Sähköauto-uskovaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
 1. peto

  peto Gearhead

  Siinä uutta sähköauton vaihtoa-> vakuutuspetos suunnitteleville vinkki. Ota autoosi lunastusturva. Sitten kun et pääse välirahasta sopuun autoliikkeen kanssa, ajat vain sopivan kanttarin päälle tai teet maastopysäköinnin niin, että akustoon tulee pieni jälki. Muutama sentti riittää. Vakuutusyhtiö joutuu lunastamaan autosi, kun akuston vaihtohinta ylittää autosi lunastus arvon.
   
  Inlinee tykkää tästä.
 2. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Tekee muuten aika monta täyttä moottoripokaa tolla hinnalla perinteiseen polttomoottoriin, tai ostaa vaikka tehtaalta suoraan vaihtokoneitaki muutaman.
   
 3. Catiska

  Catiska Gearhead

  Tuolle hintaväitteelle olisi hauska nähdä jotain faktaa ettei jää vain esson baarin keksityiksi juoruiksi.
  Mutta, akkuja vaihtaa ja korjaa Suomessakin merkkiliikkeiden lisäksi myös riippumattomia pajoja. Ja niiden kautta akun hinta ei ole esson baarin juttujen tasalla. Tuossa linkissa noin 6500,-
  https://evshop.fr/en/batteries/299-kia-ev-soul-400v-30kwh-battery-pack.html

  Käytettyjä löytää tuohon kokoluokkaan noin puoleen hintaan.
   
  Inlinee tykkää tästä.
 4. peto

  peto Gearhead

  Kyllä tuo rapiat neljäkymppiä on sitä mitä Kia/Hyundai OEM akuista Suomessa pyydetään.
  Hybridien pikku akut on aavistuksen halvempi. Esim.Marsu GLC350e n.15500€, Volvo V40 n.20000€. jne.

  Työn puolesta noita hintoja joutuu välillä katselemaan. Ikävä kyllä tällä hetkellä tuntuu menevän melko vähä vaurioisia autoja lunastukseen juuri akkujen takia. Autonvalmistajat vaativat OEM osien käyttöä takuiden säilyttämiseksi vauriokorjausten yhteydessä, jolloin kunnostettuja tai tarvikeakkuja ei voi käyttää. Siksi vakuutusyhtiöille ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lunastaa auto vaikka siinä olisi vain esim.2cm painauma akussa.
   
  Peeaa tykkää tästä.
 5. peto

  peto Gearhead

  Vielä tästä kieroutuneesta tilanteesta senverran. Vakuutusyhtiö lunastaa akkuvaurioisen auton. Myy sen Copartin huutokaupassa halvalla Latviaan. Latvialainen kyläseppä oikoi lommon suoraksi ja laittaa tuollaisen korjatun/tarvikeakun. Myy auton Suomalaiselle urpolle hyvään hintaan ehjänä autona. :D
   
 6. janiluo

  janiluo Gearhead

  Vakuutusyhtiö tekee työtään, Copart myy huutokaupassa parhaaseen hintaan, latvialainen korjaa auton ja myy sen ehjänä pois. Jos suomalainen Urpo tekee huonoja kauppoja niin se on ihan suomalaisen Urpon omaa syytä. Jättäis kaupan väliin ja antais jonkun Keijon ostaa sen joka tuntee käytetyt autot paremmin. o_O

  - Jani -
   
  peto tykkää tästä.
 7. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Nii, varaosan hinnoittelu tuntuu menneen vituiksi kuluttajan kannalta. Jos ulkomaan eläviltä tommosen 2021 10km ajetun uutena kaupattavan saa liikkeestä oikein takuulla 26900€ pyynnillä. Vaan rahan säästäminen ja maailman pelastaminen näyttää tulevan kalliiksi. Oiskos se halavempaa jos ne todelliset saastuttajat pantas kuriin ja keskityttäs silloin niihin todellisiin ongelmiin?

  https://www.autoscout24.de/angebote/kia-soul-e-soul-edition-7-3ph-kamera-7-jahre-garantie-elektro-schwarz-99aec093-98c8-4043-a240-27551c591b01?ipc=opt_listings&ipl=list_page_link


  Ennen niitä purettiin ja yhisteltiin useita autoja että saatiin rekisterissä olevaan vähän parempia ja tuoreempia osia. Isäukon citikassakaan ei tainnu alkuperäistä olla ku mittaristo ja se korinpala missä runkonumero. Ev soulin ehjän ainakin akuston jos tois tänne Suomeen ni luulis että lopuillekin osille löytys ottajia mitä ei jaksa vaihella. Vaikuttas muutenkin tommosen käytetyn viallisen sähkövatkaimen omistaminen olevan hankalaa. Paskaa, muttei sitä voi levitellä pellollekaan.
   
 8. -late-

  -late- Gearhead

  Viallinen sähköauto on kyl hankala. Oon seurannu muutamien lunareiden matkaa vahingon jälkeen. Jostain on osat ja korjaajat löytyneet ja uudet tyytyväiset omistajat niillä nyt kurvailee. Joitain akkukorjauksiakin seuranneena sanoisin tuon Kia-casen olevan jäävuoren huippu, mut valitettavasti on varmaan totta.
   
  Muokattu: 9.12.2021
  Roger that tykkää tästä.
 9. Roger that

  Roger that 1st gear Bannattu

  Hyvä huomio. Kaikenlaisia veikarimaisia sketsihahmoja sitä voi täälläkin liikuskella. Tonttulakit päässä tai ilman.

  Ja ehkä ne parrakkaat veijarit saattavat yrittää viestiä myös siitä ettei ihan jokaista kommenttia tai sketsihahmoa kannata tulkita liian tiukka vanne päänupin ympärillä. Voi muuten mennä liian tiukkapipoiseksi. Sama koskee koko harrastusta.

  Turha riidellä turhasta.
   
 10. Rihma

  Rihma 2nd gear Bannattu


  Nää sun jutut on paskaa sataprosenttisesti, mut näitä voi levitellä? Vedä karjalalippis vaan tiukemmin päähän, ja kääriydy amerikanlippuun yöksi taas nyyhkyttämään
   
 11. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Facessa tuo pyöri, ilmeisesti delta-autolta kysytty hintaa.

  löytyhän tuo kuva
  [​IMG]
   
  grantorino ja Roger that tykkäävät tästä.
 12. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Katos katos, rihma rulla ryöminy kolostaan. Ootko pääsy kotilomalle psykiatriselta vai ootko omin luvin karannu sieltä? Sillä selkeä vihanhallintaongelma sinulla on. Useimmitenhan ne tulee lapsuuden tai nuoruuden traumoista. Lääkitys ei niitä poista vaan pitkäaikainen terapia, ehkä. Muista ottaa ne lääkkeesi ajallaan ettei psykoosi pääse yllättämään. Silloin voit vahingoittaa itseäsi ja mahdollisesti muita viattomia kanssaihmisiä.
   
  Peeaa ja Turbiini tykkäävät tästä.
 13. Roger that

  Roger that 1st gear Bannattu

  Kultaisella 80-luvulla armoitettu muuan Mr. Pekka Leino oli jenkkiautorassaajien eräänlainen esikuva ja King of the Hill. Kateuttakin hän taisi rakentelutaidoillaan ja omistautumisellaan lajiin herättää. Kiisteli silloin kovasti AC Cobra enthuistien kanssa siitä kumpi on kovempi peli, Vette vai Cobra. Tässä keskustelussa on nyt vähän sitä samaa menoa sillä erotuksella, että kasarilla väittelyistä pystyi rivien välistä lukemaan velikultamaisen huumorin ytimen.

  Siinä vaiheessa kun omien mielipiteiden esittäminen alkaa mennä suoran v*ttuilun tasolle niin silloin on harrastuksessa tonttulakit liian pinkeellä.
   
  Kruunusaari ja Seevu tykkäävät tästä.
 14. Roger that

  Roger that 1st gear Bannattu

  Jostain kaikkitietävän netin syövereistä luin, että Teslaan uusi akkusetti maksaisi n. 10.000 dollaria. (Korjatkaa jos olen pahasti pielessä.)

  Viisaammat voi siitä sitten räknäillä kuinka paljon se vaikuttaa tämän päivän "euroa / 100km"-ajokustannuksessa jos n. 10 vuoden päästä sähköpatteri menee vanhuuttaan vaihtoon.
   
 15. Swinger

  Swinger Gearhead

  Erikoista bisnestä on kyllä suomessa jos joku yritys panostaa satojatuhansia euroja suurteholataus pisteiden tekoon ja pidetään sitä suurena salaisuutena

  kirjoitus virhe korjattu
   
  Muokattu: 9.12.2021
 16. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  käytettyjä akuja saa ,niin varmaan saa,tuntuu tänä päivänä tavis autonkin akun vaihto olevan tiukassa monella.nyt pakkasilla hei oikeasti .satoja akkuja viikossa vaihdettu kun hyytyvät.
  en ole huoltsikoiden baareissa istunut yli 20 vuoteen.eikä näiden muutaman porvaris tason henkilön kannata näitä lukea.he hakevat uuden joka vuosi ja heppoja pitää olla.suomessa niitä vasta normiajossa tarviaakin.
   
  Zejk1 tykkää tästä.
 17. Zejk1

  Zejk1 3rd gear

  Nyt käsi Raamatulle....mustalle tai tavalliselle. Ajatellaanpas että onni lykästäisi vaikkapa lottovoiton muodossa. Tilille tulisi vaikka muutama miljoona. Kuinka moni täältä ostaisi sähköauton ?
   
 18. Artsi Bunker

  Artsi Bunker 2nd gear

  Nyt on paha... En kyllä varmuudella voi sanoa. Ainakin pari polttomoottorilla olevaa pitäis ostaa eka, eikä nekään uusia, traktori ja talo uusiksi(ei tuossa jäjestyksessä). Ehkä sitten sellainen lavakuljetin testiin, jos vielä olis rahaa jäljellä. Tai sitten ei ole taaskaan rahaa semmoista hankkia...:)
   
 19. Catiska

  Catiska Gearhead

  Hep! Varmasti ostaisin. Miljoonalla saa toiseksi rajuimmin kiihtyvän auton kaupasta ja se on sähköauto. Se nopeinkin on sähköauto, mutta muutamasta miljoonasta menisi suurin osa siihen, eli ei oikein järkeä. Mutta tuollaisen 140 000,- voisi kyllä lohkaista autoon mikä hoitaa kaikki arkiajot hienosti, kuljettaa tavaraakin mukavasti ja sysää vartilla matalia 9 aikoja vakiorenkain.
  Parasta olisi että jäisi vielä valtaosa rahoista käyttämnättä, joten järkevästi sijoittamalla jäisi harrasteaikaa jatkossa enemmän.
   
  Kruunusaari tykkää tästä.
 20. -late-

  -late- Gearhead

  En ymmärrä paljonko on muutama miljoona. Mut jos olisin asemassa ostamaan nyt uuden n. 50ke auton niin sähkäri se varmaan olis. Mut kun en ole, niin ei tarvi funtsia.

  Teini ilmotti eilen aloittavansa raskaan kaluston asentajana, mahtaa sillä korvat punottaa kun sähkärillä töihin menee. Mietin vaan että pitäskö sille hankkia dieselvani vai mersu? Ihan vaan ettei tulis heti kiusatuksi. Viime talven se ajo dieselpikkarilla, tykkäs kyllä siitä jossain määrin vaikkei siinä ollu androidautoa eikä bluutuuttiakaan.
   
  Muokattu: 10.12.2021
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!