Romppeiden (ei itse auton) vakuutus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Trucks&Tacos, 15.3.2023.

 1. Trucks&Tacos

  Trucks&Tacos 1st gear

  Selvisi tuossa pöllittyjen renkaiden vakuutuskorvauksia hakiessa, että eivät kuulu kotivakuutuksen piiriin. Kaskoon kuuluvat kyllä, mutta ehdoissa lukee jotain siihen tyyliin että auton
  "Vakiovarusteet ja vakuutuksen kohteeseen kuuluvat lisälaitteet ovat (palo- ja varkausturvan) vakuutuksen kohteena myös ollessaan ajoneuvosta irrotettuina ja säilytettävinä ajoneuvosta erillään olevassa säilytyssuojassa".
  Pelkään pahoin vakuutusyhtiön tulkitsevan tuon niin, että ylimääräiset sylinterinkannet tms. osat eivät kuulu sen enempää koti- kuin kaskovakuutuksen piiriin, koska eivät ole "autosta irroitettuna". Oletteko kohdanneet, miettineet tai ratkaisseet tällaista pulmaa?
   
 2. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Pitäisikö sitten olla joku erillinen vakuutus irto-osille? Kyllähän yhtiöille luulisi ainakin rahan kelpaavan.
   
 3. HSV-88

  HSV-88 2nd gear

  Erillisessä harrastetallissa on mulla normi autovakuutusten lisäksi joku irtaimistovakuutus, joka korvaa kaiken harrasteeseen liittyvän, mitä autovakuutukset ei korvaa. Irto-osat, työkalut yms. Irtaimiston arvon saa itse määrittää ja vakuutusmaksu määräytyy sen mukaan.
   

Kerro tästä muillekin!