Rele sulaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Degenerated, 30.5.2002.

 1. Degenerated

  Degenerated Gearhead

  Isuzun maasturi kuulemma ajon aikana sulattaa päävirtarelettä (jos oikein ymmärsin). Siis vain silloin kun kone käy. Latausjännite 14.5 v . Missään muualla ei savua tai käryä. Kellään mitään hajua mistä moinen voi johtua?
   
 2. ana57

  ana57 1st gear

  Relettä vai releitä, siis sulaa aina lisää, vai uusikin sulaa. Kuumuushan sen varmaan sulattaa ja se syntyy ylimenovastuksesta, joko kärjet ei pysy kunnolla kiinni, tai ovat kuluneet. Jos kärjet on kerran palaneet uutta tilalle, jos uusikin sulaa vika löytynee ohjauksesta, ohjauskäämin maadoitus huono tai ohjausjännite llian pieni, eo kohdat on helppo tarkastaa v mittarilla.
  Rele voi olla alimitoitettu, jos esim valot on asennettu releen kautta, ja releelle sähkö otetaan suoraan akusta (niinkuin neuvotaan), rele kuormittuu enemmän kuin on suunniteltu.
   

Kerro tästä muillekin!