Roskia maalipinnassa ihan sillanpäänä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Jukka 63, 8.4.2014.

  1. Jukka 63

    Jukka 63 2nd gear

    Jep,kävi kyllä huono nakki Crysyn maalauksessa.Roskia pinnassa niin paljon,että piti jotain tehdä.Pro myllyttäjä kävi tontilla ja totes,toi pitää vähintään lakkaa uudestaan ennen kun hän tulee tontille uudestaan.Sitten kysyntää muutamasta otteesta,jos mä hion varovasti lakkaa tuleeko ok.Asiantuntijat sanoivat,voi se noin onnistua.Varoittivat kyllä,jos massalle menee sitä ei korjaa millään.Massallehan se meni :mad: Nyt lähinnä kiinnostaa,jos kerran pinta on osin lakkaa ja massaa pitääkö vetää jotain väliväriä kun auto maalataan nyt jollain teollisuusmaalilla perinteiseksi puolikiiltäväksi?
     
  2. Eikun lakkaa (mataksi hionta ennen sitä) niskaan ellei se värimassa mennyt puhki niin että pohjamaali paistaa.Kokeile vaikka puhki menneeseen kohtaan vetää yks kerros lakkaa ja kato jääkö sävyero tai läikkä.Nythän se puhki mennyt kohta on mennyt mataksi mutta lakka saa sen kiiltämään.Sitten kiillotus.
     
  3. Martin460

    Martin460 Gearhead

  4. pinola

    pinola Gearhead

    Joo ei se oo vielä välttämättä peli menetetty. Menikö monesta kohdasta läpi?
     
  5. DX

    DX Double Gearhead

    Voe rähmä

    kyl se massan hiput ja sävy sanoo morjes jos lakka puhkeaa, jostain suunnasta näkyy aina viakka lakkais kuinka,
    mut jos paikka ei ole silmiinpistävä niin voihan siihen uuvestaan lakata,
    jos jollain 2k teollisuus-polyurtsilla tms. akryyliyhteensopivalla värjää kotelon yli, niin ei vaadi mattaushionnan lisäksi muita välitoimenpiteitä, että ei muutaku savet niskaan.


    En silti luovuttais,
    voishan sen maalata sillä aiotullakin sävyllä uudestaan, vaikka vaan niiltä osin kuin meni lakka puhki jos ei oo kovin vaikea fleikkileikki,
    ei oo muutenkaan ihan niin saakurin tarkkaakaan kun oviväleihin yms. ei tuu sävyheittoja niin sumut ei niin haittaa.

    pesette vaan perusteellisesti sen auton kaikki välit kuten sisälokkarit, ovivälit, tukivarret yms. painepesurilla nyt täsä välissä ettei koslasta itsestään ainakaan enää irtoa roskaa.
     
  6. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Hölmönä kyselen, mutta mitä ne massat ja lakat tuli maksamaan, entä se tuleva väri?
     
  7. DX

    DX Double Gearhead

    yli viissataa ja alle satasen on jyrkkä ehkä
     
  8. kotr

    kotr 3rd gear

    Anteeksi röyhkeä lainaus. Oma kottero maalattu vuosia sitte jollaki 2k raskasmaalilla, sen jälkeen matattu ja ruutattu paukkupullolla uus maali. Nyt oon alottanu spräymaalin poiston hiomalla ja maaliksi tulossa 2k puolikiiltävä musta. Mitä väliväriksi ja mikähän ois hyvä semiblack? Mitä mieltä mipan litkuista? Vanteet maalasin sillä ja ihan kelpo tavaraa ainaki niihin. Tiiä sitte miten toimii laajemmilla pinnoilla.?
     
  9. Mitä väliväriksi

    Ihan normi pohjamaali jotta uusi maali ei keitä sen paukkupullomaalin kanssa,jos saat sen paukkupullovärin alta kokonaan pois väliväriä ei tarvita jos pohjalle jäävä väri on tasavärinen.Tummat ja vaaleat läikät paistavat "maalin läpi"
     
  10. kotr

    kotr 3rd gear

    Tjuu sitä juuri aattelin, että vaikka 1k maali on tarkotus hieroa kokonaan pois mutta jos sitä johonki jää, niin mikä "kunnollinen"pohjamaali ei keitä tuon spräyn takia?
     
  11. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Mulla on Mipan hiontavärit toimineet aina välivärinä. Kertaakaan ei ole keitellyt tai reagoinut muutenkaan allaolevien maalien kanssa.

    Omaan katiskaan käytin Mipan tuotteita, tummemman liukkarisävyn otin paikallisesta liikkeestä (valspaar/debeer) ja vaaleampi oli sekin Mipan ylijäämäliukkaria. Nykyäänhän automaalit.net ei tietääkseni toimita metallisävyinä kuin vesiohenteisia. Mutta pohjamaalit ja lakat Mipaa täysin, ei mitään ongelmia pikkarin ylimaalauksessa.

    Pintaväriin en osaa antaa suosituksia. Mulla on Mipan 2k mattamustaa (rally black tms.), joka toisinaan matottuu täysin ja joskus jää puolikiiltäväksi. Yleensä juuri päinvastoin kuin olisi tarkoitus. Soitto/sähköposti automaalit.nettiin, osaavat varmasti neuvoa ja kertoa ainakin sen, löytyykö heiltä sopivaa tuotetta.
     
  12. kotr

    kotr 3rd gear

    Okei. Kiitos vinkeistä. Pitää kuiten ottaa spräyt tarkasti pois pohjalta. Alunperänen tarkotus oli maalata auto mattamustaksi oikeilla maaleilla mutta monen mielipide 2k mattamaaleista, että ovat enemmänki puolikiiltäviä.
     
  13. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Uskallan omalta osaltani allekirjoittaa tuon mielipiteen. Muistelisin joskus mananneeni Mipan mattalakkaakin, kun tahtoi puolikiiltäväksi jäädä. Ja jäikin.

    Ainut pomminvarma mattapinnan resepti mulla on käyttää SpiesHeckerin MA110 mattapastaa ja saman valmistajan kirkaslakkaa (en nyt nroa muista) sopivassa suhteessa sekoitettuna. Tuo cocktail maksaa ihan pirusti verrattuna Mipan lakkojen litrahintaan, mutta toimii.

    En osaa sanoa, miten toimii sitten tuo mattapasta sotkettuna 2k-maalin sekaan. Teoriassa ja maalaisjärjellä ajateltuna sama sekoitussuhde pitäisi antaa mattamusta pinta, mutta... Peittävyys voi olla vähän huono, kun suhde on kuitenkin 75% mattapastaa ja 25% kirkaslakkaa + kovete 4:1, ohennetta loraus. Itse olen pieniä määriä yleensä tarvinnut, niin painoyksiköissä suhde: 80 grammaa mattapastaa ja 20 grammaa kirkaslakkaa.

    EDIT:

    Mipan "mattalakka":
    [​IMG]

    SpiesHeckerin mattalakka:
    [​IMG]
    [​IMG]
    Pahoittelen rakeista kuvaa, mutta varjostimien harmaat alueet on mattalakattu, punaiset ja valkoiset kiiltävää straippimaalia.



    En tiedä minkä valmistajan mattalakka, en lakannut itse:
    [​IMG]
     
  14. kotr

    kotr 3rd gear

    Juu no siitä kopasta tulee sitte semimusta.. eihän tuo sekään syletä.
     
  15. Jukka 63

    Jukka 63 2nd gear

    Pitkällisen pohdinnan jälkeen totesin (kavereiden pahaa painostusta,ei tuning mustaa) kyllä se Crysy tulee kiiltäväksi ihan automaaleilla.Samaa tavaraa kuin ennenkin.Nyt pitäis löytää ihan oikea maalauskoppi ISOLLE autolle.Auton pituus 5,7m ja leveys perinteinen 2m.Ei tarvii muuta kuin tilaa,kaikki muu löytyy.Rahaakin löytyy 1:n päivän vuokraan,jos ei mitään älyttömiä hintoja.Tietysti launtai ja max 100 km vantaalta.040 6897576/Jukka.
     
  16. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    Kokeilkaapa sellasta teollisuus maalia kun inerta camouflagepaint AN44.

    Sotavehkeissä käytetty 2k-uretaanipintamaali. Ja on meinaan sitten oikeasti mattamusta ;)
     
  17. kotr

    kotr 3rd gear

    Mistäs semmosta lillinkiä saa? Vai oliko tuo ihan vitsiksi tarkotettu. Minkähänlainen pinta jää?
     
  18. tabs

    tabs Gearhead

    ^rautakaupoista mitkä myy myös teollisuus/ammatilais kamoja. Se on Inerta 70 maaliin tehty musta(an44) Löytyy myös vihreät ja ruskea militantti maalaukseen. Puolustusvoimille tehty maali sarja BASIC CAMOUFLAGE COATING SYSTEMS K110
     
  19. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    Joo, se on tosiaan Teknoksen maalia, eli kaikista teknoksen jälleenmyyntiliikkeistä pitäis saada. RTV ainakin myy.

    Ja se on siis oikeasti matta, ei kiillä yhtään.
     
  20. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    Menee aivan OT:ksi niin kuin aina näissä maalaukseen liittyvissä.

    Kyseistä Teknoksen "sotilasmaalia" saa sitten kahtena eri veriona. Se oikea maksaa paljon, toinen on väriltään sama ilman niitä hienoja sotilaslisäaineita, eli normaalia teollisuusmaalia. Muistelisin, että tuo oikea oli noin viisi kertaa normaalia kalliimpaa. Hinta ero johtuu kuulemma siitä, että jokainen teetetty maalierä tutkitaan laboratoriossa. Muistaakseni maalausjärjestelmän pohjamaali oli myös jotenkin erikoinen vain tuohon järjestelmään soveltuva, korroosiopohjana oli kait Inerta5. Tämä ehkä oli RTV maalimyyjän legendaa, ikinä ei tullut kyseistä maalia tilattua. Asia tuli kumminkin selvitettyä joskus asiakkaan puolesta.
     

Kerro tästä muillekin!