukaan :smile:
     
  13. pas2

    pas2 Gearhead

    Laita päälle kevytrakenteinen katto ja sano, että se on maakellari!!!
     

Kerro tästä muillekin!