Sähköauto-uskovaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
 1. Catiska

  Catiska Gearhead

  Rock N Roller ja Roger that tykkäävät tästä.
 2. jänis2

  jänis2 3rd gear

  Teininä amiksen sähköpuolella tuli opittua kaava P=U x I josta tulee P=U^2 / r

  Eli teho on jännite x jännite / vastus. Sillä voi laskea mitä automankasta voi saada 4 ohmin kaiuttimeen. Sit piti mennä huudattamaan myyjiä liikkeeseen että ei voi tulla 4x50w autostereoista..
   
  isalmela ja Rock N Roller tykkäävät tästä.
 3. Peeaa

  Peeaa Gearhead

  Sen minkä on kiihtyvyydessä menettänyt on tullut monin verroin takaisin fiiliksen ja äänen muodossa :D
   
  Muokattu: 16.12.2021
  Rock N Roller, Desoto57 ja Swinger tykkäävät tästä.
 4. simeoni

  simeoni Double Gearhead

  Oliko tuosta jotain numeroita, vai heitteletkö vaan? On nimittäin aika epäonnistunut swappi jos 0-60mph ei taitu alle 5,6sek.
   
  Rock N Roller, Roger that ja Swinger tykkäävät tästä.
 5. J.J.

  J.J. Gearhead

  Mahtaa olla ainakin kevyin tesla jos ei muuta.
  Tuolla tienpäällä nuo teslat on kyllä hitaimpien autojen joukossa, pikatiellä saa ohitella ihan päivittäin.
  Tosin sama juttu se on muidenkin sähkäreiden kohdalla.
   
  Rock N Roller ja Swinger tykkäävät tästä.
 6. Vallu 426

  Vallu 426 3rd gear
  Moro vaan.Muuten menee juurikin noin,kuten kirjotit,mutta muistan tosi hyvin...
  ostettiin meidän perheyritykselle vuonna 1992 Chevy Pick-Up uutena 4,3 bensakone,joka oli meillä 27 vuotta,loistopeli.
  No,kuitenkin piti hakea Espoosta Usa Car Center,kun auto oli tilattava.
  Auton haettuani,tankkasin sen lähimmällä Teboililla ja 95 maksoi 3,95 markkaa/litra.
  Heti tuli mieleen,ompa kallista,Imatralla samana päivänä 4.2.1992 95 maksoi 3,45 markkaa/litra.
  Nykyisin bensa palaa kesällä Trans Amissa,aiemmin Valiantissa.Talvella mennää 6,2 dieselillä.
   
 7. -late-

  -late- Gearhead

  Toi Tesla on kyl vähän takavetoisen vaparikasin näköinen auto mun mielestä. Olikos tossa konversiossa voimansiirron sähköt ja ns. muut sähköteslan jäänteet erikseen? Jostain jäi tällanen mieleen. Se voikin olla vaikee keräillä ja välittää korisähköjen voimansiirron sähköjen juttuja toisilleen tommosessa.

  Samoin ymmärsin että niillä on tarkoitus jossain vaiheessa laittaa ahdinta ja muuta hupia moottoriin.

  Parempi toi on kuin klassikot sähköistettynä. Joku wankel veekasiksi vois ehkä olla enintä mihin itse lähtisin. Mut en mä siihenkään lähde.
   
  Rock N Roller tykkää tästä.
 8. J.J.

  J.J. Gearhead

  Olikohan uudenvuoden yönä 1993/1994 kun nousi kertalaakista bensan hinta markalla, noin neljästä markasta litra viiteen markkaan litra.
   
  Rock N Roller tykkää tästä.
 9. Catiska

  Catiska Gearhead

  Jossain oli numerot mainittuna. En vain tallentanut linkkiä mihinkään. 0-60mph oli jotain seiskalla alkavaa. Voi olla ettei painojakauma ja alustan suunnittelu toimi eduksi tuossa rakennelmassa.
   
  Rock N Roller tykkää tästä.
 10. hantta

  hantta Double Gearhead

  Tuskin tuota swappia on tehty kiihtyvyyttää ajatellen, helpompi olisi ollut modatasähköpuolta, sanoisin, että on tehty vittuilumielessä pilke silmäkulmassa :d
   
  Rock N Roller ja Roger that tykkäävät tästä.
 11. Catiska

  Catiska Gearhead

  Juuri näin. Tesla poisti autolta oman tukensa tulvavahingon vuoksi joten heppu päätti tehdä siitä hyvän projektin.
   
  isalmela ja Rock N Roller tykkäävät tästä.
 12. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Roger that tykkää tästä.
 13. Swinger

  Swinger Gearhead

  Cocco bill.. sulla meni pitkän aikaa sun ajatusten ja tarinoiden kanssa hyvin mihin oli helppo tykästyä, mutta nyt sulla taas iltojen pimetessä iskenyt reilun vuoden takainen apatia harrastamisen lopettamisesta ja autojen arvojen tippumisesta. Otahan taas happee vähän aikaa ja palaa takaisin unohtaneena synkät ennustukset, maailma pyörii sillein ettei me voida asioille ihan hirveästi.

  kalustoa on paljon myynnissä, laatikko vikaisista aspeneista pyydetään 5k, kantti pitkäkatoista +3k ja muutenkin hinnat on jotenkin älyttömissä hinnoissa ja lisää tuodaan kuitenkin kokoajan.

  mun pään sairaus on niin pitkällä että ympäri maita ja mantuja on 11-12autoa, osa liikkuu, osa ei. Meinasin vielä yhden ostaa jos kohdalleen sattuu.
  Hinta luokka noilla romuilla on 1-16k€.

  jos se vitun bensa tai diesel loppuu tai muuttuu niin kalliiksi ettei oo varaa ajelle ni ehkä voisin ruveta soveltamaan vasemmistolaista elämäntapaa ja siirtyä elämään muiden rahoilla.

  autoja en meinannut hävittää.
   
  Rock N Roller, Kustom STW, Roger that ja 1 muu tykkäävät tästä.
 14. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  No, ehkä sitten varmaan muistan vuoden väärin. Kumminkin 90-94 välisenä aikana jotain lyijyllistä pentsiini laatua sai satasella 20L. Ainakin Karhumäelta e-liikkeen pihasta. Sittemminhän senkin joku runkku poltti. Sitten en ostellukkaa 8 vuoteen kuin ryssän bensaa. Talvella viittiny silloin aina sammutellakkaa jos oli kovat pakkaset. Kylmäkäynnistykset kuulemma rasittaa konetta.
   
 15. Roger that

  Roger that 1st gear Bannattu

 16. Roger that

  Roger that 1st gear Bannattu

  Okei...koskeeko tämä sun bännikriteeri ihan jokaista, joka asiassa ja on voimassa yksiselitteisesti tästä hetkestä ikuisuuteen?

  Hantta - varo!

  OD:n julmat inkvisitio-joukot ovat liikkeellä. He ovat polttaneet roviolla jo ainakin Kaarnen sekä ristiinnaulinneet luki- ja kirjoitushäiriöstä kärsineen Rollercamin.

  Hantta, olet juuri rikkonut hartsa69:n määrittämää OD:n palstasääntöjen direktiiviä X.X.X jättämättä käyttämättä '*'-merkkiä tuhmassa v-sanassa! Vai niinkö se meni, että suoraan tuhman v-sanan saa sanoa, mutta että '*'-merkkien kanssa sitä ei saa sanoa?

  OD:n viralliset inkvisiittorit eivät osaa ajaa veekaseilla saati tietokoneilla pilke silmäkulmassa vaan he ottavat kaiken kirjaimellisesti. Täysin kirjaimellisesti! Kuten Räsänen Raamattunsa. Kyky iloita on heidän sieluissaan yhtä kuollut kuin korkeajännitteet heidän sytytyskäämien toisiopuolella. Tulpille asti ei virta enää pomppaa. Pytyt pimeinä he pimeässä yössään ajavat. Päivisinkin.

  OD:n inkvisiittorit eivät ymmärrä ironiaa näin vakavassa harratuksessa kuin jenkkiautoilu, sähkäriautoista nyt puhumattakaan.

  Pelasta sielusi Hantta ja pysy mielipiteissäsi kaidalla baanalla!

  ;)
   
  Muokattu: 16.12.2021
 17. grantorino

  grantorino Gearhead

  Mistä sulla on tapana uutisesi lukea?
   
 18. Roger that

  Roger that 1st gear Bannattu

  Suora copy/paste-lainaus MTV3:n uutisen otsikosta:

  "Joku mielipuoli asensi V8-moottorin Teslaan – herättää hämmennystä huoltoasemalla"​

  Jääkö tuossa nyt paljoa tulkinnanvaraa? Mies oli MTV3:n uutisen mukaan "mielipuoli". Ei siis terve.

  ;)
   
 19. grantorino

  grantorino Gearhead

  Mitä sitte?
   
 20. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Swinger hei,ei anneta surun tulla puseroon ja minkäs tälle teet mitä bensa maksaa tai diisseli muuta kuin ajaa ja maksaa tai ei aja niin niin maksaakin vähemmän...
  Tietty myymällä pois bensarosvon tai rouskuttavan sepelimyllyn säästää eniten ja ostamalla tilalle sähköauton lähinnä kuulemma jopa tienaa :)

  Muuta ei voi kuin äänestää vaaleissa tällä kertaa jotain muuta vaihtoehto,arvannette mitä, koska tämä on nyt nähty eikä jäädä kaivamaan nenää äänestyspäivänä ellei sitten pue keltaisia liivejä mutta nyt ei kyse lenkille menosta heijastinliivein joka sekin hyvä idea sinänsä.

  Kunhan tutkailin näkymiä ja mielestäni aika realistisesti senkummemmin kehoittamatta myymään vaan paremminkin ostamaan ja käyttämään tilaisuuksia hyväkseen koska pidit tai et niin kalustoa tulee myytäväksi paljon jo nykyisen lisäksi,myös hyviä orkkis tai valmiiksi laitettuja yksilöitä ja niinhän se on että aina löytyy myyjiä joiden pakko myydä syystä tai toisesta eli nyt sen toisen "hädän"voi hyödyntää jos intoa päivittää kalustoaan tai vaikka aloittaa uudestaan vuosikymmenten jälkeen.

  Ei kiva käyttää toisten ahdinkoa tai" kysynnän ja tarjonnan" pakko-alennusmyyntiä hyväkseen mutta eipä tuolle mitään voi kun elämäntilanteet on mitä on ja pakkohan se on luopua joskun näistäkin vaikka mitään pakkoa olisikkaan.

  Jos nyt ois tallissa tilaa niin yksi Buick kiinnostaisi,siihen oli jo lähikosketus noin vuonna 1990 koeajon ja renkaanpotkinnan merkeissä juuri 25v säännön ylittäneenä tuoreena maahantuontina mutta joku silloin tihkaisi kaupassa,liekö väliraha vai runsas tarjonta mitä satamat pullollaan, mutta nyt näyttää olevan tuo sama auto myynnissä yhä samoin kilvinkin ja yhä täysin orkkiskunnossa eikä niin kaukanakaan eikä varmaan paljon ajettu senjälkeen mitä viimeksi näin yli 30v sitten.
  Eipä vaan kaupaksi näy menevän mikä ihmetyttää eli pikkasen tihkaisee rahaksi muuttaminen hinnan sinänsä ollen ihan kohtuullinen mielestäni kuntoonsa ja harvinaisuuteensa kun pakollinen tinkivarakin ajatellaan pyyntiin.

  Näin voisi korvata yhden möhlän mikä tuo Buick huti oli jota muistellut useinkin pikkuhutikassa ja toinen sydäntä raastava munaus oli samoihin aikoihin samalla jobbarilla ollut Grand Prix ja sekin ollut myytävänä pitkään tänä vuonna näköjään samalle paikkakunnalle jääneenä missä silloin 90 alussa kaupan tuon Buickin kera. Hyvin on pidelty tuokin yhä samassa orkkiskuosissaan kuin muistikuvissani yli 3ov sitten ja ne samat 8pulttivanteet tallessa ja sisustuskin yhä hieno kuvista päätellen,tuon ajan Pontiaceissa se on mykistävä näky kromiltaankin.

  Pyyhe heitetty kehään pitkän omistuksen jälkeen ja unelmasta luovutaan seuraavalle joko iän,terveyden tai yleisen mielenkiinnon ja ajojen loppumisen vuoksi ja näitä tulee yhä enemmän tyrkylle vuosi vuodelta ja minä kuulun ihan tuohon samaan porukkaan joka oli silloin nuori kun kalustoa tuli satamäärin parhaalta ajalta mitä olla voi ,50-60 luvulta.

  Valitettavasti useimmat tuonnit taisi kokea karun kohtalon ja tehotuhottiin muutamassa vuodessa uudessa kotimaassaan myöhempien puupenkkifarkkujen tyyliin.
  Raadoista ei kannata enää ehjätä,kovin tulee tyyriiksi kaikinpuolin.

  Kannattaa funteerata ettei Amerikastakaan enää tahdo löytyä 60 lukuisia hyväkuntoisia,kovapeltisiä ja läpikäytyjä erikoisempia malleja jotka läpäisee meidän katsastuksenkin ihan joka takapihalta eikä kyllä 50 lukuisiakaan,niitäkin löytyy meiltä jo omasta takaa ettei raatoja tarvi rahdata ja hitsata puolta vuotta ensin ja hyytyy koko homma jo siihen.
  Toivottavasti hyvät kodit jatkuu molemmilla!
   
  Muokattu: 18.12.2021
  Rock N Roller, Swinger ja Roger that tykkäävät tästä.
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!