remmiahdin valtakunta

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Anonymous, 22.2.2003.

 1. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  Imuilmanlämpö ?
  milloin rupeaa olemaan tiedossa vaikeuksia..........bensa ja "roots" ilmalämpöpumppu ......o_O
   
 2. C-barge

  C-barge Gearhead

  No vaikee täl kokemuksella ja mittausmäärällä sanoo milloin alkaa olee vaikeuksia, mut järkevimmillään noi kombinaatiot tuntuu olevan bensalla jossian puolen barin tienoilla. Sellasilla paineilla ne tuottaa mukavasti lisää ja helposti tulee dynossa tunne et ku se tällä antaa jo ton verran ni mitä sitte jos ahtaa vähän enempi? Ja tuloksena on sit usein pettymys; ei ne oikeen enää vastaa siihen paineen nostoon vaan hyötysuhde huononee koko ajan. Sitä voi vaan arvuutella et missä suhteessa mottiin kohdistuvat raistukset kasvaa. Melkeen väittäisin näin et jos on tarkotus ajaa bensalla niin mikäli haaveissa on käyttää selkeesti yli puol baria kannattaa vähintäänkin harkita polttoaineen vaihtoa, välijäähdyttämistä ja järkevimmillään siinä vaiheessa ahtamismuodon vaihtoa.
   
 3. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  juuri näin , sama huomattu, ahtoa lisää - eipä teho noussutkaan ihan silleen kuin voisi luulla .
  sitä arvelin kun ei ole kuin kahdella eri välityksellä tuo imulämpö tiedossa et onko imuilmanlämpöä jo liikaa tuolla pienemmälläkin välityksellä .....
   
 4. Bomber#1

  Bomber#1 Gearhead

  Minkälainen ja kokoinen toi itse kattila on, paljonko ruttua ja paljonko olisi tarkoitus laittaa painetta?
   
 5. Hoo

  Hoo 1st gear

  Mieli tekisi vaihtaa bensasta etanoliin joten:
  Kestääkö nämä remmiahtimet hyvin 85e:tä? Kyseessä on bds 871 ahdin.
  Mites edelin kaasuttimet, sulattaako tuo viinaliemi tiivisteet vai vai selviääkö pelkällä suutinjumpalla?
  Meneekö tuota etanolia sitten paljonkim öljynsekaan mäntienläpi?
   
 6. studio57

  studio57 Gearhead

  572 hemi , ruttua 9.5 ja noilla hihnapyörillä pitäis tulla noin 1.7baria jos oo oikein ynnänny

   
  Satellite70 ja bootsi tykkäävät tästä.
 7. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Edel/Carter on ollu mulla 3 vuotta etanolilla eikä mitään ole sulanut. Pelkälle etanolille säätäminen tietysti vähän haasteellista.

  Tuskin tuossa sun ahtimessakaan on mitään joka estäis etanolin käytön. Talviseisontaan kannattaa kuitenkin tehdä sellanen sisäinen suojaöljykäsittely.
  Ja voithan käyttää jotain alkoholipolttoaineen lisäainettakin.

  Kun ahdettua etanolikonetta syötetään oikein rikkaalla seoksella, niin kyllä sitä öljynkin joukkoon menee. Jos sylinterit on pyöreät ja männänrenkaat kunnossa niin ei siitä ongelmia tule, ja voihan niitä öljyjäkin vaihtaa useemmin.
   
 8. Uusissa etanolikäyttöisissä autoissa tehdas suosittelee öljynvaihtoväliksi 20 tkm ja normi 95e autossa vaihtoväli 30 tkm.
   
 9. Woodpecker

  Woodpecker 2nd gear

  Kolme vaparia ja yhden ahdetun olen alkoholisoinut
  Sähköruiskullisia kaikki ja seokset suht hyvin alueella

  Öljy rupeaa haisemaan viinalta ja kuuman koneen öljykorkin avatessa nousee haiku
  Uusi moottoriöljy sisään joka ajokauden päätteeksi tai max 5000km
  Olen käyttänyt Redlinen SI-alkohol lisäainetta, sähköiset PA-pumput alkavat valittaa jos lisä aineen jättää pois. Lisä aineen pitäsi pitää suuttimet puhtaana ja voidella palotiloja

  Toi 5000km öljynvaihto väli ei taida olla major problem jos on varaa rakentaa/hankkia ja ajaa remmiahdetulla VeeKasilla.
   
 10. studio57

  studio57 Gearhead

  viime talvena mulla oli redline lisäaine omassani ja käytin ne pesussa varmuuden varalta ennen ajokautta, mitään muutosta edelliseen kertaan testissä ei havaittu.. kaveri kaasari versioinen turbo motin tuplapumppu otti itteensä talvi seisonnasta kun oli pelkät viinat ja vaati useemman puhdistus kerran ultralla.. enstalvena meinasin kokeilla lisätä pienkone bensaa tyhjään tankkiin siinä pitäis olla hyvä säilyvyys eikä sisällä alkoholia.. en tiiä onko kukaan kokeillu 2T- öljyvä laittaa hivenen säilytyksen ajaksi ? se ainakin voitelis suuttimia.. toinen on tietty ottaa ne irti ja ruiskauttaa voiteluainetta. öljyt oon vaihtanut ajomäärästä riippuen 1-2x kesässä.
   
 11. studio57

  studio57 Gearhead

  [​IMG]
   
  artz1, FuryIII '71, speedy ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 12. C-barge

  C-barge Gearhead

  Ei 2T öljyä voi käyttää kuin Carinan moottorissa. Mut onnekseks sulla kuvan venttiilikoneistosta päätellen taitaakin olla just semmonen.
   
  Naumasto ja Herje tykkäävät tästä.
 13. studio57

  studio57 Gearhead

  miksi ei? jotkut on sitä pienkone bentsiiniä käyttäneet talvisäilytykseen menestykkäästi ja siinä on 2T öljy seassa.. polttoaine on myös kokonaan alkoholivapaata.. crc/vb40 etc on monilla noissa kanssa ollu talvisäilytyksessä.
   
 14. J.J.

  J.J. Gearhead

  Käyttäneet varmaan sitä öljytöntä 4-tahti pienkonebensiiniä. Jossain huoltiksella sitä oli myynnissä pumppu kamana ihan kohtuu hintaan. Toki eihän se öljykään siellä seassa mitään haittaa.
   
 15. Catrik

  Catrik 3rd gear

  studio57 tykkää tästä.
 16. C-barge

  C-barge Gearhead

  Kyseessä oli kompa, kehnohko.
   
  Naumasto, studio57 ja Gary Grand tykkäävät tästä.
 17. Gary Grand

  Gary Grand Gearhead

  tojotan 2T-moottori..o_O;)
   
  -weikko tykkää tästä.
 18. XJR

  XJR 2nd gear

 19. J.J.

  J.J. Gearhead

  Pikku kaljoissa sitä menee helppoon että heilahtaa. :D

  No nyt vasta luin muutaman viestin taaksepäin. Hehheh.
   
  Muokattu: 27.8.2016
 20. Catrik

  Catrik 3rd gear

  Saattuisko kellään oleen tallessa 6-71 performance mappeja, "aidon" ja/tai aftermarkettien? Kumma ettei löydy edes valmistajien sivuilta, Weiand ja BDS ainakin tsekkasin. Millä kierrosalueilla paras hyötysuhde noin? Mitä nyt opiskellut niin suurilla kierroksillahan menee tehot lämmöksi, pienillä kierroksilla taas ohivuotoon jonka takia ei suositella pieniin moottoreihin/pienille kierroksille vaan pienempi ahdin isommilla kierroksilla tuo paremman hyötysuhteen. Mutta missään ei kerrota mikä on pieni ja mikä suuri kierrosluku.
   

Kerro tästä muillekin!